מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש בכלים חד פעמיים/פלסטיקמאיה15/10/2009
שלום רב,
למרות שלא מדובר בקרינה באופן ישיר ראיתי משאלות בפורום שאתם יכולים לסייע גם בנושא זה.
ידוע שבכלי פלסטיק יש ביספינול שזוהה כמסרטן ומרעיל ואולי חומרים נוספים "איכותיים".
מה מידת הנזק בשימוש בכלי פלסטיק (צלחות, כוסות , סכום וכו') ו/ או בכלים חד פעמיים אצל ילדים באופן כללי בשימוש יומיומי?
האם בהזנת ילדים ארוחות צהריים (אוכל חם) בכלים מפלסטיק ו/או כלים חד פעמיים ו/או מגשית מאלומיניום , כפי שהם מקבלים בגנים/בתי"ס , יש משום גרימת נזק מצטבר לילדים? האם השימוש בכלים כאלה בסדר? מדובר בשימוש יומיומי וגם באוכל חם.
בתודה מראש,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מישהוא יכול לענות על זה?
מאיה16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל כלי האוכל עם תו תקן למיקרו בטוחי
ד``ר דני וולף16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בכלים חד פעמיים\פלסטיק
ד"ר זמיר שליט"א16/10/2009הביספנול נמצא בכמויות זעירות, ומה שעלול לעבור לאוכל מצלחת כזאת, זניח ממש.
הבעייה שלי, אם מחממים אוכל בצלחת חד פעמית, כמו כל פלסטיק שמחומם, זו כבר בעייה אחרת, לא רק הביספנול יוצא, גם הפלסטיק עצמו מתחיל להתפרק, ומשחרר חומרים מסרטנים כגון דיוקסינים.
כמובן הכמויות לא גדולות, אבל שימוש חוזר כל יום, עד שהילד גומר את בית הספר, הוא סופג מזה, והחומרים האלה נאגרים ברקמות השומן בגוף להרבה שנים.
אני לא אוהב את זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך ד"ר זמיר שליטא
מאיה16/10/2009אם כך מדוע אתם בכל זאת ממליצים לחטא בקבוקי פלסטיק לתינוקות בהרתחה מדי יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
ד"ר זמיר שליט"א16/10/2009חיטוי בקבוקי הפלסטיק, פטמות, וכיוב' נעשה כדי להשמיד חיידקים שעלולים להידבק שם על שיירי האוכל לתינוקות. שיירים אלה עלולים להיות במקומות שלא ניתן לנקות היטב, או שנדבקו, ולא סולקו בגלל רחיצה לא מספקת.
ההרתחה נעשית תמיד עם מים. ברור שעם החימום משתחררים ביספינול, וחומרי פירוק מהפלסטיק, אבל הם נכנסים למים, ונישטפים. לאחר זאת שוטפים את הבקבוק פעם נוספת: עבור לתינוק קטן, טוב לשטוף עם עם מים רתוחים שהתקררו, וכשגדל, רק עם מי ברז לא מורתחים. מי השטיפה מסלקים איתם את החומרים המסרטנים. בהרתחה הבאה ייצאו עוד חומרים כאלה למים, ושוטפים גם אותם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

