קרינה במכונית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה במכונית
    דפי
    17/10/2009

שלום רב,

כבר כתבתי כאן. אני מעונין לקנות מכונית יפנית קטנה.

ברשותי מכשיר מדידה לשדה אלקטרומגנטי של אלפא-לאב, במיליגאוס.

אני מחפש בגוגל כבר זמן מה , איזשהי התייחסות או טבלה שתשווה בין מכוניות מבחינת קרינה, ולא מוצא.

(האם עדי כדי כך יש חוסר מודעות?, או האם עד כדי כך חברות המכוניות הן כוח כלכלי ש"סותם את הפה" ליוזמות מסוג זה?, איך יכול להיות ש*בכל העולם*, לא קמה איזשהי יוזמה של עיתונאי לעשות עבודת השוואה כזו, הרי עושים כתבות על מיליון דברים אחרים, שבהם משקיעים גם המון זמן וכסף).

אני , כאמור, רוצה לקנות מכונית עם הכי פחות קרינה.

שאלותיי הן
    1. במכונית הנוכחית שלי מדדתי, וראיתי שיש הבדל באם אני מודד כשהמכונית עומדת והמנוע פועל, לבין אם אני ממש בנסיעה (שאז יש יותר קרינה).
    האם זה אכן כך מהידע שלכם, שבנסיעה יש יותר קרינה מאשר בעמידה, ושלכן שצריך למדוד בזמן נסיעה?

2. רציתי לקבל רעיונות ממכם,
    איך אמדוד מכוניות אחרות, באולמות תצוגה? הרי לא יתנו לי להוציא אותן החוצה לנסיעת מבחן?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה במכונית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה במכונית

ד"ר זמיר שליט"א
    17/10/2009

עד כמה שידוע לי, לא נעשה סקר מסודר על רמת שדה מגנטי במכוניות.
    אני מדדתי בכמה מכוניות, כולל יפניות, מדידות מקריות במכוניות של חברים, או כאלה שבאו אלי וביקשו שאמדוד. הקרינה שונה בין דגמים שונים.
    אני אומר מזיכרון, שבכמה מכוניות השדה המגנטי היה משהו כמו 4-6 מיליגאוס בכיסאות הקדמיים, ומעט פחות באחוריים. בנסיעה היה יותר מאשר בעמידה.איני זוכר באיזה היה גבוה יותר, אבל היה.
    מה שאתה יכול לעשות, למדוד במכוניות של חברים \ חברים לעבודה \ שכנים. הגיוון במכוניות עצום, ותצטרך לחשוב על כמה דגמים אפשריים, ולמדוד מאלה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו