מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- באיזו יחידת מידה מודד המכשירליאת18/10/2009
אני קצת מבולבלת.
כמו שרשמתי לכם כבר לפני כן בפורום, אני מתלבטת בין שני מכשירים למדידת קרינה סלולרית שאותם אני רוצה לרכוש.
1. מכשיר 1 המוכר טוען שהוא מתוצרת אמריקאית הוא מודד:
החל מ 25mV/m = 1.6 ?W/m² ועד 14.8V/m = 58 ?W/m².
מודד את תחום התדרים שבין 100MHz ל- 3GHz.
2. מכשיר 2 הוא דיגיטלי רגיש (הוא צריך להזמין במיוחד)
המכשיר מודד קרינת רדיו ומיקרו בתדרים בין 0.5MHz ועד 3GHz
ובעוצמות שבין 0.001 ל- 2000 µW/cm²
שהוא קצת יותר יקר.
אני רוצה לדעת באילו יחידות מודד כל מכשיר? (מיקרווט לסמ"ר או למטר)
ומאיזה יחידה מינימלית מתחיל למדוד כל מכשיר.
(כי חשוב לי שהוא יתחיל למדוד מיחידה נמוכה מ- 1 מיקרווט לסמ"ר).
צרפתי תמונה של המכשיר הראשון ובהודעה נוספת צרפתי תמונה של המכשיר השני.
מה מומלץ לקנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- צרפתי תמונה של המכשיר השני
ליאת18/10/2009זאת התמונה של המכשיר השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, צירפתי...
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009זה מכשיר מצויין, גם לי יש כזה שאני משאיל.
המכשיר לא מייוצר יותר, וכדאי לתפוס מה שיש עדיין בסטוק.
בארה"ב יש מכשיר כזה לחברה שמודדת באופן מקצועי. לכן קניתי אותו בזמנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש בלבול ביחידות שציינת.
רם דישון18/10/20091. 25 מיליוולט למטר לא שווה ל- 1.6 מיקרוואט לסמ"ר. שתי היחידות מודדות עוצמה, בצורה שונה, ואנחנו יודעים להמיר ביניהן.
2. כמו שכבר כתבתי, ליחידות יש משמעות רבה.
אני מציע שתפני למוכר ותבקשי את שם היצרן והדגם של שני המכשירים, ואז אוכל לבדוק את הנתונים המדויקים. תחושת הבטן שלי אומרת שיש בלבול ביחידות, ושני המכשירים דומים. תשובה אמינה, כאמור, רק לאחר בדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
ליאת18/10/2009דיברתי שוב עם המוכר,
הוא טוען שבאמת יש שם בלבול בנתונים ושה- 25 זה מיליוולט למטר אבל אמר שאני אתייחס
ל- 1.6 שזה שווה ל- 0.16 מיקרוואט לסמ"ר.
לגבי הדגמים של המכשירים:
המכשיר הראשון הוא של חברת cornet מארה"ב דגם ed-15b
המכשיר השני הוא של חברת alphalab (אין לו את זה במלאי כי לא מייצרים, אולי יצליח להשיג לי במידה וארצה).
מה כדאי לרכוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון18/10/20091. שניהם קוראים הרבה מתחת ל- 1 מיקרוואט לסמ"ר. לקורנט אין אתר, אבל נא ראי סרטון ביו-טיוב בקישור הבא: watch?v=oRJH53PFngA
רואים בבירור את היחידות ואכן ביחידות שציינת היה בלבול.
2. בקישור הזה יש פירוט תכונות של המכשיר של אלפאלאב.
שימי לב שהדיוק הוא 25%, אז אל תצפי לקריאות בדיוק יותר גבוה. לצרכינו זה מספיק והותר.
מסקנה: אין הבדל משמעותי בין שני המכשירים. הייתי הולך על הזול מביניהם.
נקודה נוספת- הם קוראים קרינה בתדרים גבוהים (סלולרי, ראוטרים, טלפון נייד) אך לא שדה מגנטי בתדר הרשת. לזה יש צורך במכשיר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
ליאת18/10/2009כשאמרת שהם לא קוראים שדה מגנטי, התכוונת לקרינה ממכשירי חשמל,
שלזה צריך מכשיר למדידת קרינה אלקטרומגנטית, נכון?
נ.ב
המוכר לא המליץ על מכשיר המודד את שתי סוגי הקרינות
(סלולרית+מגנטית) כי טען שהמדידה הסלולרית שם פחות מדוייקת ממכשיר המודד רק קרינה סלולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאחה קטנה
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009נכון. שדה מגנטי מושרה על ידי כל מכשיר חשמלי (בו זורמים אלקטרונים).
אם מציעים לך מכשיר שמודד גם קרינת שידור וגם שדה מגנטי, מה טוב.
צריך לודא שהמכשיר אמין.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
ליאת18/10/2009כשאמרת שהם לא קוראים שדה מגנטי, התכוונת לקרינה ממכשירי חשמל,
שלזה צריך מכשיר למדידת קרינה אלקטרומגנטית, נכון?
נ.ב
המוכר לא המליץ על מכשיר המודד את שתי סוגי הקרינות
(סלולרית+מגנטית) כי טען שהמדידה הסלולרית שם פחות מדוייקת ממכשיר המודד רק קרינה סלולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון.
רם דישון18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009אם לא יצליח למצוא, אז נתחיל לדאוג.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזו יחידה...
ד"ר זמיר שליט"א18/10/20091. לא מתאים לך, כי היחידות גבוהות מדי.
2. זה מכשיר שיתאים לך, כי מודד גם קרינות נמוכות. יותר יקר, אבל יותר מתאים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)