מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות על קרינהדנה18/10/2009
שלום רב
יש לי כמה שאלות ברשותכם
1.בדקתי במפה לגבי המצאות אנטנות סלולריות בקרבת רחוב בו אני רוצה לרכוש בית .
אני רואה מסביב אנטנות אבל איך אדע מה הקרינה שמגיעה לאותה כתובת?
2.כמה רחוק אני צריכה לשים ממני את המחשב ,המסך והנייד ? והאם הצד האחורי של המחשב (לאן שנכנסים השקעים) מסוכן יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות...
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2009הרי התשובות:
1. צלצלי למשרד איכ"ס 026495869, בחרי את: הממונה על פניות הציבור.
בקשי ממנה את סקר הבטיחות של האנטנה\ות שאת רואה. את צריכה לפרט כתובת מדוייקת.
אנא בחרי את האנטנה הכי קרובה \ זו שאת רואה אותה מחדרי הדירה, אני לא מאמין שתקבלי נתונים על כמה אנטנות.
את הסקר תקבלי בדוא"ל, ותעבירי לי. אני אעביר לרם דישון, והוא יענה לך ישירות.
אם תקבלי את הסקר על נייר, אנא פני אלי ואגיד לך לאן לשלוח.
2. מהמחשב, צריך לשמור מרחק יד פשוטה, מכל יחידותיו. המחשב עצמו כמעט ולא קורן, לא מהצד האחורי ולא מהצד הקדמי.
האמת שגם המסכים החדשים ה- LCD כמעט לא קורנים. הסיכון יותר, אם יש לך כדיין מסך ישן מהטיפוס של שפופרת קתודית. הוא יוצר שדה מגנטי חזק לכל כיוון. ומלפניפ עוד קרינה הנובעת מתותחי האלקטרונים היוצרים את התמונה.
מרחק יד פשוטה, עושה את זה בטווח בטוח. נא לא להשתטח על המסך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דנה19/10/2009שלום
תודה על התשובה.
הבעיה היא שאנ לא גרה שם אלא שוקלת לרכוש שם דירה במגדל שטרם נבנה ,את האנטנות
ראיתי במפה על האינטרנט ,אני לא ממש יודעת באיזה כתובת זה .מה אתה מציע ?
ובקשר למסך ,אני לא כ"כ מבינה במסכים ,מה זה מסך ישן ? מסך דק זה אומר LCD ?
ומה בקשר לנייד ? כמה רחוק כדאי שאאשים אותו ממני במהלך היום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמפה מצוינים כתובות
ד``ר דני וולף19/10/2009במפה מצוינים כתובות וגם מספרי האנטנות. בכל מקרה תלכי למקום ותחפשי את האנטנות, אני מניח שתמצאי אותן ואז תחליטי על האנטנה הכי קרובה בקו אוירי מהחלון שלך ולגביה תבקשי את המידה.
מסך שטוח הוא מסך חדש והוא לא קורן. אם לא שמים את הלפטוב על הברכיים, בדרך כלל אין בעיית קרינה, גם אם הרגליים חוטפות קצת קרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
דנה19/10/2009הסתכלתי במפה שוב ובאמת מצאתי כתובות .
המגדל המדובר הוא בסוקולוב 2 ,ויש בקרבתו איזה 6-7 אנטנות ,כשרובם במרחק של בערך 150 מטרים (רובם בבית נח -זבוטינסקי 155) .אני הבנתי שמ200 מטר זה נחשב בסדר ,אז אני מבינה שהמגדל יהיה מלא בקרינה ,אני צודקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם ב-200 מטר אין כמעט קרינה,
רם דישון19/10/2009אז ב- 150 יש מעט. הקביעה ש"המגדל יהיה מלא קרינה" קצת מרחיקת לכת.
ראי בפירוט את השאלה הראשונה בשאלות נפוצות, ועייני בכל היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם דישון ומי שיכול לעזור
דנה20/10/2009אני מניחה שהתכוונת לשאלה בעניין ה" 1 מיקרוואט לס"מ מרובע"
אני מבינה שאין כזה דבר בטוח ולא בטוח ב100% אבל עדיין אני לא כ"כ מבינה את ה"סיכון"
שאני לוקחת אם בכלל .ארשום כאן את ההתלבטות שלי ואני יודעת שלא תוכל לענות לי ב100% ,אבל אשמח אם תחווה את דעתך האישית והמקצועית ,כי אני האמת לא יודעת מה זה אומר "מעט קרינה" ומה זה אומר מבחינת הפגיעה בבריאותנו .
כרגע אני גרה בבית ישן עם 3 חדרים בשכונה בה אין לי שום אנטנה שקרובה אליי (הכל בהסתמך על המפה באתר ) ,ואני שקלתי לעבור לדירה חדשה במגדל שעומד להבנות עם עוד חדר בכמעט אותו מחיר אבל לצערי עם כל האנטנות שציינתי .
עכשיו יש לי פעוט בן שנתיים ובטח עוד יגיעו והאמת אני לא יודעת כמה ואם אני מסכנת את בריאותם במעבר זה .
אשמח לשמוע את דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במרחק של 200 מטר מכל אנטנה
רם דישון20/10/2009הקרינה יורדת לערך שהוא בטוח, על פי הבנת מנהלי הפורום. זה לא אומר שמתחת לטווח זה הקרינה חזקה ומעל לסף, אלא יש לבדוק יותר לעומק לאיזה כיוון מכוונות האנטנות. ככלל, האנטנות נועדו בעיקר לכסות רחובות וצמתים, אלא שלפעמים יש בית ש"נדחף" באמצע ועלול להיות מוקרן מעבר לסף. כל מטרת הפעילות שלי היא לעלות על המקרים הללו. ראי פירוט בתשובה מוקדמת יותר מהבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם דישון ומי שיכול לעזור
דנה20/10/2009אני מניחה שהתכוונת לשאלה בעניין ה" 1 מיקרוואט לס"מ מרובע"
אני מבינה שאין כזה דבר בטוח ולא בטוח ב100% אבל עדיין אני לא כ"כ מבינה את ה"סיכון"
שאני לוקחת אם בכלל .ארשום כאן את ההתלבטות שלי ואני יודעת שלא תוכל לענות לי ב100% ,אבל אשמח אם תחווה את דעתך האישית והמקצועית ,כי אני האמת לא יודעת מה זה אומר "מעט קרינה" ומה זה אומר מבחינת הפגיעה בבריאותנו .
כרגע אני גרה בבית ישן עם 3 חדרים בשכונה בה אין לי שום אנטנה שקרובה אליי (הכל בהסתמך על המפה באתר ) ,ואני שקלתי לעבור לדירה חדשה במגדל שעומד להבנות עם עוד חדר בכמעט אותו מחיר אבל לצערי עם כל האנטנות שציינתי .
עכשיו יש לי פעוט בן שנתיים ובטח עוד יגיעו והאמת אני לא יודעת כמה ואם אני מסכנת את בריאותם במעבר זה .
אשמח לשמוע את דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף
דנה20/10/2009בדקתי עכשיו באתר את עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר של האנטנות המדוברות :
1.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 213 , 213 , 213 , 203
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 1
2.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 20.97
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 2.57
3.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 8
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 2
4.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 2.9
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.3
5.אחת גם בלי היתר
היתר קרינה: אין היתר
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: טרם התקבלו נתונים
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: טרם התקבלו נתונים
6.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 5
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.55
7.עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 85.7
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 3
8.ורק אחת בסדר
עוצמת קרינה - מיקרו ואט לסמ"ר: 0.2
אחוז מסף החשיפה שקבע ארגון הבריאות העולמי: 0.01* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל הנתונים הללו ערכם כקליפת השום.
רם דישון20/10/2009אין להם שום משמעות מעשית.
לא סביר שתהיינה 8 אנטנות בסביבה כל כך קטנה. בחרי את הקרובות מביניהן.
כמו שכתבתי קודם- בואי נתחיל במפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ד"ר זמיר שליט"א19/10/2009כשיהיה רלוונטי צריך לבדוק, ולבקש ממשרד איכ"ס סקר בטיחות של כל אנטנה.
אם אינך יודעת באיזה כתובות מוצבות האנטנות, איך את רוצה שהם ידעו מה לשלוח לך ?
מסך ישן זה המסך עם כל הכובי מאחור. מסך חדש LCD הוא שטוח ודק.
באשר לנייד, כדאי לדבר עם אוזנית, כשהטלפון רחוק מהגוף. אם אין אוזנית, אז לדבר עם הרמקול, ולרוץ בהזדמנות ראשונה לקנות אוזנית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שכתבתי איפושהו באמצע השרשור
דנה20/10/2009כבר יש לי את כל הכתובות (קודם לא הבנתי שאפשר לראות כתובות באתר ) .
והסתבר לי שיש איזה 5 אנטנות שממוקמות במרחק של כ-150 מטרים ועוד 2 בערך 200 מטר.
אני הבנתי ממך שלא יתנו לי מידע על יותר מאחת שתיים ,האם לדעתך כדאי
לוותר על קניית דירה במגדל זה ?
יש לי ילד בן שנתיים (ובטח בשנים הקרובות יהיו עוד) ולא הייתי רוצה לחשוב שאני מסכנת אותו/ם במעבר לדירה זו .
בעניין הנייד ,התכוונתי כשהוא לא בשימוש .אני מניחה אותו על השולחן ,מה המרחק בו הוא לא יקרין עליי ? או שללא שימוש הוא לא מקרין ?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם תלחצי, יתנו לך יותר משתיים.
רם דישון20/10/2009ותרי על אלו שמרחקן עולה על 200 מטר, ובקשי את כל היתר. כשתקבלי, העבירי אותם אלי.
יש שני נתונים נוספים שחשובים לי:
1. מהו האזימוט מהמגדל לכל אנטנה? מפה של הסביבה יכולה לעזור לי בכך.
2. באיזו קומה מדובר?
אני מציע להתחיל במפה. האם המגדל בבניה?
ראיתי בעבר מקרים בהם לא היתה התחשבות של החברות, בזמן תכננון כיוונים של האנטנות, בבניה עתידית. במקרים אלו אזור הבניה העתידית היה מוקרן חזק. ייתכן שזה המקרה גם כאן.
נייד שאינו בפעולה אינו מקרין כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמגדל בבנייה ,כרגי יש עדיין בור
דנה20/10/2009ענק .בקושי התחילו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמגדל בבנייה ,כרגי יש עדיין בור
דנה20/10/2009ענק .בקושי התחילו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי למעלה נתון נוסף
דנה20/10/2009אולי הוא גם יעזור .
מה זה מפת הסביבה ומאיפה אני יכולה להשיג ?
כנ"ל לגבי האזימוט ,מה זה ומאיפה אני אוכל להשיג ?
מדובר בקומה 5 .
שמרי על הסדר בשרשור, שלא תלך תשובה
רם דישון20/10/2009לאיבוד.
לגבי המפה והאזימוט- יש באתר האינטרנט של העיריה, בדרך כלל. היעזרי במישהו שמבין מה אני מבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה התכוונת קודם כשכתבת
דנה20/10/2009"ככלל, האנטנות נועדו בעיקר לכסות רחובות וצמתים, אלא שלפעמים יש בית ש"נדחף" באמצע ועלול להיות מוקרן מעבר לסף. כל מטרת הפעילות שלי היא לעלות על המקרים הללו"
מה אתה עושה כשאתה עולה על מקרים כאלו ?
ובקשר לזה שלא יכולות להיות 8 אנטנות בסביבה כ"כ קטנה .אז המגדל הוא באמצע
וה8 שציינתי הן מימינו ומשמאלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)