מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חישוב SARליאור04/11/2009
האם קיימת נוסחה לחישוב מצטבר של SAR ? האם קיים זמן דעיכה, כלומר שוחחתי 10 דק' בסלולר ולאחר מכן לא שוחחתי שעה, האם אני "מתחיל מאפס" את חישוב ה- SAR המצטבר ? כמה משמעותי הקרינה שנפלטת מהטלפון בזמן שהוא מונח בכיסי ואיני מדבר ?
תודה, ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלה
ליאור04/11/2009אני מבין שהשימוש במונח SAR היה מוטעה ובכל זאת מעניין אותי האם קיימת נוסחה לחישוב זמן דעיכה של השפעת הקרינה לאחר שיחה/ שיחות בסלולר ?
תודה, ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב SAR
ד"ר זמיר שליט"א04/11/2009אני מציע לא ליפול למלכודת צינית זו:
ה- SAR אלה ראשי תיבות של המילים שיעור ספיגה מיוחד specific absorption rate המבוטא ביחידות של וואט לק"ג ריקמה (=ריקמת המוח שלך)..
זהו כביכול תקן להגביל חשיפת ראש המטלפן לקרינה. למעשה זוהי הונאת הציבור, והכוונתו להאמין ש- SAR=2.0 W/Kg כמיגבלה לקרינה ישמור על המוח שלך.
אם את עוצמת הקרינה של השידור מודדים במיליוניות הוואט, חלקי ס"מ רבוע, חיברו כאן יחידות של וואטים שלמים, חלקי ק"ג ריקמת מוח, פשוט שזה יהיה במספרים קטנים כדי לרמות אותך ואת כולם.
כבר לפני שנים מצאו שערך נמוך יותר, כ- 1:40 של SAR כבר גרם לשבירת DNA, ושירדו בעוצמה עוד נמצא שחשיפת תאי אדם ל- 2.4 מיקרוואט לס"מ רבוע במשך 2 שעות גרמה לשבירת DNA, ותחשוב שה- "תקן" הישראלי מאפשר להקרין עליך בדור 2 45 מיקרוואט לס"מ רבוע, ובדור 3 כבר 100 מיקרוואט לס"מ רבוע.
תעזוב חישובים אלה, תוציא את הטלפון מהכיס, ותעזור בכך לבריאותך ולבריאות הדור הבא, אם אתה יורד לסוף דעתי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)