בדיקת רדון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• בדיקת רדון
    יואל
    04/11/2009

שלום

אני גר בדירה שחלקה נמצאת בתוך האדמה. הבנתי שעליי להזמין בדיקת רדון, נשלחה לי אף חוברת הסבר של המשרד להגנת הסביבה עם רשימת החברות שמבצעות את הבדיקה.

אם יש כאן אנשים שהזמינו בדיקה כזו בעבר, אשמח לקבל מהם טיפים לפני שאני מתקשר באקראי לאחת מהחברות:

- האם תוכלו להמליץ על בודק מסוים?
    - האם הבדיקה כרוכה בתשלום?
    - האם אוכל לבחור בין בדיקות שונות, ואם כן - על איזה סוג בדיקה תמליצו?

תודה מראש,

יואל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת רדון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת ראדון

ד"ר זמיר שליט"א
    04/11/2009

הטיפ העיקרי שאוכל להמליץ לך, זה, שבמקום למדוד ראדון, פשוט תאוורר את הדירה היטב, ובפרט אם יש לך מרתף, ואפילו תתקין איוורור "ונטה". כדאי שתדע, גם קירות בטון, בלוקים, או יציקה פולטים ראדון, לכן כל דירה \ בית כדאי לאוורר, בפרט את הממ"ד.
    אם לקצר סיפור ארוך, כדאי שתדע, שבמקום סגור תמיד יצטבר ראדון, שהוא גז אציל רדיואקטיבי, שאורך מחצית חיים שלו 3.8 ימים. והוא דועך לאיזוטופים קטנים יותר, שחלקם בלתי יציבים, וחלקם יציבים, למשך חודשים, הם נצמדים לחלקיקי אבק, ושוקעים לרצפה. אם אתה מטאטא את הרצפה, חלק מהאבק עם החלקיקים הרדיואקטיביים עולה, ואתה נושם אותו.
    מה שמומלץ, זה לשאוב את הרצפה בדירה כמו שלך, במקום לטאטא.
    אם כל כך תרצה למדוד ראדון, יש מודדים ספורים שיודעים למדוד זאת, וזה כרוך במיכשור מיוחד, ובסגירת מקום המדידה למשך ימים. זה גם עולה כסף רב.
    תראה המלצתי בראשית דברי.
    מה שכדאי לעשות, אם כל כך חשקה נפשך למדוד, זה למדוד לבד עם מונה גייגר (אם אתה יכול לשאול ממקום כמו אוניברסיטה, או חברה בה מודדים קרינה מייננת), את האבק על הרצפה.
    אני השתמשתי בעבר הרבה במכשיר גייגר, וגם מדדתי עם גייגר את הרדיואקטיביות של האבק על הרצפה בכמה בתים, הערכים בדרך כלל היו נמוכים, והראו שאיוורור פותר את הכעייה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו