קרינה מאנטנה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מאנטנה
    אייל
    09/11/2009

שלום רב,

האם ייתכן כי במרחק של 350 מטר מאנטנה סלולרית על תורן קלטתי רמת קרינה של 12mv/m^2 ?
    האם ייתכן וישנה אנטנה שאני לא רואה? או שאותה אנטנה יכולה לשדר ממש חזק?

תודה
    אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מאנטנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מאנטנה

רם דישון
    09/11/2009

על מנת להמיר יחידות של מיליוואט למ"ר למיקרווואט לסמ"ר יש לחלק ב- 10.
    מה שמדדת היה 1.2 מיקרוואט לסמ"ר- הגיוני מאד במרחק כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תווך בטוח או לא בטוח?

אייל
    09/11/2009

תודה על תשובתך המהירה
    אבל משהו לא מסתדר לי, אמרתם בפורום ש1 מיקרו זה הגבול הטוב, כלומר מתחת לזה זה בסדר.
    בנוסף אמרתם שבמרחק של מעל 200 מטר מאטנה זה מרחק בטוח, אז איך זה מסתדר?
    כאן אנחנו מדברים על מרחק של 350 מטר ומעל 1 מיקרו?

תודה מראש
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין 1 ו- 1.2 אינו משמעותי.

רם דישון
    09/11/2009

הרמה הזו נחשבת לבטוחה.
    אני מציע שתמדוד החל מטווח של 200 מטר, והעבר לי את התוצאות.
    אינני מכיר את הטופוגרפיה של המקום ואת נתוני האנטנה, אך לא אתפלא אם הערכים שתקבל במרחק קטן יותר יהיו נמוכים יותר. אין כאן סתירה של חוקי הפיסיקה אלא ניתוח אופייני של עקום הקרינה של האנטנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה רחוקה מספיק?

עומר
    09/11/2009

תודה, אז אם הבנתי נכון אם האנטנה במרחק של 350 מטר, זה עדין לא אומר שזה בטוח יותר מ 200 מטר (כמובן שכל שאר הנתונים קבועים וזהים)?,
    האם מרחק שכזה 350 מטר מבטיח קרינה לא מסוכנת(קרוב ל 1מיקרו)?

תודה שוב,
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הניתוח של עקומת הקרינה של האנטנה,

רם דישון
    09/11/2009

הגובה שלה וצפיפות ההספק בכל טווח דורשים קורס של לפחות שבועיים, והם מעבר ליכולות של פורום זה.
    מאחר ויש לך מכשיר מדידה, מה יותר פשוט מלמדוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת דירה

עומר
    10/11/2009

שלום,
    בהמשך לתשובתך, רציתי לשאול אני מעוניין לרכוש דירה חדשה שנמצאת במרחק של כ 350 מטר מאנטנה שנמצאת על תורן, בדקתי בסביבה הקרובה לבניין על פני הקרקע וקיבלתי תוצאה הקרובה ל 1 מיקרואט לסמ"ר.
    הקבלן לא מאשר שיכנסו לדירה עצמה שנימצאת בקומה שישית (מסיבות שכנראה אינן קשרות לקרינה). האם אפשר לסמוך על בדיקה זו כמיצגת? האם הדירה יכולה להיות באזור מסוכן?

תודה
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת דירה

רם דישון
    10/11/2009

שלום אייל,
    1. מי זה אייל ומי זה עומר?
    2. ראה שאלה 2 בשאלות נפוצות.
    3. ללא דוח סקר הבטיחות הנזכר בתשובה לא ניתן לענות על שאלתך בצורה אמינה. כל תשובה תהיה בגדר ניחוש בלבד. בקומה 6 ייתכן שהקרינה תהיה יותר חזקה או יותר חלשה. פעל על פי התשובה לשאלה 2, ואוכל לענות ביתר ביטחון.
    4. זה שהקבלן לא מאשר גישה לדירה מדליק אצלי נורה אדומה. ישנם קבלנים שמוכרים מראש דירה להשכרה בקומה גבוהה שמיועדת להתקנת "מתקן גישה אלחוטית", שאיננה אלא אנטנה מוסווית. יתכן שזה המקרה. אם אכן, אני ממליץ לרדת מהדירה. בדוק לעומק מדוע לא ניתן למדוד מהדירה.
    5. ישנם מקרים שבזמן הכנת סקר הבטיחות, בנינים חדשים טרם הוקמו. במקרים אלו החברה הסלולרית לא יכולה להתחשב בבנינים, וכל החישוב נעשה כאילו אין בנין. כעת הבנין מוקם, ולפתע מתברר שהוא נמצא באונה הראשית, דהיינו מוקרן חזק. מצב זה גרוע כמובן לדיירים, אך עושה צרות גם לחברה הסלולרית. מניסיוני, למרות זאת, החברות הסלולריות לא ממהרות לתקן את המצב.
    6. לסיכום: פעל על פי שאלה 2 בשאלות נפוצות. שלח לי את החומר במייל, ואשתדל לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת דירה

עומר
    10/11/2009

שלום,
    בהמשך לתשובתך, רציתי לשאול אני מעוניין לרכוש דירה חדשה שנמצאת במרחק של כ 350 מטר מאנטנה שנמצאת על תורן, בדקתי בסביבה הקרובה לבניין על פני הקרקע וקיבלתי תוצאה הקרובה ל 1 מיקרואט לסמ"ר.
    הקבלן לא מאשר שיכנסו לדירה עצמה שנימצאת בקומה שישית (מסיבות שכנראה אינן קשרות לקרינה). האם אפשר לסמוך על בדיקה זו כמיצגת? האם הדירה יכולה להיות באזור מסוכן?

תודה
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו