מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבדלים בין מכשירי מדידהמיכל12/11/2009
לפני כחודשיים השאלתי מכשיר למדידת קרינה סלולרית מד"ר זמיר היקר
שעושה עבודה מבורכת.
לאחרונה החלטתי שעדיף לי לרכוש מכשיר כזה משלי, והלכתי
ל'כל קשר ' ורכשתי את המכשיר הטוב rf field strength meter שזהה למכשיר
של ד"ר זמיר.
עכשיו שהתחלתי למדוד בבית את הקרינה (גם ליד המיקרוגל כאשר הוא פועל)
הערכים יצאו נמוכים יותר ב- 20% מהערכים שיצאו לי במכשיר של ד"ר זמיר.
מדוע זה יצא כך?
יש לציין ששני המכשירים מאותו דגם,
וכשקניתי את המכשיר קיבלתי תעודת כיול עם חותמת.
האם זה טבעי שייש הבדל בין שני מכשירים מאותו הדגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. זו תופעה מקובלת.
רם דישון12/11/2009לכל מכשיר מדידה ישנו דיוק מוצהר שנקבע ע"י היצרן, ועליו הוא מתחייב.. אם תבדקי במפרט היצרן, תוכלי לראות לאיזה דיוק היצרן מתחייב (מידע זה בד"כ לא מופיע תעודת הכיול). תעודת הכיול אומרת שהמכשיר עומד במפרט היצרן, לא יותר מזה.
באחד המכשירים שראיתי, דיוק הכיול היה אפילו פחות טוב ממה שקרה אצלך. הסיבה לכך היא רוחב הסרט (תחום התדרים) הגדול של המכשיר מחד, ומחירו השווה לכל נפש מאידך. לטעמי, סטיה של 20% אינה משמעותית.
מכשיר דומה לשימוש מעבדתי, עם דיוק של אחוזים בודדים או פחות, עולה אלפי דולרים.
אם תמציאי את שם היצרן ומספר הדגם, אוכל למצוא את הדיוק המוצהר של המכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם
מיכל13/11/2009שם היצרן הוא: alphalab
מספר הדגם: rfm1
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מניח שזהו המכשיר
רם דישון13/11/2009אני מניח שזהו המכשיר.
ציטוט מדוח המהנדס:
Accuracy in the FM, TV and cell tower frequency range (30 MHz – 2.4 GHz) is +/-25%
כך שסטיה של 20% היא בהחלט במסגרת המפרט של המכשיר.
לידיעתך- הסקלה שבשימוש בהספקי שידור היא לוגריתמית, כך שסטיה כזו משמעותה קטנה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים...
ד"ר זמיר שליט"א13/11/2009הבדלים בהחלט ייתכנו, אפילו במרחק קטן אחד מהשני.
יש גם הבדלים במקור השידור, שהם שונים במרחק קטן במדידה.
המכשיר שקיבלת ממני היה מייד לאחר כיול במיפעל.
אני בודק אותו מדי פעם מול מכשיר גדול עם כיול בתקן 17025 ISO, וההבדלים קטנים.
כשהיה הבדל גדול, שלחתי לכיול.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
מיכל14/11/20091. האם אתה מכייל את המכשיר בביתך? או רק בודק אם הוא מכוייל ובמידה ולא אתה שולח אותו לכיול. (אם כן לאן אתה שולח לכיול ומה העלות?)
2. המכשיר שמולו אתה בודק אם הוא מכוייל זה גם מכשיר מדידת קרינה?
3. עכשיו שקניתי מכשיר מדידה חדש (לקרינה סלולרית מכל קשר) וקיבלתי תעודת כיול, איך אני יכולה לבדוק מידי פעם אם הוא מכוייל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כיול מכשירי מדידה
רם דישון14/11/2009לא ניתן לבדוק בבית אם המכשיר מכויל או לא. הדרך היחידה היא להשוות אותו מול מכשיר ברמת דיוק יותר גבוהה.
בהתחשב בתדירות השימוש שלך, אין צורך לא לבדוק ולא לשלוח לכיול כלל.
יצרן המכשיר קובע את דיוקו של המכשיר בעת התכנון, בהתחשב בייעודו ובמחירו. דיוק של מכשיר עממי פשוט יהיה בהכרח גרוע יותר מדיוק של מכשיר מעבדתי יקר.
בגמר הייצור מוודא היצרן שהמכשיר שיוצא משער המפעל עומד במפרט. ברשותו גם הידע והאמצעים לכייל אותו, דהיינו לכוונו כך שיעמוד במפרט.
כשאנו, הצרכנים, שולחים מכשיר לכיול, מה שעושה המעבדה הוא לוודא שקריאות המכשיר עדיין בתוך המפרט. אם לא, היא מגבילה במדבקה את השימוש בתחום מסוים או פוסלת אותו לגמרי. בדרך כלל אין ברשותה הידע והספרות לשנות את הכיול כך שייכנס למפרט. רק היצרן יכול לעשות זאת. גם המחיר של פעולה זו גבוה בהתאם. מה שיש למעבדה הוא מכשיר "סטנדרד זהב" שדיוקו גבוה בסדר גודל מזה של הנבדק, להשוואה, ותו לא.
בזמנו היה מקובל ע"י תקני האיכות לכייל (דהיינו, לוודא שהמכשיר עדיין קורא בתחום) אחת לשנה. לאחרונה הוחלט שהמשתמש יקבע את תדירות הכיול, בהתחשב בהמלצת היצרן. תדירות כיול של מכשיר שנמצא בשימוש יום-יומי תהיה גבוהה יותר מזו של מכשיר שמשתמשים בו פעם או פעמיים בשנה.
לאור כל זאת, ההסתברות ששני מכשירים יקראו אותה קריאה בדיוק הנה נמוכה ביותר.
דיוק המכשירים הפשוטים עשוי להגיע עד 3 ד"ב (דהיינו, כל תוצאה בין מחצית לפי שניים מערך הייחוס הנה קבילה). מאחר והסקלה הטכנית של ההספקים היא לוגריתמית, זה בהחלט סביר בהתחשב ברוחב הסרט של המכשירים. מי שזה לא מספיק לו, ייאלץ להפרד מהרבה הרבה אלפי שקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
ד"ר זמיר שליט"א15/11/2009יפה ענה לך עמיתי וידידי רם.
רציתי רק להוסיף שיש לי מכשיר עם כיול 17025 ISO, למעשה זה רק מבחן כיול, מהמעבדה הלאומית הצרפתית. תענוג זה עולה 400 דולר שלארה"ב.
לך מספיקה תעודת הכיול של המפעל.
את המכשירים שאני משאיל, אני שולח לכיול כאשר הם מתחילים להגזים. כיול אחרון היה לפני כ- 3 חודשים במיפעל בארה"ב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה.
פרופ' שטרנפלד27/02/2010שלום זמיר. נפגשנו יחד עם יוסי פרידמן ועם יעקב רוזנווסר. ברצוני לברר אצלך, האם ניתן לבדוק עד כמה האדם נטען בשדות אלקטרומגנטיים משנית לקרינה סלולארית? באם זה אפשרי דרך אחד מן המכשירים הנמצאים ברשותך, תוכל לעזור לנו בבדיקה מעניינת ביותר. האם התכשיר שפתחתי יכול לשנות את אותן השדות ובכך להשפיע על יכולתו להתמודד כנגד תופעות ביולוגיות למיניהן. אשמח לכל תשובה ומודה לך מראש על הרצון הטוב שכבר באותה פגישה הפגנת. בברכה משה שטרנפלד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)