איך ניתן להשיג מכשיר למדידת קרינה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• איך ניתן להשיג מכשיר למדידת קרינה?
    אלי
    16/11/2009

שלום,
    הבנתי שאפשר להשאיל מכשיר למדידת קרינה באופן עצמאי בתשלום נמוך, איך עושים זאת? מה ההבדל בין זה לבין הזמנת מודד קרינה שמוסמך על פי הכתוב באתר משרד התקשורת?

שאלה נוספת, חדר השינה והסלון ליד עמוד חשמל שנראה עם זה מתח נמוך (אם כי יש שלט "לא לטפס, מתח גבוה, סכנת מוות). מישהו אמר לי שבעצם מתח נמוך אומר זרם גבוה או משהו כזה ומכאן שמתח נמוך אפילו מסוכן יותר, אכן כך?

דבר נוסף - לפני 13 שנה שירתתי ביחידה עם מכמ"ים לטווחים ארוכים ושהינו 24 שעות איזה 20 מטר מהמכ"מים במשך שנתיים. בערך פעמיים בשנה בדק לי רופא צבאי את רשתית העין לראות שאין שריטה מהקרינה. האם יש לי ממה לחשוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בענין ההשאלה יענה ד"ר שליטא.

רם דישון
    16/11/2009

ליתר השאלות:
    1. הכיתוב "מתח גבוה" אינו אומר דבר. מטרתו להתריע ולהזהיר ותו לא. אם תשלח תמונה, ניתן יהיה לדעת בדיוק במה מדובר.
    2. לגבי שהיה ליד מכ"מים לטווחים ארוכים- אלו משדרים הספקים אדירים, והשאלה היא היכן ביחס לאונה שהית. מאחר והיום כנראה לא ניתן לדעת זאת, ובהנחה שאתה בריא היום, הייתי מעלה בעתיד את תדירות הבדיקות השגרתיות. מה שהרופא הצבאי בדק הוא כנראה קטרקט, שהוא אחד התוצאות של החימום שיוצרת הקרינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו