מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הייתכן??????מיכל27/11/2009
קניתי מכשיר למדידת קרינה סלולרית (את המכשיר הטוב והיקר יותר).
מדדתי את הקרינה משני מכשירים סלולריים, שלי ושל הבת שלי.
באותו מקום (בבית שלי), התקשרתי מהט"ל של הבית לניידים כדי לראות את הקרינה בשעת שיחה.
מהמכשיר שלי (מדגם motorola v3i) של סלקום
מהדור השני, נמדדה קרינה של 1 עד 8 מיקרוואט לסמ"ר כשהצמדתי אותו לנייד באיזור של
התצוגה ומאחוריו. ובאיזור המקשים נמדדה קרינה של 200 עד 500 מיקרוואט לסמ"ר!!!!
כשהרחקתי אותו בכמה ס"מ נמדדה קרינה של 1 עד 4 .
באותו מקום גם מדדתי את הנייד של הבת שלי מדגם telit של מוטורולה
ונמדדה לכל אורך המכשיר קרינה של 0.5 עד 4 מיקרוואט לסמ"ר.
מדוע ההפרשים הגבוהים? ממה הם נובעים? האם יתכן שנייד מקרין בשעת שיחה 500 מיקרוואט לסמ"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן ועוד איך ייתכן.
רם דישון27/11/2009מדידה כזו, של הצמדת מכשיר המדידה לטלפון הנייד, היא בעייתית.
להלן רשימה של משתנים שמשפיעים על תוצאת המדידה:
1. האם שני הטלפונים שייכים לאותה רשת? אם לא, הם מקבלים שירות מאנטנות שונות שמרחקן שונה, ואז הספק השידור שונה.
2. איך בנויה האנטנה הפנימית של הטלפונים? כל יצרן מתכנן שונה, ולכן יש הבדלים.
3. אם המדידה נעשית בזמנים שונים, ההספק המשודר ע"י האנטנה של האתר עשוי להיות שונה, ואז גם הספק השידור של הטלפונים שונה.
4. המדידה היא בשדה קרוב, ולכן לא אמינה (כדי להבין את העניין הזה תצטרכי לחבוש את ספסלי האוניברסיטה במשך מספר שנים לא מבוטל).
5. את מבלבלת בין הספק שידור וצפיפות הספק. אלו שני גדלים שונים. ראי ההערה בסוגריים בסעיף 4.
בקיצור- מה למדנו:
1. טלפון נייד משדר הרבה בשעת שיחה, ולכן כדאי מאד לקצר בשיחות (גם משיקולים כלכליים).
2. רצוי להשתמש באוזניה. כך הטלפון רחוק מהגוף, ובמיוחד מהראש.
3. הספקי השידור משתנים כתלות בגורמים רבים, לכן אפילו המשרד להגנת הסביבה מחייב מיצוע במשך 6 דקות לכל מדידה.
4. כל מדידה חייבת להעשות רחוק מהאנטנה (כל אנטנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ליאת29/11/20091. אז אם יש לי מכשיר מדידה ואני רוצה לדעת איזה נייד פולט בממוצע יותר קרינה
איך אני מודדת זאת?
2. מה הקרינה המקסימלית שמכשיר נייד יכול לפלוט (האם 500 מיקרוואט לסמ"ר נחשב גבוה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
רם דישון29/11/20091. מדדי במרחק מטר מהמכשיר, כאשר כל המכשירים שאת מודדת נמצאים באותה תנוחה ובאותו מקום, בשעת שיחה.
מדדי כל מכשיר 10 פעמים, בזמנים שונים, וחשבי ממוצע של התוצאות.
הסיבה למדידה ה"מצחיקה" הזו היא שאת מנסה למדוד גודל פיזיקלי בעזרת מכשיר שאינו מיועד למדידה זו. המכשיר שברשותך נועד למדוד קרינה מתחנות בסיס ("אנטנות") ולא ממכשירים ניידים.
להשלמת התמונה- היצרן מודד את הספק השידור ע"י ניתוקו מהאנטנה והכנסת מכשיר יקר בהרבה בין המשדר והאנטנה. זו לא בדיוק פרוצדורה שאת מסוגלת לבצע.
2. כל הניידים משדרים הספק מירבי של 500-600 מיליוואט. כפי שכבר כתבתי, מיליוואט ומיקרווואט לסמ"ר הן יחידות של שני גדלים פיזיקליים שונים, וקצרה היריעה כאן להסביר מעבר לכך. מדידות ה- SAR המפורסמות ע"י היצרנים אינן משמעותיות. צאי מתוך הנחה שכל המכשירים הסלולריים שווים, וההבדלים ביניהם הם יותר פונקציה של הנתונים הרגעיים בהם הם עובדים (מרחק מתחנת הבסיס ועומס השיחות עליה) מאשר של דגם זה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)