אנטנת אלחוט חובבים מה הסכנות?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• אנטנת אלחוט חובבים מה הסכנות?
    אורי
    04/12/2009

מעל ביתי מותקנת אנטנת אלחוט חובבים המשמשת לשידור וקליטה.
    לאחרונה בצעתי ניתוח להסרת כתם על העור. והתשובה היתה מלנומה(סרטן עור)
    האים יש קשר להמצאותה של אנטנה זו.
    מחכה לתשובתכם תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שידור רדיו חובבים

רם דישון
    05/12/2009

נעשה בתדר שונה מהסלולרי, בהספק שונה מהסלולרי ובאנטנה שונה מהסלולרי. לכן הדרך היחידה לדעת מה קורה היא למדוד.
    בזמן המדידה יש לשים לב לנקודות הבאות:
    -תדר (10-30 מגהרץ).
    -מדידה בזמן השידור. בד"כ חובבים משדרים מעט, בניגוד לשידור סלולרי. לצורך זה נדרש תיאום עם החובב, על מנת שישדר בזמן המדידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שידור רדיו חובבים

ד"ר זמיר שליט"א
    07/12/2009

יפה ענה לך ידידי המהנדס המלומד רם, אבל אם יורשה לי להוסיף, לפני למעלה מ- 10 שנים הופיע בספר שהוציא איגוד חובבי הרדיו בארה"ב, חלק שעסק בסיכון לחלות בסרטן. אני זוכר שמחקר שהוצג שם הראה שאכן יש קשר בין חשיפה לקרינות השידור של החובבים, לכלל מחלות הסרטן. איני זוכר התיחחסות מיוחדת למלנומה, ניתן למצוא זאת באתר שלהם, שאינו בידי. כיום נמצא קשר בין שכיחות מלנומה, ממידע שמגיע מהשטח, שיש עליה בשכיחותו בין קרינות בתדרים גבוהים ממתקני צבא, מכ"ם וכיוב', לא ידוע לי על מחקר כזה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו