קרינה ממקרר ומכבל חשמל

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ממקרר ומכבל חשמל
    בלית
    05/12/2009

שלום,
    יש לי שתי שאלות.
    אני גרה בבית קרקע דו משפחתי. לפני שעברנו לבית בדקנו קרינה חשמלית והבית יצא תקין, אך לפני המעבר ביצענו שיפוץ כללי, כולל החלפת תשתית החשמל.
    1. לפני מספר ימים התברר לי כי מאחורי קיר חדר השינה שלי אליו צמודה מיטתי ומיטת תינוק בן חצי שנה, נמצא מקרר של השכן. עובי הקיר כ 40 ס"מ (מסיבות טכניות יש שני קירות צודים). אני מניחה כי התינוק שהה במרחק של כ50- 60 ס"מ מהמקרר (ויתכן שבמרחק יותר גדול) מובן שכעת הרחקתי את המיטה בעוד כחצי מטר. האם זה מספיק? האם הוא נחשף לקרינה גם במהלך ההריון? (אפשר להניח שהבטן נמצאה במרחק של קצת יותר ממטר מהמקרר)
    2. כמו כן, כבל החשמל הראשי של הבית (שלנו בלבד) עובר בצמוד לקיר החיצוני אליו צמודה מיטת בני הבכור. עומק הכבל כ 30 ס"מ מתחת לאדמה, מחוץ לקיר, וגובה מיטת בני כ 35 ס"מ מעל האדמה. האם הוא חשוף לקרינה גבוהה במהלך הלילה, בהנחה שפועל מזגן לאורך הלילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממקרר ומכבל חשמל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון

בלית
    05/12/2009

כבל החשמל הראשי מרוחק מהקיר אליו צמודה המיטה כ 30-40 ס"מ (עובי הקיר 20 ס"מ) וגובה המיטה כ 35 ס"מ. האם המרחק סביר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מניח שאין בעיה אולם אין מנוס

ד``ר דני וולף
    06/12/2009

מלמדוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו