מספר שאלות

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    יובל
    13/12/2009

שלום,

1)

אנו עורכים שיפוצים בביתינו. במסגרת השיפוצים, אנו הולכים לשים שפכטל בקומה העליונה (קומה 3). האם הימצאות של תינוק בקומה מתחת (קומה 2) במהלך הימים שבהם שמים שפכטל מהווה סכנה? מדובר בבית הולנדי טיפוסי (כל קומה היא יחסית קטנה).

2)

מאז שהתחלתי לקרוא את הפורום הזה אני שמה לב לדברים שלא הייתי מודעת אליהם לחלוטין ואני רוצה להפנות אליכם נושא שאני מתחבטת בו על מנת להבין אם איבדתי פרופורציות או שהעניין באמת חמור.
    בעוד מספר ימים התינוקת שלנו (4 חודשים) מתחילה ללכת לפעוטון ל 3 ימים בשבוע. בחדר שבו שוהים הילדים ישנו מטבחון שבו נמצא גם מיקרוגל על מדף בגובה של כ 1.50.
    הוסבר לי שהמיקרוגל אינו מופעל בתדירות גבוהה (מידי פעם לחימום בקבוק - לא יותר ממספר פעמים ביום).
    האם יש סכנה לילדים השוהים בחדר? (גודל החדר כ 20 מטר מרובע). שולחן האוכל של הילדים בני השנה נמצא כמטר וחצי מהמיקרוגל אילו המיקרוגל היה נמוך, אך בפועל, בגלל גובהו של המיקרוגל, המרחק גדול יותר.

שאלתי את הצוות האם ניתן להוציא את המיקרוגל מהחדר אך הם אינם מוכנים. הם אפילו בדקו זאת עם ה GGD (ארגון הבריאות ההולנדי) וקיבלו מהם תשובה חד משמעית שאין סכנה בהמצאות מיקרוגל בחדר בו שוהים הילדים.
    אני מודאגת מאוד ושוקלת לא להכניס את בתי לפעוטון. הייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנושא היות וכרגע עומד על הפרק עזיבת מקום עבודתי לאור הנ"ל (הרשמה למקום אחר עלולה לקחת כ 6-7 חודשים).

תודה וסליחה על אורך השאלה,

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות.

רם דישון
    13/12/2009

1. לא ברור מה הבעיה. מה יש בקומה התחתונה שעלול לסכן את התינוקת?
    2. מדבריך יוצא שהמרחק מהשולחן למיקרוגל הוא 2 מטר לערך. במרחק כזה ובמתווה הפעלה כזה (מספר פעמים לדקות ספורות ביום) אינני רואה שום סיכון.
    הסירי דאגה מליבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות

יובל
    13/12/2009

דאגתי נובעת מכך שהריח של השפכטל יגיע לקומה השנייה (מנסיון עבר). האם יש בשפכטל חומרים מסוכנים (במיוחד לתינוקות)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי עמיתיי יודעים, כי

רם דישון
    13/12/2009

לי אין מושג בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של רם דישון

ד"ר זמיר שליט"א
    13/12/2009

מהריח של השפכטל אין סיכון, זה יכול להיות מתחמוצת הגופרית, בריכוז זניח ביותר, כך שמזה אין סיכון.
    ממה שיש סיכון, זה מהאבק שעושה הצבעי שמשפשף את הקירות, וזה מסוכן לכם ולתינוק.
    האבק נכנס בדרכי הנשימה, וחלקו מגיע לריאות שם אינו נמס, ויכול להישאר שנים, וליגרום קוצר נשימה, מחלות נשימה שונות, ואף סרטן ריאות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות

יובל
    13/12/2009

האם אתה מתכוון לאבק שנוצר בזמן העבודה (כלומר אם נבוא בסוף יום העבודה, האם זה בסדר?)
    בנוסף, האם עבודה עם מסיכה (כפי שעשינו בעבר) מגינה על הנזקים שציינת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנזק העיקרי הוא להכניס לפעוטון לפני

ד``ר דני וולף
    13/12/2009

גיל שנתיים. כל היתר בטל בשישים, לא מהווה בעיה בכלל. למען בריאות הילדה, ואם את דואגת לבריאות הילדה, עזבי את כל סוגיית הקרינה והוציאי את התינוקת מהפעוטון!!!!!!!
    כל השאלות האחרות הן להשקטת המצפון, על הנזק הבריאותי הנגרם לתינוקת מתחת לגיל שנתיים, ובטח בגיל 4 חודשים שהולכת לפעוטון
    בברכה
    ד"ר דני וולף רופא ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות

יובל
    14/12/2009

תודה על תשובתך המפורטת באימייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו