שידור סלולארי בטוח?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שידור סלולארי בטוח?
    אריאלה
    28/12/2009

מצאתי ברשת את הציטוט הבא:
    "...סף החשיפה המותר (בארץ) לקרינה בתחום הסלולר הוא בין 40 מיקרו- וואט לסנטימטר מרובע ל- 100 מיקרו-וואט לסנטימטר מרובע). סף זה מהווה עשירית בלבד ממה שנקבע על ידי ארגון הבריאות העולמי כבלתי מזיק ,ומהסף המומלץ על ידי רוב הממשלות בעולם..."
    שאלתי - אם הטלפון הסלולארי משדר 0.5-5.0 מיקרו-וואט לסנטימטר מרובע אז זה אמור להיות בתוך התחום הבטוח, אם כן מדוע זה כל כך מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שידור סלולארי בטוח?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך לתשובתך - עזרה בפיענוח המדידה

אריאלה
    31/12/2009

אני מודדת את הקרינה בעזרת מכשיר שתמונתו פורסמה באתר זה בכמה הזדמנויות, מכשיר שחור המודד ביחידות של מיקרו וואט לס"מ מרובע ושניתן להזיז את השנתות בין 3 מצבים:19:999, 199.99, 1999.9 - אני שמה על 19.99 ב - 5MHZ-3GHZ, FAST, אני מצמידה את המכשיר לסלולרי בזמן שיחה (ניסיתי להצמיד לחלקים שונים שלו כי מכל כיוון מתקבלים ערכים שונים) - קיבלתי בערך - 2.0, לפעמים קצת יותר ולפעמים פחות מ 1.0, לפעמים פיקים של 5 ויותר - לזמן ממש קצר. ליד המיקרוגל שלי למשל, מתקבלים ערכים גבוהים בהרבה - אם אני ממש מקרבת אז אפילו 10 ועד 15... בנסיעה ברכב אני עוברת לפעמים במקומות שפתאום זה קופץ ל - 3.5 וכו' - נראה מפחיד. השאלה עכשיו מהם הערכים האלו? אם אני רואה 1.0 זה אומר 1 מיקרו וואט לס"ר מרובע לא? - האם אני טועה במדידה? האם ערך של - 2.4 ומעלה שאקבל במדידה כזו זהו הערך האמיתי של שבירת DNA (לזמן ממושך)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הוא מודד במיקרוואט לסמ"ר,

רם דישון
    31/12/2009

אזי כל המדידות הן ביחידות אלו, אלא אם תראי שהסמל של היחידות משתנה..
    גם הקפיצות בערכים הן תופעות נורמליות.
    אין טעם במדידה קרוב לנייד, כי תהיינה קפיצות כל הזמן, במיוחד בזמן נסיעה.
    אנו ממליצים להתרחק מהמיקרוגל בזמן שהוא פועל. כמה- תלוי בדגם; תמדדי ותחפשי מרחק בו העוצמה נמוכה מ-2.
    אנו ממליצים גם להמעיט בשימוש בנייד ללא אוזניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה נוספת לגבי המדידה

אריאלה
    03/01/2010

על פי הנתונים שבידי ועל פי תשובתך, המכשיר שברשותי אכן מודד במיקרו-וואט לס"מ מרובע. אני מנסה למדוד קרוב לטלפון על מנת לראות את מידת הקרינה הנפלטת ישירות לראש במידה ומצמידים לאוזן. ניסיון נוסף שבצעתי היה חיבור אוזניה רגילה והצמדת האוזניה למכשיר המדידה בזמן שיחה. בזמן שהצמדה אל גוף הטלפון מראה ערכים של 0.5-3.0 בערך, ההצמדה לאוזניה מראה ערכים נמוכים בהרבה, דומים לצמב של אי שימוש (0.05-0.1), האם המשמעות היא שהאוזניה בטוחה יותר? (אוזניה רגילה - לא צינורית אויר) או שהמדידה מוטעית? ואם המדידה מוטעית מהו האופן הנכון למדוד? ואיך ניתן לקבל מספרים אמינים שישקפו את הערכים האמיתיים?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המדידה נכונה,

רם דישון
    03/01/2010

אבל דיוקה אינו גבוה מכיוון שהמכשיר לא נועד למדידה זו.
    יחד עם זה, קיבלת אינדיקציה על בטיחות השימוש באוזניה. אין ספק שהשימוש באוזניה, אפילו חוטית, עדיף על הצמדה לאוזן. אוזניה אקוסטית, לעומת זאת, תוריד את הקרינה לערכים נמוכים עוד יותר, אולי אפילו מתחת לסף הרגישות של המכשיר.
    אני חוזר- המדידה אינה מדעית (קצרה היריעה מלהסביר מדוע) ואינה מדויקת, אך היא יעילה להשוואה בין שני סוגי השימוש שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך.

ד"ר זמיר שליט"א
    31/12/2009

הקרינה אינה יציבה: השרת שקולט את הטלפון שלך, מורה לו בתדר שאת לא שומעת, להקטין עוצמה. גם ככה הקרינה קופצת, ותלויה במספר גורמים: הקליטה שהשרת קולט אותך, בשטח פתוח, או לייד חלון, קרינת הטלפון תהיה חלשה יותר. במרתף או מיקלט הקרינה תהיה הרבה יותר חזקה, ובמעלית, חזקה ביותר. 2.4 מיקרוואט לס"מ רבוע(מבוקר היטב, לתרביות תאי אדם) למשך 2 שעות גרם שברים ב- DNA, זה היה מחקר של מארינלי ועמיתיו 2004.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שידור סלולרי בטוח ?

ד"ר זמיר שליט"א
    31/12/2009

זה שהמותר הוא עשירית מהמלצות לפי ICNIRP, אינו אומר שהוא כבר בטוח. אירגון הבריאות העולמי, נגוע בניגוד אינטרסים, בגלל קשר (מקבל כסף) עם התעשייה. המלצותיהם אינן בתחום הבטוח, אלא לפי יכולת החימום של קרינה חזקה (נזק חומני"). קרינה עד 1 מיקרוואט לס"מ רבוע גם היא אינה נקייה לגמרי מנזק, אולם הוא זעיר.
    יש 12 מדינות שקבעו תקן בטיחות של 10 מיקרוואט לס"מ רבוע או פחות. המהדרות בהן זלצבורג (אוסטרי), וצרפת, 0.1 מיקרוואט לס"מ רבוע, רוסיה ובלגיה 2.4, שוויץ 4.2, סין 6.6 ואיטליה ולוקסמבורג 10 . אצלנו זה 40 בדור 2, ו- 100 בדור 3.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניה אקוסטית - עם חוט או בלוטופ?

רן
    23/10/2010

הי,

מהדיון שערכתם כאן אני מבין שאוזניה אקוסטית היא הפתרון.
    מצאתי אתר ישראלי שמוכר שני סוגים של אוזניות אקוסטיות -
    עם חוט או עם בלוטופ.

תוכלו לומר על איזה סוג הייתם ממליצים כדי למזער את הקרינה על הגוף?
    בהנחה שאני שומר את הטלפון כ-50סמ ממני.

החוט משמש כמו אנטנה אז הוא מקרב את הקרינה לגוף, גם אם לא ישר לאוזן.
    הבלוטופ מונע את הקרינה הזו, אבל יש קרינה משלו (שאמורה להיות קטנה).

אז מה עדיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניה אקוסטית - עם חוט או בלוטופ? - תגובה

רם דישון
    23/10/2010

ההבדל לא משמעותי. בחר על פי נוחיות התפעול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו