מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדר חשמלגלי13/01/2010
שלום רב,
במקום העבודה שלי (מקום פתוח שמורכב ממספר בניינים נפרדים) ממוקם במרחק של כ-20 מטר מהיכן שאני יושבת מבנה בטון שעליו רשום "חדר חשמל ראשי" .ממש לידו ישנו עמוד חשמל עם שנאי. רציתי לדעת האם ישנו סיכון ממרחק כזה מבחינת שדה אלקטרומגנטי אליו אני עשויה להיות חשופה. האם קירות הבטון אוטמים במידה מסויימת את יציאת הקרינה האלקטרומגנטית או שאין לכך כל משמעות?
אודה לתשובתכם,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת ומטרידה.........
גלי14/01/2010קראתי בפורום זה כי בבתים העשויים מלבני פומיס נפלטת קרינה רדיואקטיבית.
בעקבות מידע זה יצרתי קשר אתמול עם הקבלן שבנה את ביתי (בית פרטי) לפני כ-5 שנים ושאלתי אותו מאיזה לבנים בנה את הבית. הוא ענה לי שהוא אינו זוכר אם מלבני פומיס או מבלוקים רגילים.
הבנתי שגם בלוקים רגילים הם לא "להיט" מבחינת פליטה של קרינה ורציתי לשאול אתכם:
א. מה מזיק פחות -פומיס או בלוק רגיל.
ב. האם בלוק רגיל הינו זה שכמעט כל הבתים הותיקים במדינה בנויים ממנו?
ג. בהנחה שאיננו מתכננים לעזוב את הבית בשנים הקרובות - מה ניתן לעשות על מנת למזער את הנזק לנו ולילדים, האם איוורור תכוף כמו שאני נוהגת לעשות בממ"ד משמעותי בהפחתת הקרינה?
ד. האם כל לבני הפומיס פולטים קרינה באופן שווה, או שיש רמות מסויימות?או אולי כאלה שכלל לא פולטים?
אודה מאוד לתשובותיכם,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א14/01/2010כנראה פומיס פולט יותר קרינה רדיואקטיבית מבלוק רגיל, אבל תשובה מדוייקת יותר ניתן לקבוע רק במדידה מדוייקת עם גייגר. אם תביא אלי את שניהם אוכל למדוד לך במקום.
בלוק רגיל זה בלוק שרוב הבתים בנויים.
למזער נזקים ניתן, לא להתנחל על הקירות, לאוורר היטב, ולשאוב מהרצהעם שואב אבק במקום לטאטא, כי חלק ממוצרי הדעיכה הרדיואקטיביים יציבים, ונצמדים לחקיקי אבק השוקעים לריצפה.
האם כל לבי הפומיספולטים קרינה שווה, כנראה שלא, תלוי במקורם. אבל, באופן עקרוני, כולם משתתפים ב-"חגיגה".
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניח שמתח 220 וולט לא מסוכן
ד``ר דני וולף14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)