מיטה מתכווננת

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• לאחר הדיון המעמיק- אשמח למסקנות

מור
    04/10/2010

שלום רם,
    בתור הדיוטה בתחום הקרינה אשמח לדעת אם הנתונים שנמדדו מצביעים על קרינה שעלולה לסכן או האם ניתן לקנות מיטה חשמלית מתכווננת בבטחה?

בברכה,

מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר הדיון המעמיק- אשמח למסקנות - תגובה

רם דישון
    04/10/2010

אני מאמין שישנן מערכות המתוכננות בצורות שונות.
    ללא פירוט של נתוני מערכת המנועים לא אוכל לענות בביטחה.
    הטוב ביותר הוא לנתק מהמתח לפני השינה (ניתן גם להתקין מפסק דו-קוטבי סמוך לתקע).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטה מתכווננת
    אילן
    13/02/2010

האם ניתן להשאיל מכם מכשיר למדידת הקרינה ממיטה מתכווננת? ובמידה ואכן יש קרינה כזו, האם זו אותה קרינה מזיקה מהסוג של הקרינה הסלולארית, או שזוהי קרינה בעל אפקט שונה?

לקביעת תור
    סגירה
    מיטה מתכווננת

הוספת תגובה

• נסחפת.

רם דישון
    13/02/2010

המנוע לא גדול, המתח נמוך ולכן אין שום סיכון. אם אתה רוצה להיות צדיק הדור- נתק את התקע מהשקע כאשר אתה מכבה את האור בחדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממיטה חשמלית

אילן
    24/02/2010

רם,
    אני שמח על תגובתך, אבל השאלה שלי נשאלה מכיוון שאי שם, בהמשך הדפים בפורום הזה, אחד מכם (מומחי הפורום) כתב שלמיטה חשמלית עלולות להיות השלכות של קרינה. במיטה שלי 3 מנועים - ראש, גוף ורגליים, מה שאומר חיווט רב מתחת ומנועים מתחת למיטה. אם תגיד לי שאין בכך שום סכנה - דייני. אם יש איזו סכנה, לא אתעצל והייתי שמח למדוד אותה במכשיר שאתם משאילים כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה.

רם דישון
    24/02/2010

לומר את האמת, מעולם לא מדדתי קרינה של מיטה מתכווננת. התשובה שלי היתה על סמך ניתוח תיאורטי.
    אשמח אם תשאל מכשיר מד"ר שליטא, תמדוד ותעדכן את כולנו.
    עכשיו, מעט הסברים על הניתוח.
    מאחר והמנועים קרובים לגוף ויש סיכון שאי פעם יווצר מגע בין מוליך חי לאדם (בגלל תקלה), ישנה דרישה שמנוע כזה יפעל במתח נמוך. בגלל הצורך לשנות כיוון סיבוב במנוע, נוח לתכננו בזרם ישר. שתי סיבות אלו מובילות למסקנה שהקרינה בסביבת המיטה אפסית.
    בנוסף, מאחר והקרינה קיימת רק בזמן הפעלת המנועים (שהוא קצר מאד), הסיכון למעשה שואף לאפס.
    וכמו שכבר כתבתי, מאחר ובזמן השינה אין צורך בכוונון, הצעתי להוציא את התקע כשמכבים את האור, ואז גם המעט מעט שישנו נעלם אף הוא.
    ובענין דומה- סדין חשמלי. כאן המתח הוא גבוה (220 וולט), ולכן גם בגלל הסיכון הבטיחותי וגם בגלל השדה החלש שישנו, המלצתי החד-משמעית היא לנתק אותו (לא ע"י המפסק, אלא ע"י הוצאת התקע) לפני שנכנסים למיטה. התחשמלויות ושריפות בגלל סדין חשמלי אינן נדירות כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדתי את המיטה החשמלית שלי

רועי
    25/02/2010

כ 8 מיליגאוס בעת הפעלת המנגנון וכ 2 ללא הפעלה .
    כשניתקתי את החשמל המכשיר הראה 1 מיליגאוס

דרך אגב ,רכשתי מכשיר ב 1200 ש"ח שווה לכל כיס .

חג שמח
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו כאן לא נראה לי.

רם דישון
    25/02/2010

כאשר ניתקת את החשמל, באיזה תדר קיבלת 1 מיליגאוס? 50 הרץ או אפס? אם זה בתדר אפס, אין בשדה זה כל סיכון.
    האם המכשיר שלך מציג גם את תדר הבדיקה? איזה דגם הוא?
    לאחר שאקבל את תשובתך, אתיחס למדידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 50 הרצ

רועי
    28/02/2010

תדר מכשיר שמדדתי הוא 50 הרץ.
    מכשיר יפני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם מדדת 1 מיליגאוס

רם דישון
    28/02/2010

בתדר 50 הרץ כאשר ניתקת את החשמל למיטה (זאת אומרת שהתקע בחוץ), השדה הזה לא נגרם מהמיטה. מערכת מנותקת לא יכולה ליצור שדה ב-50 הרץ.
    המסקנה היא שהשדה בא ממקור אחר ולא מהמיטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו