מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה מכוונת למהנדס - רם דישון.אלי01/04/2010
מר דישון שלום רב,
השאלה להלן כבר הוצגה בחלקה לפני מספר ימים למנהלי הפורום. קבלתי תשובה מד"ר וולף. ראשית תודה על התשובה. אני מעלה שוב מספר שאלות אליהם ד"ר וולף לא התייחס. גם אני מהנדס (מכונות), אשמח לשמוע את תשובתך כבר-סמכא בשטח. תוכל אם יש צורך להשתמש במונחים טכניים.
תודה וסליחה על הנודניקיות.
להלן השאלה בשינוי קל של הנוסח המקורי:
אני שוקל לקנות בית שגבול המגרש שלו נוגע בחדר טרנספורמציה של חברת החשמל. מדובר בחדר בגודל 3x4מטר, אין לי מושג מה גודל הטרנספורמטור שבפנים ואיזה הספקים הוא מעביר. קיר חדר הטרנספורמציה הוא גבול גינת הבית. כך שילדים המשחקים בגינה נמצאים למעשה מטרים בודדים מהטרנספורמטור.
1. האם יש מאמרים טובים הנותנים מיידע כמותי על עוצמות קרינה , זמן חשיפה ותחלואה,
אשמח לקבל לינקים.
2.מתחת לכמה מיליגאוס הקרינה נחשבת כ-לא מזיקה.
3. האם קיים תקן בישראל, האם חברת החשמל מחוייבת על פי חוק לעמוד בתקן זה.
4. אם אבנה כלוב מרשת ברזל המשמשת לגדרות, סביב 4 קירות החדר והתקרה שלו (כלוב פראדיי) האם הקרינה מחוץ לכלוב תרד כמעט לאפס. (ברור שבתוך כלוב פראדיי הנמצא בשדה אלקטרומגנטי, בו מקור השידור מחוץ לכלוב, יראה כי העוצמה בתוכו היא אפס, אך האם הפטנט עובד הפוך, כלאמר מקור שידור הנמצא בתוך כלוב פארדיי אינו מסוגל לפלוט אנרגיה אלקטרומגנטית מחוץ לכלוב}.
תודה.
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון01/04/20101. הסף המקובל היום לחשיפה ממושכת הוא 2 מיליגאוס. בחשיפה גבוהה יותר נצפתה עליה בהסתברות ללאוקמיה. אני משאיר לעמיתי ד"ר שליטא להוסיף סימוכין וקישורים.
2. תיאורטית, כלוב מתכת מברזל סביב השנאי אמור לכלוא את השדה בתוכו, כך שהערך הנמדד בחוץ יהיה קרוב לאפס. מקובל גם שרשת שחוריה הנם קטנים מעשירית אורך גל הנה שוות ערך למישור מתכתי מלא. כאן אורך הגל הוא אלפי קילומטרים, כך שתיאורטית רשת ברזלית סביב השנאי כולו אמורה לכלוא את השדה. לפי הניסוח שלך- כן, הפטנט עובד הפוך.
אבל, וכאן יש אבל גדול, הבעיה היא במשטח עליו עומד השנאי. קצת בעייתי לקשור את הרשת למוטות הברזל שבמשטח, כך שיתכן שהמרווח יאפשר מעבר של השדה.
למען גילוי נאות אוסיף שנסיוני אינו רב בתחום התדרים הנמוך. הייתי מציע שתפנה לחברת החשמל לגבי נסיונם ביישום של רשת.
3. כמו שהציע עמיתי ד"ר וולף, הייתי מתחיל במדידה. זאת מאחר וגם כיוון השנאי בתוך הכלוב משפיע על עוצמת השדה בחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת. עזרת לי מאד
אלי04/04/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)