נזק מקרינה אלקטרומגנטית.

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• נזק מקרינה אלקטרומגנטית.
    עידו לוין
    09/05/2010

שלום,

שמי עידו לוין,

בני יובל בן 13 וחצי,ישן במיטתו במשך שנתים וחצי כאשר שנאי היה ממוקם צמוד לראשו מההצד החיצוני של הקיר.
    במדידה שעשינו ע"י בודק מוסמך לבדיקות קרינה מצאנו שהיתה קרינה באיזור הראש שהיה צמוד לקיר,
    בעוצמה של 50 מיליגאוס...העוצמה שיצאה מהשנאי מהעבר השני של הקיר היתה 200 מיליגאוס.
    לשנאי היה שעון שבת שעצר את הפעולה בשעה 12 בלילה (שנאי של תאורת גינה).
    החשיפה לקרינה היתה בין שעתיים לשלוש שעות כל לילה במשך שנתיים וחצי.
    השאלה :האם קיים סיכון לגידול סרטני?
    שאלה שניה: האם מומלץ לעשות בדיקות? ואיזה?

בברכה,

עידו לוין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזק מקרינה אלקטרומגנטית.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הבדיקה בוצעה ממש באיזור הראש?

אורן
    09/05/2010

אתה מדבר על תחום התדר הנמוך, ובתחום זה יש חשיבות גדולה למרחק ולעיתים סנטימטרים
    בודדים מנחיתים כמעט לחלוטין את עוצמת הקרינה.

האם הקרינה נבדקה ממש בנקודה בה היה ראשו של התינוק?

ולשאלתך, עד שהמומחים יענו, אני(הלא מומחה) אענה מהגיוני הבריא לפחות לשאלתך השניה:
    איזה בדיקות בדיוק חשבת לעשות? כי עד כמה שידוע לי, בדיקות לגילוי גידולים מבוצעות היום
    בעיקר בCT , וכמות הקרינה המייננת בבדיקה זו עולה בהרבה על הקרינה הלא מיננת מהשנאי.

סתם נקודות למחשבה. נמתין לתגובתם של המומחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה להאמין ששנאי נתן כזה שדה מגנטי!

ד``ר דני וולף
    10/05/2010

אני נוטה להניח שטעית בנתונים. 50 מיליגאוס נראה לי מוגזם, מה גם שהשנאי הגדול ביותר לחשמל גינה הוא 1000 ואט. האם כל ערב כל ה- 1000 ואט נוצלו לתאורת גינה, סימן שיש לך הרבה כסף לבזבז על הגינה. כך או כך 50 מיליגאוס כל לילה במשך שנתיים וחצי נראה לי רצח, ויחד עם זאת, גם אם הסיכון להתפתחות מחלת הסרטן יהיה פי 3 עדיין, אתה יכול להמשיך לחיות טוב ולא לדאוג, אלא להיות עם אצבע על הדופק. ועוד הערה, עיקר הסרטן הוא לוא דווקא בראש, אלא סרטן הדם, ואת זה אפשר בקלות רבה לבדוק, ודי אם תעשה פעם בשנה בדיקת דם, ורופא יבדוק ידנית את בלוטות הלימפה, ולכל היותר צילום חזה פעם בשנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו