קרינה מנייד -שאלה לפרופסור שליטא

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מנייד -שאלה לפרופסור שליטא
    אמא מודאגת
    25/05/2010

הבת שלי לומדת עם נייד זו השנה השלישית. בשנה האחרונה מוגנו ארוניות השנאים עקב חשד לקרינה. השבוע דווח על מקרה טרגי של תלמיד שחלה בסרטן הירך.
    האם יתכן קשר בין הישיבה בכיתה ליד שנאים שלא מוגנו או שימוש בנייד כשהוא מונח על ברכי התלמיד ?
    משך שנתיים התלמידים ישבו ליד הארוניות ללא שום מיגון, והחזיקו את הנייד צמוד לגוף לא מעט.
    מדובר בילדים בגיל 14 שמגיל 11 צמודים לנייד.
    מה דעתך? מה עלינו לעשות כהורים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מנייד...

ד"ר זמיר שליט"א
    25/05/2010

לאמא המודאגת שלום:
    אני כבר מודאג גם כן, היות ואני רואה שהתלמידים ישבו כמעט צמוד לשנאים, ועליהם היו המחשבים הניידים. גם השנאים וגם המחשבים הניידים משרים סביבם שדה מגנטי בעל שטף מגנטי ניכר. עליה מעל שטף מגנטי של 2 מיליגאוס מעלה את הסיכון לסרטן פי 2, ומ- 3- ל- 4 מיליגאוס בעוד פי 2. חשיפה כפולה כזאת אליה נחשפו הילדים, קרוב לודאי עברה ערכים אלה וסיכנה אותם.
    לאורך זמן, הסיכון גדל והולך. לכמת את זה (מלשון כמות) לא ניתן לדייק, אבל זה מסוכן.
    הלוואי ואתבדה, ומקרה סרטן זה יהיה האחרון שם.
    אני מצטער שאיני איש בשורות.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מראי מקום מחקריים

בקשת הכוונה
    31/05/2010

שלום פרופ' נכבד
    האם תוכל לצייין מספר מראי מקום של מחקרים המסיקים את המסקנה המתבקשת הנ"ל?
    אבקש לציין כי יש ביכולתי להתמודד עם חומר ברמה אקדמית, ולכן אבקש מאמרים מדעיים.
    בחיפושים שערכתי באתר NIOSH לא הצלחתי למצוא משהו מספיק ממוקד הדרוש לדיון בבית הספר

תודה רבה
    ובריאות טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו