שדה אלקטרומגנטי לעומת קרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שדה אלקטרומגנטי לעומת קרינה
    יעל
    05/06/2010

מה ההבדל מבחינת ההשפעות על גוף האדם בין קרינה אלקטרומגנטית ושדה אלקטרומגנטי.

אני יושבת בקירבת אנטנה סלולארית. מרחק של חמישה חדרים מן החדר אליו האנטנה הכי קרובה - היא ממוקמת על בניין סמוך באותו גובה ופונה החוצה (לא אל הבניין בו אני יושבת) האם זה משנה בכלל? האם העובדה שאנחנו באותו גובה בערך מיטיבה עם העניין שכן הקרינה "יורדת למטה"? המרחק המוערך בין הבניינים הוא לדעתי כ-30 מטרים או פחות.

לאחרונה הייתי בהריון והעובר לא התפתח כראוי ואני צריכה לעבור הפלה - האם יתכן כי זה קשור?

האם העובדה שיש מספר חדרים בדרך בהם יש ארונות וקירות מפרידים מורידה את רמת הקרינה? ואם כן מה המשמעות של שדה אלקטרומגנטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אל תתעסקי במונחים,

ד``ר דני וולף
    05/06/2010

פשוט תפנימי שקרינה אלקטרומגנטית מזיקה. קרינה בכלל היא צורה של העברת אנרגיה. הקרינה האלקטרומגנטית כשמה כן היא, היא מורכבת משתי קומפוננטות אחת שדה מגנטי, והשני שדה חשמלי. לפי תדירות הקרינה והקומפוננטה היותר מזיקה אנחנו קוראים לקרינה מהמתח הביתי שטף מגנטי, כי הוא גורם לנזק, ולקרינה בתדירות הרדיו שדה אלקטרומגנטי, אבל כל זה לא חשוב העיקר שתיזהרי משניהם.
    לגבי האנטנה: אם את רואה את האנטנה בעין, ואם בקו אוירי היא במרחק של 30מטרים ממך, את מוקרנת!!!! וכדאי מאוד למדוד את עוצמת הקרינה.
    להגיד, שזה מה שפגע בעובר, זה כבר מרחיק לכת, ובוודאי שלא גרם להפלה, אולם באותה מידה אף אחד לא יוכל להבטיח לך שהקרינה במרחק כזה (אם זה אכן כך) לא גורמת נזק לעוברים לאורך זמן, אפילו 10 שנים אחרי החשיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובת ד"ר דני וולף

יעל
    07/06/2010

ד"ר וולף, אם אני לא רואה את האנטנה כי הבנין עגול ומחדרי לא רואים אותה בעין אבל היא במרחק אוירי של 30 מטרים וכן מפרידים ביני ובינה חמישה חדרים האם זה משנה משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מוריד בהרבה את הסכנה

ד``ר דני וולף
    07/06/2010

אבל עדיין המרחק הקצר, והאפשרות להחזרות מבניינים סמוכים, מסכנים. אני מניח שבמדידה הרמה תהיה נמוכה מאוד, אולם, 30 מטרים גם אם יש הרבה גופים מפרידים זה קצת קרוב מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו