מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק ביטחון מקו מתח גבוהחגית07/06/2010
שלום למומחי הפורום
פורסם מחקר בריטי שבדק שכיחות סרטן בילדים הגרים ליד קווי מתח וגילה שגם במרחקים 200-600 מטר מקווי המתח יש עליה של 23% בשיעור הסרטן אצל ילדים. במרחקים כאלו השדה המגנטי הנובע מקו המתח עצמו הוא 0 או רקע בלבד אם כך ממה נובעת העליה בשיעורי הסרטן? בגלל תופעת הקורונה? בגלל תופעות אחרות שאנחנו עדיין לא מכירים? אולי המתח שעובר בקווים באנגליה גבוה יותר מאשר בארץ ולכן המרחק הנדרש שם הוא גבוה יותר מהמרחק הנדרש מקווי מתח גבוה פה בארץ? האם נערך גם בארץ מחקר דומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסרים מספר פרטים משמעותיים על מנת
רם דישון07/06/2010להתיחס.
מהו המתח הגבוה? יש 22 אלף וולט, יש 33 אלף וולט, יש 161 אלף וולט ויש 400 אלף וולט. לכל אחד יש טווח ביטחון אחר.
מבלי לדעת על איזה מהם מדובר (ואולי אחר בכלל?) לא אוכל לענות כלל.
בנוסף, המתח באנגליה (היותר גבוה) הוא מה שקרוי אצלנו המתח הנמוך, והוא 240 וולט כאשר אצלנו הוא 220-230 וולט. ההבדל אינו משמעותי כלל לעיניננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניחה שהמחקר היה על קווי מתח
חגית08/06/2010עליון 161 או 400 אם המסקנות הן שיש עליה בשיעור סרטן אצל ילדים עד לטווח של 600 מטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בארץ קוי ה-400
רם דישון08/06/2010נמצאים בשטחים פתוחים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקווי 161 נמצאים ממש קרוב למבני
חגית09/06/2010מגורים. האם גם מהם צריך לשמור על מרחק של יותר מ600 מטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא, הרבה פחות.
רם דישון09/06/2010כמה- הטוב ביותר הוא למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ביטחון
ד"ר זמיר שליט"א11/06/2010הקרינה (שטף מגנטי) מקווים כאלה לא עוברת בדקך כלל 70 מטר במקרה הגרוע, אבל מקו כוח, רואים בחושך אור כחלחל, ושומעים תסססססס, שם נוצרים "יוני קורונה" שניתן לתאר כמו טיפות מי חמצן זעירות. נזקי יונים אלה הם נזקי חימצון, הופכים בגוף לרדיקלים חופשיים, הפוגעים בתאי הגוף, וגם גורמים מוטציות וסרטן. מזה המרחק הגדול בו היתה השפעה.
גם בארץ באיזורים ממזרח לקווי כוח (כמו פרדס חנה וכרכור), ומקומות אחרים, המרוחקים מקווי כוח, אבל במורד הרוח, יש מחלות נשימה בפרט בילדים, (וסרטן אמרנו?)
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר זמיר ושאלה נוספת
חגית13/06/2010אם כך אני מבינה שכל עוד המרחק הוא מעל 70 מטר והבית נמצא מערבית לקו הכוח זאת אומרת לא במורד הרוח מקו הכוח אזי הסיכון זהה למי שאין לו בכלל קו כוח בסביבת הבית?
ז"א שהעליה בסיכון לסרטן בטווח של 200-600 מטר מקו המתח כפי שקראתי היא תלוית כיוונים? ואם אתה ממוקם בכיוון ב"נכון" אין סיכון לעליה בשכיחות סרטן גם במרחק 200-600 מטר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקפיצה את שאלת ההמשך שלי-תודה!
חגית15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב שאלת המשך לד"ר זמיר
חגית16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר שליטא עסוק בימים אלו.
רם דישון16/06/2010חזרי עם שאלתך בעוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שאלה לד"ר שליט שחזר לפורום
חגית27/06/2010בוקר טוב לד"ר שליט
אני מקפיצה שאלה ששאלתי לפני מספר ימים שנעדרת מהפורום בנוגע למגורים במרחק בין 200-600 מטר מקו 161 מערבית צפונית לקו מתח זה. ראיתי מחקר שיש עליה של 20 אחוז בסרטן אצל ילדים הגרים במרחק כזה מקווי מתח על אף שבמרחקים אלו אין השפעת קרינה מהקווים. ענית לי שהעליה בשכיחות הסרטן נובעת מיוני קורונה ואני שאלתי אם גרים במרחק של יותר מ-70 מטר מקווי המתח ששם כבר הקרינה הנובעת מהם לא קיימת וגם בכיוון הנכון - ז"א הקווים הם במורד הרוח ולא הבית - האם הסיכון הנוסף הזה לא קיים? האם באותו מחקר גדול שבוצע באנגליה לקחו בחשבון גם את כיוון הרוח או שהעליה בסיכון היא ממוצעת לכל הכיוונים מסביב לקווי המתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,,,ושאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א29/06/2010הבנת נכון.
בארץ משטר הרוחות בדרך כלל ממערב למזרח, כך שבמרחק 70 מטר, סגלל הדעיכה של השטף המגנטי הוא כבר לא יותר גבוה מהרקע, והרוח מעיפה את יוני הקורונה הרחק מהבית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ביטחון...
ד"ר זמיר שליט"א29/06/2010אם יורשה לי להוסיף לדברי חברי המלומדים,
נראה לי שאת מכוונת למחקר של פרופ' Henshaw, ועמיתיו, אך כרכע איני זוכר איזה ממחקריהם.
הסיבה שם כנראה מיצירת יוני הקורונה, והגעתם לבתים במורד הרוח.
המתח באנגליה מעט גבוה מאשר בארץ הקודש, אולם זה לא משמעותי. קובע כאן הוולטאג' הגבוה.
בארץ לא נערך מחקר דומה, אולם אני רציתי לחקור את זה בכרכור ופרדס חנה, הנמצאים במורד הרוח מקווי מתח על מתחנת הכוח בחדרה. בסקר מוקדם, מצאתי, שהיתה שם שכיחות גבוהה של מחלות נשימה, מה שמעיד על יוני קורונה. עם הזמן מתבטאות גם מחלות סרטן. יש גם מקומות נוספים שאני יודע עליהם עם בעייה זו בארץ.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)