קרינה אלקטרומגנטית גבוהה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה אלקטרומגנטית גבוהה
    לייזר
    12/06/2010

הי,

אני נשוי ולי 2 פעוטות וברצוננו לעבור לדירה חדשה. החלטתי להביא לדירה מודד קרינה כדי להסיר חששות, והוא מדד גם סלולרי (שהיה בסדר) וגם אלקטרומגנטי שהוא גילה ערכים של 8.5 מיקרו גאוס
    בחדרי השינה הסמוכים לקיר כשהערך דעך והיגיע עד ל - 4 בקצה השני של הבית בסלון.
    לפי מה שאני מבין הערך המומלץ הוא מקסימום 2, הבאתי את אותו בודק לביתי הנוכחי רק כדי להיות בטוח והוא אכן מצא ערכים של כ - 0.3 כלומר כ - 1/20 מהערכים שם....
    אני לא ממש מבין כיצד זה קורה, אין שם קו מתח גבוה אלא קו מתח נמוך רגיל שכמותו עוברים בכל רחוב בעיר בערך, גם מול ביתי אגב, רק שאצלי זה לא מקרין ובאותה דירה כן....
    אני כמובן לא מעז לקחת דירה שתסכן בנותי , אבל אני עכשיו חושש שאולי סטטיסטית יש המון דירות עם ערכים כאלה וב"מקרה" נפלתי על דירה נקייה.....
    מה אתם יודעים מנסיונכם? האם ההמלצות הללו על 2 מיקו גאוס הן הגיוניות? האם ססטיסטית ברב הבתים לא תהיה קרינה העולה על כך?
    האם אני עושה טעות בכך שאני חושש לקחת דירה עם ערכים של 8?
    יש דרך כלשהיא להעריך מדוע בית מסויים "יוקרן" יותר מאחר עוד לפני שאני מביא מודד?

המון תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה אלקטרומגנטית גבוהה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון

לייזר
    12/06/2010

התכוונתי לערכי מיליגאוס ולא מיקרוגאוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה אלקטרומגנטית גבוהה

ד"ר זמיר שליט"א
    12/06/2010

היחידות לשטף מגנטי הן מיליגאוס, ולא אחרות שאתה כותב באופן לא אחיד.
    משרד איכ"ס ירד מ- 1,000 מיליגאוס, ל- 10, ולבסוף ל- 2 מיליגאוס לשהייה בלתי מוגבלת. הוא מחשב אותה כממוצע, אבל בכך איני מסכים איתם.
    השדה המגנטי הניכר שמצא המודד עלול לנבוע שם מכבלי חשמל ברצפה ו\או בקירות, וכן מהארקה לא תקנית, או שמישהו מהשכנים עשה שיפוץ והחליף חלק מצנרת המים בצינור פלסטיק.
    ההחלטה שלא לקחת דירה זו היתה נבונה.
    לצערי, יש דירות רבות במצב כזה, בפרט בבתים ישנים.
    למי שמחפש דירה כדאי לבדוק את ההארקה, וחוץ מזה אני יכול להשאיל לו\לה מכשיר למדידה עצמית של השדה המגנטי בדירה היעודה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר - שאלה נוספת...

לייזר
    12/06/2010

תודה רבה על התגובה, הקלת קצת על התלבטויותי כי הדירה נהדרת, ותוצאות
    המדידה נפלו עלי כרעם ביום בהיר....
    האם לדעתך זה משהו שהינו פתיר? כלומר, שאפשר לתקנו (להחליף הצנרת? לתקן ההארקה?)
    כשאתה אומר שאתה לא מסכים עם המשרד לאיכות הסביבה לגבי הערכים של 2 מיליגאוס,
    מה כוונתך? זה צריך להיות פחות?
    אני יוצא מנקודת הנחה שבנותי הפעוטות ישהו בחדר השינה לפחות 12 שעות ביממה וזה לצורך
    העניין חשיפה ממושכת - נכון?
    אני תושב הרצליה, ודווקא אצלנו בעיר המודעות לנושא קרינה קצת יותר מפותח, אבל עדיין
    לפי מה שאני מבין מתשובתך, ייתכן ודירות רבות בעיר סובלות ממצב לא תקין זה!?

המון תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד"ר זמיר שליט"א
    12/06/2010

יתכן שהבעייה שם נקודתית, והמצב פתיר, יתכן שמהנדס ידע איזה קו לנתק, או לשנות, ויבדוק גם את ההארקה. הכל בתנאי שאין מקור חיצוני של השדה המגנטי.
    אני דורש כיום סף חשיפה של 1 מיליגאוס, אבל זה לא תמיד מעשי, כי הרקע האטמוספרי, לעיתים מגיע אפילו עד 4 מיליגאוס.
    אין לי ספק שדירות רבות אחרות גם הן מסוכנות למגורים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

לייזר
    12/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר - שאלה נוספת...

לייזר
    12/06/2010

תודה רבה על התגובה, הקלת קצת על התלבטויותי כי הדירה נהדרת, ותוצאות
    המדידה נפלו עלי כרעם ביום בהיר....
    האם לדעתך זה משהו שהינו פתיר? כלומר, שאפשר לתקנו (להחליף הצנרת? לתקן ההארקה?)
    כשאתה אומר שאתה לא מסכים עם המשרד לאיכות הסביבה לגבי הערכים של 2 מיליגאוס,
    מה כוונתך? זה צריך להיות פחות?
    אני יוצא מנקודת הנחה שבנותי הפעוטות ישהו בחדר השינה לפחות 12 שעות ביממה וזה לצורך
    העניין חשיפה ממושכת - נכון?
    אני תושב הרצליה, ודווקא אצלנו בעיר המודעות לנושא קרינה קצת יותר מפותח, אבל עדיין
    לפי מה שאני מבין מתשובתך, ייתכן ודירות רבות בעיר סובלות ממצב לא תקין זה!?

המון תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן שהיה ארוכה

ד``ר דני וולף
    13/06/2010

בדיוק לזה מתכוונים, שדה מגנטי בבית שגרים בו, וכמובן, שלא מתכוונים בבית סוהר ששוהים בו 24 שעות.
    מצטרף בכול לתשובתו של שליט"א שהקדים אותי בתשובה ולא קראתי את תשובתו לפני התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאיר למהנדס לענות רק:

ד``ר דני וולף
    13/06/2010

א. מדובר על 2 מיליגאוס שטף מגנטי.
    ב. לדעתי, ברוב המקומות אין קרינה כל כך חזקה.
    ג. מעל 4 מיליגאוס סיכון ממשי לסרטן (לאחר חשיפה ממושכת ולאחר שנים רבות). מדובר על עליה בשכיחות הסרטן, בייחוד אצל ילדים. זה עדיין לא אומר שכל אחד יחלה בסרטן.
    ד. בין 2 -4 מיליגאוס, את הילדים שלי לא הייתי חושף לערכים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו