מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנות בחצר בית הספרמיכל23/06/2010
שלום רב,
אני מתלבטת בבחירת בי"ס לבני בשל נושא הקרינה.
אופציה אחת היא בי"ס שבחצרו מוצבת אנטנה שמשרתת את סלקום ופלאפון ועשו שם מדידה
ואופציה שניה היא בי"ס שיש במרחק של בין 100-200 מטר שתי אנטנות משני כיוונים שונים. ושם לא עשו בדיקה.
מה דעת המומחים בעניין הקרינה? האם אפשר להיות רגועים מהבדיקה שנעשתה בבי"ס הראשון, והאם החברות יכולות פתאום להגביר שם את הקרינה או להוסיף אנטנות על המתקן בלי שנדע?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון23/06/20101. זה שנעשתה בדיקה לא אומר דבר. ראשית, אני מבקש לראות את התוצאות. אם תעייני בפורום, תראי שבדרך כלל אין ויכוח על תוצאות המדידה, אלא על הפירוש והמשמעות שלהן. הסף של המודדים גבוה מהסף של מנהלי הפורום.
2. את כותבת שיש בית ספר שבחצרו מותקנת אנטנה. בהנחה שזה מדויק, דהייינו שהאנטנה מותקנת בחצר, אני רואה את המצב בחומרה רבה. אני מציע לפנות לרשות שאישרה התקנה זו. מניסיוני, אם אכן האנטנה מותקנת בחצר. הקרינה בסביבת החצר גבוהה משמעותית מהסף של מנהלי הפורום.
בחיפה התקינו אנטנה סמוך לבית ספר. עבדך הנאמן זימן את ועד ההורים ואת נציגי העיריה והסביר להם את המשמעות של האנטנה והסיכון ממנה. התוצאה- האנטנה אינה פועלת ואישורה בוטל.
3. ביחס לביה"ס השני- זה שהאנטנות במרחק 100-200 מטר- ראי בשאלות נפוצות.
4. אני מבקש שהמשך ההתכתבות בנושא זה יהיה בדוא"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה בתוך בית ספר שערורייתי!!!!!!
ד``ר דני וולף24/06/2010להציב אנטנה בתוך בית ספר זה פשוט לטגן את הילדים, לעשות מהם שפני ניסוי, לניסוי שכולם יודעים את תוצאותיו!!!! לגבייך, ולגבי התשובה לשאלתך, אין לי שום התלבטות, אולם, כאזרחית שאכפת לך, ושאת מודעת לסכנות שבקרינה, הייתי מציע לך לארגן מיד את כל בית הספר למחאה רבתי, עד כדי השבתת בית הספר בשנה הבאה. אין צורך בשום מדידות!! אם זה אכן כך שאנטנה מוצבת בתוך חצר בית ספר זה לא חוקי, ומסוכן לבריאות.
האם את בטוחה שמדובר בכלל באנטנת שידור??? האם האנטנה מוצבת על עמוד גבוהה???? (מה שגם אסור לפי התמ"א!)
מרוב שהדבר מקומם, קשה לי להאמין שאכן מדובר באנטנת שידור בתוך בית ספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דני ולרם דישון אני לא מבינה
מיכל24/06/2010מה ההבדל בין אנטנה המוצבת בבית ספר לאנטנה המוצבת ליד 2-3 ביניינים גבוהים ששם מתאכלסים גם משפחות עם ילדים.
למה כשמדובר בבית ספר- ממהרים להוריד את האנטנה וכשמדובר באנטנה המוצבת בשכונת מגורים ששם מאוכלסים גם הרבה ילדים אז הסיפור מורכב יותר?
לפי דעתי בנושא הקרינה המדינה שלנו לא עושה כלום בנושא בגלל כל מיני שחיטויות ואינטרסים שעומדים מאחורי ההחלטה לחקיקה ששם גם מעורבות חברות הסלולר.
ודוגמא קטנה לשחיטויות הם: המתקני גישה האל חוטיים שמאחוריהם מסתתרות חברות הסלולר.
בושה למדינה שלנו שלא עושה כלום בנדון
והרשויות המקומיות לפעמים נמצאות בין הפטיש לסדן בגלל חוסר חקיקה ברורה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מה שאת אומרת נכון
ד``ר דני וולף24/06/2010העובדות הן שילדים נמצאים בסיכון גבוהה יותר ללקות בסרטן, ולכן אנחנו דורשים להרחיק את האנטנות הסלולריות ממקום שציבור ילדים נמצא בו לפחות 150 - 200 מטרים.
נושא הקרינה והסיכון ללקות בסרטן הוא לא חד משמעי, ולא מדויק. מדברים פה על סיכון שעדיין לא ודאי, ועל שימוש בטכנולוגיה שקשה לוותר עליה. כמו כל פשרה כך גם כאן, ואף אחד לא יתקע כף לידינו שדווקא מה שאנו אומרים מדויק, אולם אנו, בפורום בחרנו את שביל הביניים, בין הסיכון לבין הליכה על הגבול לטובת הטכנולוגיה הקיימת. לפחות אנחנו לא משוחדים, לא פועלים למטרות רווח, אלא לטובת הציבור נטו, בלא משוא פנים ובלא טובות הנאה.
ובקיצור, לנושא שלנו, אם את דואגת לשלום ילדיך, שלחי אותם לבית הספר שאין בו אנטנה במרכזו, ואם את גם דואגת לשאר האוכלוסיה, דאגי שאף ילד במדינת ישראל, לא ילמד בבית ספר שמוצבת בחצרו אנטנה סלולרית, ושוב, קשה לי להאמין שזה אכן כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דני ולרם דישון אני לא מבינה
מיכל24/06/2010מה ההבדל בין אנטנה המוצבת בבית ספר לאנטנה המוצבת ליד 2-3 ביניינים גבוהים ששם מתאכלסים גם משפחות עם ילדים.
למה כשמדובר בבית ספר- ממהרים להוריד את האנטנה וכשמדובר באנטנה המוצבת בשכונת מגורים ששם מאוכלסים גם הרבה ילדים אז הסיפור מורכב יותר?
לפי דעתי בנושא הקרינה המדינה שלנו לא עושה כלום בנושא בגלל כל מיני שחיטויות ואינטרסים שעומדים מאחורי ההחלטה לחקיקה ששם גם מעורבות חברות הסלולר.
ודוגמא קטנה לשחיטויות הם: המתקני גישה האל חוטיים שמאחוריהם מסתתרות חברות הסלולר.
בושה למדינה שלנו שלא עושה כלום בנדון
והרשויות המקומיות לפעמים נמצאות בין הפטיש לסדן בגלל חוסר חקיקה ברורה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדקתי את תוצאות המדידה
רם דישון24/06/2010שערכה חברה פרטית בבית הספר במשך מספר שבועות. הקרינה אפסית. כנראה שהאנטנות מכוונות לכיוון אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בחנתם את הקישור לתוצאותהמדידה?
מיכל24/06/2010תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מצאתי את הקישור.
רם דישון24/06/2010נא שלחי בדוא"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי בדוא" ל. תודה מראש
מיכל24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה למעלה "לא מבינה" זו לא אני
מיכל24/06/2010זו התחזות על ידי גולש אחר. חבל שאין הרשמה ויחודיות שם משתמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)