מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהדנה24/06/2010
שלום,
אני לא יודעת אם השאלה שלי היא בתחום הפורום הזה, אך אשמח אם תוכלי להפנות אותי לפורום שכן מתעסק או לחילופין לשם של מומחה בנושא.
בעלי הוא ספר, הוא משתמש בהחלקה יפנית שמאושרת ע"י משרד הבריאות. ויש בהחלקה את החומרים שאציין להלן.
הוא משתמש במכשיר שגורם לאותם חומרים להתאדות והוא מריח אותם. (משתמש במסיכה).
נקבע כי החלקה ברזילאית שמכילה פורמלין ולכן היא מסוכנת.
להלן המרכיבים כפי שהתפרסמו בעיתון כלכליסט:
עיתון כלכליסט
מוסף כלכליסט 18.3.10 | השראה | לערוץ בארץ
מה יש בפנים: החלקה יפנית
תרכובת אמוניה וחומצה תיוגליקולית, חומר מסריח שמגרה את העור, חומר דילול רעיל שמשמש בתעשיית הפלסטיק ולקינוח - אלכוהול וגומי.
אמוניום תיוגליקולאט
אם אשה היתה בוראת את העולם אפשר היה להחליק ולתלתל את השיער בכוח הרצון בלבד. הדבר לא הסתייע, ולכן המציאו את האמוניום תיוגליקולאט, תרכובת נבזית של אמוניה וחומצה תיוגליקולית. החומר חודר לשערה, מרכך את הקשרים הכימיים שאחראים למבנה שלה, והופך את המבנה שלה לקפיץ גמיש שניתן לעיצוב. לאחר שמחליקים את השיער במסרק או מעגלים אותו ברולים, אפשר לחשוף אותו למי חמצן שמחזירים אותו למבנהו הכימי המקורי, ומקבעים את צורתו החדשה.
החלקה יפנית צילום: shutterstock
בהנטרימוניום כלוריד
חומר מסריח שמגרה את העור, ומוכיח שבשביל היופי עושים הכל. מבנה מולקולות הבהנטרימוניום גורם להן לצפות את השערה ולהפכה לגמישה. הכלוריד מונע היווצרות חשמל סטטי, אויבו המושבע של כל ספר, וגם קוטל חיידקים ומאריך את חיי המדף של התכשיר.
בוטילן גליקול
חומר דילול רעיל שמשמש בתעשיית הפלסטיק. על השיער הוא לא מזיק, אך כשהוא חודר לגוף הופך אותו הכבד, מפעל פירוק הרעלים הפרטי שלנו, ל־GHB, סם מסיבות ידוע שהחוק מתייחס אליו בחומרה בשל הקלות המפליגה שבה אפשר להוסיפו למשקאות של אחרים, להפוך אותם לשפחות מין ואז להכחיש כל קשר. התכונה הזו זיכתה את ה־GHB בכינוי "סם האונס". בוטילן גליקול תעשייתי לא ישמח אפילו אנסים. מי שילגום ממנו בעיקר ימצא עצמו ברשימת ההמתנה להשתלת כבד.
אלכוהול וגומי
יתר רכיבי ההחלקה היפנית מרנינים בשמותיהם ובפעולתם: המדלל התעשייתי איזופרופיל אלכוהול; הגומי פולי־איזובוטן, שמשמש להכנת כדורי משחק; אלכוהול שמנוני בעל תכונות סבוניות בשם צטיל אלכוהול; והגומי דימתיקון, שמצפה את השערה בשכבה חלקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איננו מומחים לנושא
ד``ר דני וולף24/06/2010אולם מכל החומרים שמנית אני מכיר שניים רעילים במיוחד:
פורמלין שבכמויות קטנות יכול לגרום למוות, ובוטילן גליקול שהוא גם כן רעיל מאוד לגוף.
את שאר החומרים אינני מכיר, וגם אינני מומחה לרעלים, ונראה לי שמסיכה מבד על הפה לא מספיקה למנוע את שאיפת החומרים האלו, לשם כך צריך פילטר פחם כמו במסיכות אב"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)