קרינה מאנטנת סלולר

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מאנטנת סלולר
    שלמה
    25/06/2010

שלום.
    אנו מתלבטים לגבי רכישת דירה בירושלים. יש אנטנת סלולר שממוקמת במרכז מסחרי סמוך. להערכתנו (על-סמך מפה) המרחק לאנטנה הינו בין 40 ל-70 מטר.
    הזמנו מודד קרינה. בחדר אחד ערך הקרינה המקסימלי היה 0.5 מיקרוואט. בחדר אחר הערך המקסימלי היה 0.4 מיקרוואט. האם לדעתכם ערכים אלו מצדיקים את אי-רכישת הדירה ? (יש לנו תינוק).

בברכה,
    שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מאנטנת סלולר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המצב גבולי.

רם דישון
    25/06/2010

הסף המקובל עלינו הוא 1 מיקרוואט לסמ"ר.
    מצד אחד- זה מתחת לסף. אם המקסימום היה ליד חלון- ניתן למגן אותו ע"י רשת נגד יתושים או רדיד נגד קרינת שמש. שני האמצעים הללו יקטינו את הקרינה עוד יותר.
    מצד שני- יש לכם תינוק.
    פרסתי לפניכם את השיקולים. ההחלטה כעת- שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מאנטנת סלולר

שלמה
    25/06/2010

תודה על התשובה המהירה. לא, הקרינה היא גם באיזור הקירות ולא רק באיזור החלונות. בהנחה שהדירה מצריכה שיפוץ בלאו הכי, האם ניתן לשים משהו בקירות למנוע את הקרינה (דיברת על רשת נגד יתושים - האם ניתן למשל לשים רשת כזו בתוך הקיר ולצפות אותה בשכפטל וזה יקטין את הקרינה קרוב לאפס) ? מה לגבי צבע נגד קרינה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן. התקנת רשת וציפויה בשפכטל

רם דישון
    25/06/2010

תפתור את הבעיה.
    אבל משהו מטריד אותי. אם הקרינה היא מהאנטנות, היינו צריכים לראות קרינה יותר גבוהה ליד החלונות ויותר נמוכה בשאר החלל. האם זה היה המצב? האם יש קו ראיה מהחלון לאנטנה?
    אם לא, יתכן שהקרינה לא באה מהאנטנה אלא מראוטר שהיה בבית או ממקור אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מאנטנה סלולרית סמוך לדירה

שלמה
    25/06/2010

כן, יש חדרים מסויימים שבהם הקרינה באיזור החלונות היתה גבוהה יותר. לפי מפת האנטנות הסלולריות האנטנה נמצאת באלכסון לבניין, על מרכז מסחרי. לא ניתן לראות אותה מחלון הדירה, אבל אין שום מבנה שחוצץ בין המרכז הסחרי לבין הבניין (יש כביש וחלק ממגרש החניה). כשהמודד הגיע לדירה הוא מדד בחדר שהכי קרוב למרכז המסחרי 0.4-0.3 באיזור החלון, ואז בפינת החדר, בקיר, היתה קפיצה רגעית ל-0.5 ואז זה חזר ל-0.3. אני לא זוכר כמה קרינה היתה בחלל החדר הספציפי הזה, אבל היו חדרים שבהם הקרינה ליד הקיר היתה 0.3-0.2 ובמרכז החדר היתה מתחת לסף הרגישות של המכשיר (כלומר מתחת ל-0.1). מה בנוגע לצבע נגד קרינה? האם הוא חוסם יותר מרשת נגד יתושים? האם הוא מסוכן בפני עצמו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינני מכיר צבע נגד קרינה

רם דישון
    25/06/2010

ואיני יודע מה תכונותיו. אם תשלח לי קישור- אעיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מאנטנה סלולרית

ד"ר זמיר שליט"א
    26/06/2010

הייתי מציע כאן על ציפוי חלונות לאותו כיוון, בציפוי שקוף, שבולם קרינה סלולרית ממש לגמרי.
    היות ואיננו נוהגים להמליץ בפורום זה על חברות מסחריות, אוכל לשלוח לך קישור בדוא"ל.
    באשר לצבע, בעצם יש, שמכיל מתכת, לכן בולם קרינה סלולרית, אולם מחירו גבוה, ולא מצדיק את השימוש בו. חוץ מזה, הקירות כבר מנחיתים את הקרינה פי 10 עד 20.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטונתי לעומת עמיתיי!

ד``ר דני וולף
    26/06/2010

ובכל זאת, כרופא ילדים, וכמי שעשה עבודה בנושא זה, תחושת הבטן שלי היא לוותר על הדירה אם אפשר.
    לגדל תינוק במרחק של 40 - 70 מטרים מאנטנות, אני לא הייתי הולך על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו