גן ילדים במרתף - דחוף!

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• גן ילדים במרתף - דחוף!
    ע
    12/07/2010

שלום,
    בני בן ה-7 חודשים רשום מזה 3 חודשים לגן ילדים מקסים. אנחנו מאוד מרוצים מהגן, הצוות, האריה. הבעיה היא שהוא כל הזמן חולה. שבוע בבית שבוע בגן: שילשולים, הקאות, דלקת בעיניים, באודניים או סתם חום. כולם כולל הרופא הילדים שלו אומרים שכך הוא מתחסן והשנה הראשונה היא קשה ועליי להיות רגועה. הניין הוא שכעת הטריפו אותי עם דבר חדש. הגן הוא במרתף. אך, מאוורר דלתות, חלונות, מזגנ. (בתינוקייה שהוא נמצא בה יש דלת מאוד גדולה וחלון) נאמר לי ע"י הסביבה כי הוא חולה בשל המרתף (גז ראדן) האם יכול להיות הדבר היות ואני יודעת שהגז מתנדף באויר ואם השטח מאוורר אז הוא די זניח. האם עליי לחפש גן חר ולהוציא אוו משם? ממש זקוקה לתשובה והסבר מפורט כדי לסדר את המחשבות ולהרגיע את הנפש.
    תודהרבה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן ילדים במרתף - דחוף!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דבר נוסף - מהו התקן המותר לגז ראדן?

ע
    12/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרדון לא נעשים חולים. מלשלוח פעוט

ד``ר דני וולף
    13/07/2010

בן פחות משנתיים לגן חולים הרבה יותר, לא מתחסנים, לא מוסיף בריאות, וגם כשהוא חולה להורים אין סידור קבוע להחזיקו בבית.
    לעניין הרדון: אם המרתף מאוורר היטב ואם שואבים ממנו את האבק, לא מנקים או מטאטאים, ואם האוויר בחדר מתחלף כל הזמן ייתכן שזה בסדר. לתשומת לבך, שלא כמו קרינה אלקטרומגנטית, ואפילו לא כמו קרינה מייננת אחרת, כאן מדובר בשאיפה של חומרים רדיואקטיביים לריאות שאחר כך ממשיכים להקרין, כך שמספיק שהילדים נכנסים בבוקר לגן, שהיה סגור במשך כל הלילה, ומספיק שבמשך החצי השעה הראשונה, הם שואפים את האבק עם הרדון, זה עלול להיות מסוכן.
    אני ממליץ לא לשלוח ילדים בגיל כזה לגן, ואני גם לא הייתי מסתכן בקרינה מייננת מרדון, בגן שנמצא במרתף, מהסיבות שהזכרתי.
    אשמח לשמוע גם את דעתו של ידידי המלומד הד"ר שליט"א בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובתו של ד"ר שליטא בעניין

ע
    13/07/2010

בינתיים תודה רבה על תשובתך ד"ר . רק לא ענית לי מהו התקן המותר לרדון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו