מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

לא הבנתי, האם מנורות שולחן מסרטנות?
מורן16/12/2011לא הצלחתי להבין, האם יש אפשרות שהנורה עצמה (לא השנאי) מסרטנת? יש לי מנורת שולחן של 12V 50W שעומדת על מדף הנמצא כ- 20 ס"מ מעל הראש שלי ובכך מקרינה אור על כל השולחן (השנאי נמצא על המדף, ולכן הוא לא מדאיג אותי). השאלה היא האם יש אפשרות שהנורה עצמה מסרטנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת שולחן מסוכנת?משה13/07/2010
אהלן
יש לי ליד המחשב מנורת שולחן 230v-50Hz(המנורה עצמה 9V) במרחק 15-20 ס"מ בערך ממני.
יש חשש כלשהו ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנורת שולחן מסוכנת? - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א16/12/2011השטף המגנטי במקום שאתה נמצא חלש מכדי לגרום סיכון, אולם המנורה הפלואורסצנטית מהבהבת בתדר שעלול לגרום באנשים רגישים להתקף אפילפטי. אם זה לא גרם לך התקף כזה, אינו מוציא את האפשרות שזה מסוכן לאנשים אחרים, הרגישים לזה.
במשחקי טלויזיה מסויימים בהם יש הבהוב דומה בתדרים קרובים לזה, ישנה אזהרה מפורשת בכתב על המכשיר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום המנורה
מורן17/12/2011תודה על התשובה.
השאלה היא האם חום המנורה עצמה על הראש (היא נמצאת על מדף מעל שולחן הכתיבה) עלול לגרום לסרטן או נזקים בריאותיים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תוספת - זו לא נורה פלורסנטית
מורן17/12/2011אלא נורה עם אור צהבהב יותר, מזה הלבן של הפלורוסנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד תוספת - זו לא נורה פלורסנטית - תגובה
רם דישון17/12/2011על פי התיאור שלך, הנורה היא נורת הלוגן. אין שום סיכון ממנה. נקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשבותיכם
מורן17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשנאי של המנורה שנמצא בוודאי
ד``ר דני וולף13/07/2010ברגל של המנורה יכול ליצור שדה מגנטי חלש, אולם במרחק של 20 ס"מ אני מניח שהוא כבר זניח. אם יש אפשרות הרחק את השנאי - את הרגל של המנורה עוד קצת ואז תהיה בטוח לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרחיק עוד 10 ס"מ ליתר בטחון.
רם דישון13/07/2010אני מניח שהתכוונת שהמנורה היא 9W. יש הבדל עצום בין שתי האותיות הללו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול לקבוע בוודאות שיש קרינה?
משה13/07/2010הבעיה שאני חייב תמנורת שולחן שתאיר על המקלדת בלילה אז בגלל זה היא קרובה אליי..
איך אפשר לדעת שאכן יש קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
משה13/07/2010אם אני מוציא תמנורת שולחן מהשקע אז הקרינה נפסקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא חושב שהמנורה היא של
ד``ר דני וולף13/07/201012 וולט. בכל מקרה הנורה עצמה כמעט לא קורנת ומרחק של 20 ס"מ יספיק. אם יש שנאי תרחיק אותו מהגוף, ותקרב רק את המנורה. כשהמנורה לא דולקת אין קרינה. חשבתי שאתה משתמש בה למקלדת, ולא הולך לישון איתה כבויה
יש לי מנורה דומה. פשוט מדדתי.
רם דישון13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגלו לי כבר איזו מנורה זאת
ד``ר דני וולף14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)