מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על איך קרינה סלולארית עובדתעופר14/07/2010
שלום, יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר כמה זמן ואני לדעת את התשובה.
אומרים הרי שקרינה סלולארית עלולה להזיק למרות שהיא קרינה שלא מייננת,
ממה שאני מבין מפני שהיא לא מייננת היא לא מספיק חזקה בכדי לגרום לאלקטרון לעזוב
את האטום ובכך לשנות אולי את המבנה של האטום אבל היא כן יכולה לנתק קשרים
של האטום הזה עם קשרים אחרים ובכך לנתק מולקולות, אני צודק?
בכל מקרה השאלה האמיתית היא, אם הקרינה יכולה לנתק קשרים במולקולות DNA שלנו
ואולי לגרום כך לסרטן, אם נגיד אני מניח את הטלפון הסלולארי שלי ליד אוכל שאני אוכל
או למשל תרופה שאני לוקח, או משחה שאני שם.
יכול להיות שהוא ישנה את המבנה של האוכל איכשהו או של התרופה/משחה הזאת?
ואז בעצם או יכול להזיק לי בכך שאני אוכל את האוכל הזה או את התרופה/משחה.
אם זה לא הגינו אז למה לא בעצם?
תודה מראש על התשובה, דודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה לא מייננת יכולה
ד``ר דני וולף14/07/2010לפגוע רק בתאים שבהם היא פוגעת, ולא יכולה לעבור דרך אוכל או אמצעי אחר. קרינת מיקרוגל היא קרינה לא מייננת בין החזקות שיש, אם תחמם את האוכל או כול גוף אחר במיקרו, או שהאוכל יתחמם, או שהוא ישרף, אבל הקרינה לא תעבור. אם תאכל אוכל שרוף, ייתכן וזה יגרום לך נזק, אבל אותו הדבר יקרה גם אך תחמם אותו על האש, או בתנור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה ברשותך
דודי15/07/2010לא לגמרי הבנתי, אתה אומר שקרינה יכולה רק לפגוע בתאים בהם היא פוגעת, אבל אם זה ככה
אז איך הקרינה מהפלופון מגיעה עד למוח כשיש בדרך את העור והגולגולת?
ומה בעצם גורם לקרינה רק לחמם את האוכל אבל לא לשנות את המבנה שלו
כמו שהיא עלולה לשנות מבנה של המולקולות DNA?
תודה מראש, דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה.
רם דישון15/07/20101. אכן הקקרינה נבלעת ברקמות החיצוניות ורק חלקה מגיע למוח, אבל זה די כדי לגרום נזק.
2. יתכן שחלק מה- DNA של תאי מזון מחומם במיקרוגל יינזק. בלאו הכי מערכת העיכול מפרקת את המזון למרכיבים בסיסיים ואינה יכולה להשתמש ב- DNA הזה, כך שאין סכנה בדבר. שים לב שהמיקרוגל נמצא בשימוש למעלה מחמישים שנה וטרם נראה כל נזק ממנו.
שים לב גם שמה שמחומם הוא בשר שאינו חי. מאידך, הקרינה בה אנו עוסקים פוגעת בתא חי ועלולה לפגוע בתפקודו בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עופר16/07/2010קרינה של פלאפון פוגעת רק בDNA?
מה בעצם היא עושה לDNA? היא לא יכולה לפרק מולקולות אחרות חוץ מDNA?
ובקשר לתרופות, הן אינם מתעכלות בגוף, להן זה יכול להזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון16/07/20101. קרינה של פלאפון פוגעת לא רק ב-DNA, אבל אלו הן מולקולות גדולות מאד שקלות יותר לשבירה ושינויים מאשר תאים אחרים.
2. הקרינה יכולה לפגוע גם בתאים אחרים.
3. תרופות בפירוש מתכלות בגוף ועוברות בו כל מיני ריאקציות כימיות. אין עדיין מידע מבוסס כיצד כל התהליך הזה מגיב לקרינה סלולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפשטות ובלי להתפלסף
ד``ר דני וולף17/07/2010קרינה לא מייננת אין לה מספיק כוח לפרק מולקולות. עם זאת, היא יכולה לשנות מבנה של מולקולות, ובייחוד מולקולות גדולות, ובייחוד בשלב החלוקה של ה- DNA שהוא שלב רגיש לפירוק. מקובל שקרינה לא מייננת לא יכולה לפרק מולקולה, אולם היא בפירוש יכולה גם יכולה לחמם מולקולה בעוצמה כזו שהיא תתפרק לגמרי, תישרף, ומה לא. מתוך כך צריך להבדיל בין אפקט החימום שיש לקרינת רדיו ומיקרו, לבין כושר הקרינה לפרק מולקולה. אם תשים במיקרו משחה, או פלסטיק, או אוכל, או כל תרכובת כימית אחרת המיקרו ישנה אותו לגמרי, הוא יכול לשחרר חומרים רעילים מפלסטיק וכיו"ב.
פגיעה ישירה ברקמות גוף האדם שלא כתוצאה מחימום הוא דבר אחר לגמרי, ובכך אנחנו דנים. לפני 15 - 20 שנה היה מקובל שקרינה כזו לא יכולה לגרום נזק, פרט לחימום הרקמה. כיום אנחנו יודעים שיכול להיגרם נזק גם שלא מאפקט החימום. הנזק הזה קורה לאט מאוד, לאורך שנים רבות, והוא עלול לגרום סרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)