טךפון אלחוטי

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• טךפון אלחוטי
    יובל
    17/07/2010

שלום,

1) לאחרונה קניתי מכשיר למדידת קרינה מסוג ED6. המכשיר מיועד לבדיקת קרינה ממכשירים אלחוטיים. המדדים שהמכשיר מראה הם בקפיצות מאוד גדולות (0.00018, 0.06, 0.18, 0.58, 1.8, 5.8, 18, 58, 180) מיקרוואט.
    כאשר המכשיר מראה 5.8 למשל, האם הכוונה שהקרינה היא בין 1.8 ל 5.8?

2) האם ישנו מכשיר בייתי למדידת קרינה הנוצרת ממכשירים חשמליים?

3) אני מרבה לקרוא את הפורום שלכם והעצה השגורה לגבי טלפון אלחוטי היא לשמור מרחק של מטר אחד מהבסיס. לאור זאת, הופתעתי לגלות שבמרחק שני מטר ואף יותר מהבסיס ישנה קרינה של 5.8 מיקרוואט (מיד כשהוצאתי את המכשיר מהחשמל הקרינה חזרה להיות 0.0018 מיקרוואט). את אותה מדידה עשיתי גם עם הטלפון של השכנים והתוצאות היו דומות. במרחק מטר גם נורית ה 18 מיקרוואט הבהבה מידי פעם).
    לאור הנ"ל, עושה רושם שבאופן פרדוקסאלי אם הבחירה היא בין טלפון אלחוטי לבין טלפון סלולרי, הרי שטלפון סלולרי בטוח יותר היות והוא לא מקרין כל הזמן. מה שבטוח זה שטלפון אלחוטי מסוכן לא פחות, בעיקר בגלל העובדה שאנשים לא מודעים לכך שיש לו קרינה גבוהה כ"כ. דרך-אגב, הקרינה בטלפון עצמו בזמן דיבור היתה זהה לקרינה של טלפון סלולרי. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טךפון אלחוטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות.

רם דישון
    18/07/2010

1. אינני מכיר את האלגוריתם לפיו המכשיר מדליק את הנוריות. יש להניח שכאשר נורית מסוימת נדלקת, העוצמה עולה על הערך שרשום לידה אך לא הגיעה לערך של הנורית הבאה.
    2. שים לב ליחידות של הערכים. למיטב ידיעתי הן לא במיקרוואט לסמ"ר (אלא אם אני טועה). כתוב לי מה הן ואנחה אותך כיצד להמיר אותן למיקרווט לסמ"ר.
    3. האבחנות שלך לגבי טלפון אלחוטי נכונות. פשוט ולעניין, פרט לנושא היחידות. אם תמיר אותן, תגלה שבמרחק שלפחות ממטר הקרינה יורדת לערך בטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפון אלחוטי

יובל
    18/07/2010

שלום,

מצורפת תמונה של המד קרינה שברשותי. אכן המדדים הם למטר מרובע, אך אם זה כך, הרי שהקרינה בביתי היא נמוכה באופן קיצוני (ללא הטלפון האלחוטי בקרינה היא 0.00018 או 0.06 ובחלקים מסוימים 0.18). או לדוגמא, כ 50 מטר מאנטנה סלולרית הנורית היבהבה בטווח שבין 0.58 ו 5.8.

כמו כן, האם תוכל לייעץ לי איזה מד קרינה ניתן לקנות לבדיקת קרינה ממכשירים חשמליים. (מד קרינה זה בודק קרינה רק ממכשירים אלחוטיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו