כבל חשמל המתחבר מקו מתח שכונתי לבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• כבל חשמל המתחבר מקו מתח שכונתי לבית
    ערן
    20/07/2010

אני גר בבית פרטי 3 קומות. כ5-6 מטרים ליד חדר השינה שלי עובר קו מתח שכונתי (כנראה קו מתח נמוך, מכיל כבל אחד עבה ומלופף שמחובר לעמוד חשמל מעץ) שממנו יוצא כבל דק יותר המחבר את הבית שלי עם רשת החשמל. הכבל עובר לאורך הקיר החיצוני של הבית ועובר כ2 מטר מעל מיטת בני בן השנתיים.
    האם יש סכנה בכבל הזה שמחבר את הבית לקו השכונתי?
    מה המרחק הבטוח מכבל מהסוג הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרה

ערן
    20/07/2010

הכבל שעובר מעל מיטת בני הוא הכבל הדק שמחבר את הבית שלי לקו המתח הנמוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

ערן
    20/07/2010

הכבל שעובר מעל מיטת בני הוא הכבל הדק שמחבר את הבית שלי לקו המתח הנמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו הדרך הנורמלית להעביר חשמל

ד``ר דני וולף
    21/07/2010

לדירה שלך. אחרת איך אתה רוצה להיות מחובר לחשמל. אני גם לא יודע היכן אתה גר, כי בערים הגדולות יותר, ובבתים הפחות ישנים, יש בדרך כלל פילר של חשמל שנמצא על הקרקע וממנו יוצאים חוטי החשמל לבית. גם הסדר זה לא טוב בהרבה, אלא, שפשוט לא רואים את חוטי החשמל כי הם מתחת לאדמה. גם נראה לי מוזר מאוד שעדיין יש עמודי חשמל מעץ, אולי זה בכלל חוט טלפון????
    כך או כך נראה לי לא מסוכן, אתה חייב למדוד ובייחוד בשעות הערב והלילה המוקדמות, כשבינך ישן במיטה וצריכה החשמל מרבית. ובכל מקרה השתדל להרחיק את מיטת בנך מחוט החשמל, בהנחה שאיננו חוט טלפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בוודאות קו מתח ולא קו טלפון

ערן
    21/07/2010

קודם כל תודה על התשובה המהירה
    לצערי אני מכיר היטב מהו חיבור הטלפון לבית שלנו (יצא לי להתעסק עם זה הרבה). מסתבר שקו מתח על עמוד חשמל עשוי מעץ עדיין קיים ואפשר אפילו לבוא לצפות בפלא בדרום תל אביב :) ואגב מפליא ,אבל הוא אפילו די חדש הוא הותקן לפני שנה בערך.
    וחזרה לענייננו , האם אותו כבל שמחבר את הבית לרשת החשמל מקרין כמו הארון חשמל הממוקם באותו בית? הרי שניהם מזרימים את אותו מתח?
    אם כן,האם גם פה תופס כלל האצבע שמרחק בטוח (מהכבל) הוא 60 ס"מ ומעלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בוודאות קו מתח ולא קו טלפון

ערן
    21/07/2010

קודם כל תודה על התשובה המהירה
    לצערי אני מכיר היטב מהו חיבור הטלפון לבית שלנו (יצא לי להתעסק עם זה הרבה). מסתבר שקו מתח על עמוד חשמל עשוי מעץ עדיין קיים ואפשר אפילו לבוא לצפות בפלא בדרום תל אביב :) ואגב מפליא ,אבל הוא אפילו די חדש הוא הותקן לפני שנה בערך.
    וחזרה לענייננו , האם אותו כבל שמחבר את הבית לרשת החשמל מקרין כמו הארון חשמל הממוקם באותו בית? הרי שניהם מזרימים את אותו מתח?
    אם כן,האם גם פה תופס כלל האצבע שמרחק בטוח (מהכבל) הוא 60 ס"מ ומעלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטוב ביותר הוא למדוד.

רם דישון
    21/07/2010

השדה מארון חשמל שונה מהותית מהשדה של כבל, ולא כאן המקום להסביר מדוע. במתקנים ביתיים הכלל של 60 ס"מ תופס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

ערן
    21/07/2010

אז אם כך כוונתך שהשדה בארון החשמל גדול מזה של הכבל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו