מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כבל חשמל המתחבר מקו מתח שכונתי לביתערן20/07/2010
אני גר בבית פרטי 3 קומות. כ5-6 מטרים ליד חדר השינה שלי עובר קו מתח שכונתי (כנראה קו מתח נמוך, מכיל כבל אחד עבה ומלופף שמחובר לעמוד חשמל מעץ) שממנו יוצא כבל דק יותר המחבר את הבית שלי עם רשת החשמל. הכבל עובר לאורך הקיר החיצוני של הבית ועובר כ2 מטר מעל מיטת בני בן השנתיים.
האם יש סכנה בכבל הזה שמחבר את הבית לקו השכונתי?
מה המרחק הבטוח מכבל מהסוג הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
ערן20/07/2010הכבל שעובר מעל מיטת בני הוא הכבל הדק שמחבר את הבית שלי לקו המתח הנמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ערן20/07/2010הכבל שעובר מעל מיטת בני הוא הכבל הדק שמחבר את הבית שלי לקו המתח הנמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הדרך הנורמלית להעביר חשמל
ד``ר דני וולף21/07/2010לדירה שלך. אחרת איך אתה רוצה להיות מחובר לחשמל. אני גם לא יודע היכן אתה גר, כי בערים הגדולות יותר, ובבתים הפחות ישנים, יש בדרך כלל פילר של חשמל שנמצא על הקרקע וממנו יוצאים חוטי החשמל לבית. גם הסדר זה לא טוב בהרבה, אלא, שפשוט לא רואים את חוטי החשמל כי הם מתחת לאדמה. גם נראה לי מוזר מאוד שעדיין יש עמודי חשמל מעץ, אולי זה בכלל חוט טלפון????
כך או כך נראה לי לא מסוכן, אתה חייב למדוד ובייחוד בשעות הערב והלילה המוקדמות, כשבינך ישן במיטה וצריכה החשמל מרבית. ובכל מקרה השתדל להרחיק את מיטת בנך מחוט החשמל, בהנחה שאיננו חוט טלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בוודאות קו מתח ולא קו טלפון
ערן21/07/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה
לצערי אני מכיר היטב מהו חיבור הטלפון לבית שלנו (יצא לי להתעסק עם זה הרבה). מסתבר שקו מתח על עמוד חשמל עשוי מעץ עדיין קיים ואפשר אפילו לבוא לצפות בפלא בדרום תל אביב :) ואגב מפליא ,אבל הוא אפילו די חדש הוא הותקן לפני שנה בערך.
וחזרה לענייננו , האם אותו כבל שמחבר את הבית לרשת החשמל מקרין כמו הארון חשמל הממוקם באותו בית? הרי שניהם מזרימים את אותו מתח?
אם כן,האם גם פה תופס כלל האצבע שמרחק בטוח (מהכבל) הוא 60 ס"מ ומעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בוודאות קו מתח ולא קו טלפון
ערן21/07/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה
לצערי אני מכיר היטב מהו חיבור הטלפון לבית שלנו (יצא לי להתעסק עם זה הרבה). מסתבר שקו מתח על עמוד חשמל עשוי מעץ עדיין קיים ואפשר אפילו לבוא לצפות בפלא בדרום תל אביב :) ואגב מפליא ,אבל הוא אפילו די חדש הוא הותקן לפני שנה בערך.
וחזרה לענייננו , האם אותו כבל שמחבר את הבית לרשת החשמל מקרין כמו הארון חשמל הממוקם באותו בית? הרי שניהם מזרימים את אותו מתח?
אם כן,האם גם פה תופס כלל האצבע שמרחק בטוח (מהכבל) הוא 60 ס"מ ומעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטוב ביותר הוא למדוד.
רם דישון21/07/2010השדה מארון חשמל שונה מהותית מהשדה של כבל, ולא כאן המקום להסביר מדוע. במתקנים ביתיים הכלל של 60 ס"מ תופס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
ערן21/07/2010אז אם כך כוונתך שהשדה בארון החשמל גדול מזה של הכבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)