גז ראדון במרתף

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• גז ראדון במרתף
    שיר
    25/08/2010

שלום
    אנחנו גרים מזה 3 שנים ביחידת דיור - מרתף (עשוי מקירות בטון. כ3/4 מהיחידה הוא תת קרקעי, גודל היחידה כ60-70 מ"ר). יש 2 חלונות קטנים שנמצאים גבוה בקיר.

כרגע אני בהריון ועתידה ללדת בע"ה בעוד מספר חודשים (3 לערך). אנו נאלצים להישאר בדירה כנראה עוד 6-7 חודשים (ז"א ,כ- 4 חודשים נתגורר עם התינוקת במרתף)
    שאלתי היא מה הסיכון של מגורים במשך 4 חודשים בערך עבור התינוקת, בהנחה שיש גז ראדון ביחידה? (לא עשינו בדיקה של גז ראדון מעולם. החשש צץ רק כעת לאור העובדה הזו שנצטרך כנראה לגור עם התינוקת ביחידה)
    האם זה מסוכן לתינוקת גם במהלך תקופת ההריון ?
    האם בכל זאת כדאי לבצע בדיקת גז ראדון אם אנחנו נעזוב עוד כחצי שנה את המרתף?
    ובכל זאת,, מה כדאי לעשות כעת כדי להמעיט את האפשרות שיהיה ריכוז גבוה של גז ראדון?
    אציין, שבמהלך היום פועל מאוורר על עמוד . ובלילה מפעילים מאוורר שיושב על הארון.
    לפעמים מפעילים מזגן (אבל אז סוגרים את 2 החלונות הקטנים).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גז ראדון במרתף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיוון שאין ברירה תנהגו כך:

ד``ר דני וולף
    25/08/2010

א. המאווררים או המזגן שבדירה רק עושים את העסק יותר גרוע!!!! צריך לשאוב את האבק ולא לפזר אותו!!!!! שאיבת אבק לעתיים קרובות מאוד, לא לטאטא!! ואוורור החדר כול יום עשויים להוריד בהרבה את הרדון!.
    ב. בניגוד לקרינה האלקטרומגנטית הקרינה של רדון היא קרינה מייננת וכל קרינה נספרת, מצטרפת, ומעלה את הסיכון, הן לעובר, ובוודאי לתינוק.
    ג. צר לי שאינני איש בשורות, אולם אם תנהגו כנאמר בסעיף א. לפחות תמזערו את הנזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בבקשה

שיר
    26/08/2010

ראשית, תודה על המענה.
    ציינת שמומלץ לבצע שאיבת אבק . אך לא ברור לי כיצד זה עוזר. שואב אבק עושה פעולה של שאיבת חלקיקי אבק ובנוסף מערבל את האויר. השואב-אבק לא שואב את האויר , אחרת שקית השואב היתה מתנפחת ...
    האין זה בעייתי גם כן ? ציינת שמאוור מערבל את האויר ולפיכך גורע, אזי גם שואב אבק אם כך נשמע לי בעייתי. האם פיספסתי משהו בהבנה?
    דבר שני, אנחנו שוקלים לבצע את בדיקת גז הראדון ,בדיקה קצרה של 3 ימים שבמהלכה כל הפתחים(חלונות+דלתות) יצטרכו להיות סגורים. האם לצורך הבדיקה , כדאי להשאיר את המאווררים פועלים ?
    האם תוכל להמליץ לי על חברה/אדם מהימן ומקצועי שדרכם אפשר לבצע את הבדיקה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה....

שיר
    20/09/2010

אשמח לקבל תגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדון הוא חלקיקי אבק

ד``ר דני וולף
    21/09/2010

והם כבדים מהאוויר ושוקעים לרצפה. לכן, אם שואבים את האבק מהרצפה אוספים גם את חלקיקי האבק ששקעו. וכמו באבק רגיל, רוב האבק שוקע, אולם יש גם אבק באוויר, ולכן עדיף לאוורר את החדר, אבל לא "להרים" את האבק ששקע מהרצפה.
    כדי למדוד רדון צריך להשאיר את החדר סגור, ולא להפעיל מאווררים. המודדים יעשו את מלאכתם כפי שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו