מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה במהלך צינתוריעל29/08/2010
שלום, בני בן ה- 5 אמור לעבור צינתור לתיקון PDA בעוד כשבועיים. מדובר ב- PDA קטן שאינו מחייב סגירה, אך לדעת הרופאים מומלת בכל זאת לצנתרו- אם כי הדבר אינו דחוף. בנסיבות אלה, לאחר שהתברר לי שבמהלך הצינתור הילד נחשף לקרינה- אני מתלבטת אם לא עדיף לדחות את הצינתור לגיל מאוחר יותר, על מנת להמנע מחשיפה לקרינה בגיל צעיר. יש להדגיש,כי מבחינה רפואית אין מניעה להמתין והמום הקיים אינו בעל השפעה תפקודית- אינו מגביל ואינו מצריך טיפול כלשהו.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם ולקבל מידע לגבי עוצמת הקרינה בצינתור כאמור לעיל ומשמעותה. כפי שהוסבר לי בביה"ח יש חדרי ניתוח FLAT PANEL האם זה מפחית מרמת הקרינה באופן משמעותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור כרוך בקרינה מרובה,
ד``ר דני וולף29/08/2010יחד עם זאת אם היה הילד שלי הייתי עושה לו את הצינתור בהקדם. הסיכון מהקרינה בטל בשישים לעומת הסיכון בלי הצינתור, למרות, שבאמת הצינתור אינו דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור
יעל29/08/2010העניין הוא שלפי דברי הרופאים אין סכנה ממשית ידועה ב- PDA קטן. הסיכון לחלות באנדוקרדיטיס הוא אפסי, לדעתם, ולמעשה מה שמניע אותם להמליץ על הצינתור הוא אי הודאות אשר להשלכות ה- PDA בגיל מבוגר וההנחה כי עדיף לעשות זאת בגיל צעיר ולא בגיל 50, למשל. כמובן, שהשארת המצב כפי שהוא מחייבת מעקב חד שנתי כדי לוודא שאין שינויים. כאמור, אנחנו אמנם השתכנענו (לא בלי חשש) כי עדיף לתקן את המום בלב, אך בגלל הקרינה שקלנו לדחות במספר שנים, שהרי בסופו של דבר זה עניין של מאזן שיקולים וסיכונים. האם גם בנסיבות אלה- היית בוחר לעשות את הצינתור כבר עכשיו, וזאת למרות שמדובר בקרינה משמעותית ורבה?
האם יש דרך לכמת את הקרינה בצינתור?
האם יש מחקרים שמתייחסים לנושא הקרינה בצינתורי לב לילדים?
שוב תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לכמת את זה למספרים סטטיסטיים
ד``ר דני וולף30/08/2010מדויקים מאוד, ובשאלות נפוצות תמצאי אפילו את הסיכון והחישוב, ובכל זאת, אם זה היה אצל ילדיי, הייתי סוגרת את הדוקטוס כמה שיותר מוקדם, והקרינה לא הייתה מהווה גורם. הסיכון מצינתור אפילו תמים וקל כמו זה גדול יותר סטטיסטית מאשר הסיכון מהקרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על "הנידנוד" אבל
יעל30/08/2010משהו לא מובן לי: האם אתה מתכוון לסיכון מהצינתור או לסיכון מהשארת המצב כפי שהוא (דהיינו- ללא תיקון המום בלב)?
מבחינתי, הקרינה נכללת בסיכוני הצינתור ומנגד עומדת האפשרות שלא לבצע את הצינתור בקרוב- מתוך הנחה שבכל זאת הקרינה מסוכנת פחות בגיל מבוגר יותר ולכן הדחייה מפחיתה מסך כל הסיכונים שבצינתור.
האם אתה מתכוון שה- PDA מסכן את הילד יותר מאשר הקרינה או שהצינתור בגיל מבוגר יותר (נניח בגיל 10) מסוכן יותר מאשר בגיל 5?
אני מאוד מודה לך על הסבלנות- אני פשוט חוששת מאוד שההחלטה לצנתר עלולה חלילה לגרום יותר נזק מתועלת בסופו של דבר, בפרט שמדובר במצב בו לא נאמר לנו שאנו חייבים לבצע את הצינתור ולמעשה הבחירה הוטלה עלינו.
שוב-תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון מהצינתור עצמו
ד``ר דני וולף31/08/2010גבוהה בהרבה מאשר הסיכון מהקרינה של הצינתור!! סיכון זה יעלה ככל שה- PDA יהיה קיים יותר זמן, ושוב הדלתה של העלייה בסיכון של הצינתור, בגלל הדחייה בצינתור גדולה בהרבה מאשר הדלתה של הרווח בסיכון הקרינה בדחייה של 5 שנים!!!
אינני יכול לייעץ בנושא זה, אין לי את הנתונים, ואינני מומחה בתחום הצינתורים ובתחום הקרדיולוגיה, אולם אני יכול להשיא לך את עצתי החלוטה במקרה זה:
הסיכון הקטן ביותר שלא צריך להתחשב בו כלל במקרה שלכם הוא הסיכון של הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעל31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)