שנאי ליד גן

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שנאי ליד גן
    גלי
    17/09/2010

שלום רב,

בצמוד לגן שבו נמצא בני בן ה-3 ישנו עמוד חשמל ועליו שנאי.
    גובה השנאי על העמוד הוא כ-5 מטר מעל פני הקרקע.
    החצר בה משחקים הילדים נמצאת בצמידות לעמוד.
    מנהלת הגן אמרה לי שנערכו בדיקות על ידי המשרד להגנת הסביבה שנמצאו תקינות. (בלי לפרט את התוצאות) ואילו במקום שהיתה בו קרינה גבוהה מהמותר (החלק הצמוד ביותר לעמוד), גודר על מנת שהילדים לא יוכלו להתקרב אליו.
    רציתי לדעת האם אפשר לסמוך על תוצאות בדיקה של המשרד להגנת הסביבה ?(האם גם הם סוברים כי כל רמת קרינה מעל 2 מיליגאוס היא אכן מסוכנת, או שהם נוטים לכיוון של חב' חשמל שטוענתשהרמה המותרת היא עד 1,000 מיליגאוס).

אודה לתשובכם.

בברכה,

גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנאי ליד גן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות.

רם דישון
    18/09/2010

1. אינני יודע מה פירוש "תקינות". אני מאמין שהמדידה נכונה, אבל הבעיה היא במסקנות שמוציאים ממנה.
    2. המשרד מדבר על ממוצע יממתי של 2 מיליגאוס. אנחנו דוגלים בערך שיא של 2 מיליגאוס.
    3. אני ממליץ להזמין מישהו שימדוד וישאיר דוח מסודר עם התוצאות שמדד. ("עשית ולא דיוחת- לא עשית"). אינני סומך על מי שאומר "המדידות תקינות".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תוצאות בדיקות

גלי
    20/09/2010

שלום רב,

ביקשתי ממנהלת הגן לקבל את תוצאות הבדיקות שנערכו למדידת השדה המגנטי.
    בדיקה אחת נעשתה ע"י המשרד לאיכות הסביבה והדו"ח חתום ע"י ד"ר אלכסנדר לפה.
    להלן התוצאות:

המדידות נערכו בגובה של 1 מטר מעל פני הקרקע, תנאי מזג אויר: בהיר ,חם
    "תוצאות המדידה של השדה המגנטי (שטף מגנטי) הן בין 9.9 MG ל- 4.8 MG במקומות של שהות אוכלוסיה לזמן קצר היטל קו, גבול הגבלת גישה ובין 0.3 MG ל-4.3 MG במקומות של שהות האוכלוסייה באופן קבוע - מגרשי השעשועים של הגן, חדרי המבנה".
    אני מוסיפה - בחצר בה נמצאים הילדים כשעתיים ביום נמדדו ערכים בנקודות שונות של 3, 3.9, 4.8,4.3 ואף 5.7 MG.

בדיקה נוספת נערכה ע"י חברת גלית - החברה לאיכות הסביבה ומומנה ע"י הורי הגן בעבר.הערכים שנמצאו הם בין 2 MG ל-12.6 MG בחצר בה שוהים הילדים כשעתיים במהלך היום (הערכים נמדדו במרחק של 6 מטר ממקור הקרינה ואני שואלת האם יתכן במרחק כה נמוך מהעמוד והשנאי ערכים יחסית נמוכים????)
    מסקנות הבדיקה:

"1.לאור תוצאות המדידה ניתן לקבוע כי רמת השדה המגנטי בתוך הגן נמוך ביחד למה שקובע המשרד להגנת הסביבה כ-סף על סמך המלצות ארגון הבריאות העולמי.
    2 . בחצר הקדמית, במידה ומתייחסים לזמני החשיפה של הילדים (עד שעתיים ביום) השדה המגנטי שנמדד הינו נמוך ביחס למה שקובע המשרד להגנת הסביבה."

אשמח לקבל את חוות דעתכם. האם אני יכולה לסמוך על בדיקות ותוצאות אלה? אם אכן יתכנו ערכים יחסית כה נמוכים במרחק של מטרים ספורים מהשנאי?
    האם הערכים הללו אכן אינם מסוכנים כלל הן לטווח קצר והארוך? ובקיצור, האם אני יכולה לישון בשקט בעקבות התוצאות?או אולי עדיף להחליף גן?....

אודה מאוד מאוד לתשובותיכם.

בברכה,

גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעביר את הנושא לד"ר וולף.

רם דישון
    20/09/2010

הערכים שנמדדו הם הגיוניים. במרחק של כמה מטרים מהשנאי אלו בדרך כלל הערכים שנמדדים.
    מאידך, נראה לי שהם גבוהים ממה שהייתי רוצה לראות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שהיית ילדים במשך כמה שעות ביום

ד``ר דני וולף
    21/09/2010

בשדה מגנטי מעל 2 מיליגאוס מקובל על כול גורמי הבריאות בעולם כמסוכן לבריאות ואפשרי מסרטן. נקודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו