מרחק של 200 מ' ממגדל סלולרי

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מרחק של 200 מ' ממגדל סלולרי
    אורי
    18/09/2010

שלום רב!

אנחנו מתגוררים בארצות הברית, באיזור עם הרבה גבעות.
    אחרי חיפוש ארוך מצאנו בית שמתאים לצרכינו (קרוב מספיק לעבודה בשכונה טובה).
    יש לנו ילד בן שנה וחצי.

הבעיה היא שיש אנטנה מאוד קרובה לבית, במרחק אוירי של בדיוק 200 מטר מהקיר הכי קרוב. האנטנה בנויה על הצלע של הגבעה (השכונה היא על ראש הגבעה), והיא במגדל של כ 30 מטר, כך שאני לא בטוח אם היא יותר גבוהה או יותר נמוכה מהגובה של הבתים (קשה לדעת כי עכשיו קיץ והעצים מסתירים).

האנטנה משמשת ככל הנראה את חברת ספרינט האמריקנית בעיקר לצרכי אינטרנט סלולרי ("דור רביעי"). יש לי תמונה של המגדל, אבל באופן כללי מדובר בתבנית של משהו כמו 15 אנטנות במעגל.

הבית מוצא חן בעינינו ואנחנו אחרי חיפוש ארוך עם מעט אלטרנטיבות, אבל הקרבה מטרידה אותי בגלל הילד. זה נראה כמו אתר די גדול, לא סתם עציץ על מרפסת, מה שאומר ש200 מ' זה מאוד מאוד קרוב.

בנוסף לאנטנה הזו, יש מגדל מאוד גדול במרחק של (לדעתי) יותר מקילומטר.

ממה שהבנתי צריך להיות במרחק של לפחות 400 מטר.

אם המרחק גבולי, אני שוקל לשכור מישהו (למרות המחיר) לעשות בדיקת קרינה, או לקנות מכשיר מהימן, אבל לא בטוח מה בדיוק לבדוק. הרקע שלי הוא בתוכנה :)

הנה פרטים על האנטנה.

תודה מראש!

Transmitter Characteristics
    Service Type: Microwave
    Call Sign: WQMA809
    Latitude: 40.5120
    Longitude: -79.9940
    Structure Type: Pole
    Status: Unknown
    Date Constructed: NA
    Ground Elev: 981.3 feet
    Height Of Structure: 120.1 feet
    Overall Height: 120.1 feet
    STransmitter Frequencies
    Emmitter Class Freq(Num) Freq(Mhz) Power(Output) Power(Radiated)
    1 FXO 1 23,175. NA NA
    2 FXO 1 23,075. NA NA
    2 23,225. NA NA
    3 FXO 1 23,025. NA NA
    4 FXO 1 23,125. NA NA
    2 23,275. NA NA

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרחק של 200 מ' ממגדל סלולרי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמונת האנטנה

אורי
    18/09/2010

הנה תמונה שצילמתי מהכביש הראשי שב"עמק", נקודה שתהיה בתחתית התמונה הקודמת.

אגב, התמונה למעלה לא מייצגת בהכרח נכון את הטופוגרפיה, התוכנה של גוגל מנסה לעשות הדמיה על סמך נתונים טופוגרפים לא מלאים. לדעתי האנטנה היא בגובה הבתים אבל מוסתרת על ידי בית או עצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון נוסף

אורי
    18/09/2010

משום מה לא הופיעה התמונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות.

רם דישון
    18/09/2010

1. הפרמטרים החשובים ביותר לא הופיעו בהודעה שלך.
    2. הטוב ביותר הוא למדוד. וודא שבתוך הבית אין יותר מ-1 מיקרוואט לסמ"ר. מה שמחוצה לו לא מעניין, כי אנשים שוהים שם זמן מוגבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הם הפרמטרים החשובים?

אורי
    19/09/2010

תודה על התשובה המהירה.

מה הם הפרמטרים הנוספים שיסייעו? אני יכול לנסות ולאסוף מידע נוסף.

האם במרחק הזה של 200 מטר יש בכלל טעם לשקול את הבית הזה (בהתחשב בעובדה שיש לנו ילד בן שנה וחצי) או שעדיף לנו לוותר ולחפש בכל זאת משהו אחר?

אם המדידה הפנימית משנה, אנחנו נצטרך למצוא מישהו שיבצע את המדידה עבורנו (בארה"ב זה הרבה יותר מסובך, משום מה). או שעדיף לקנות מכשיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות 2.

רם דישון
    19/09/2010

1. כדאי לקנות מכשיר. יש ב-ebay ב-$30.
    2. הפרמטרים החשובים הם:
    הספקי שידור
    אזימוט האנטנה
    רוחב אונה בצידוד
    רוחב אונה בהגבהה
    זוית השפלה של האנטנה
    גובה האנטנה מעל הקרקע
    נדרש פירוט לגבי כל אנטנה שעל העמוד.
    3. קרוב לודאי שבמרחק 200 מטר בתוך הבית תמדוד רמה בטוחה, אבל הטוב ביותר הוא למדוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קו ראיה הוא הנקודה העיקרית?

אורי
    19/09/2010

מהתשובות שלכם נשמע שהשאלה העיקרית היא האם יש קו ראיה ישיר מהאנטנות לכל נקודה בבית?
    זו בדיקה שיהיה קל יחסית לעשות (אם כי אני רוצה לעשות גם מדידה של המספרים עצמם). חלק מהבעיה היא שבחורף קו הראיה עשוי להיות שונה בגלל שהצמחיה משירה את העלים.

את הפרמטרים של האנטנה עצמה יהיה קשה מאוד להשיג, מעבר למידע הציבורי כאן. ארה"ב היא מבוך בירוקרטי של רשויות מקומיות וכלליות, אבל נראה מה הפאשר לגלות.

כיצד בוחרים מכשיר מדידה? חיפשתי באתר אמזון (אני גר בארה"ב כך שאין לי בעיה להזמין משום חנות כאן), אבל רוב הביקורות מתייחסות לאיכות של המכשירים בחיפוש שדות המושרים על ידי רוחות רפאים. האם יורשה לי לפנות אליכם בדואר אלקטרוני למידע?

אגב, מהתמונה של האנטנה, עד כמה גדול אתר שידור כזה נחשב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונת האנטנה

ד"ר זמיר שליט"א
    19/09/2010

יפה ענה לך עמיתי המהנדס המומחה דישון, אולם, ברשותך, אוסיף: התשובה לך נמצאת כבר במכתבך: העצים שמסתירים את האנטנה בולמים ביעילות את הקרינה,
    כך לפי הערכה שלי, לא מגיעה אליך קרינה העולה על 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, ולעניות דעתי הרמה שם תהיה נמוכה בהרבה, ולמעשה זניחה,
    נושא זה נחקר לפני כ- 10 שנים במימון צבא ארה"ב על עצי יערות שבלמו קרינת מכ"ם.
    לי נראה שתוכלו לחיות שם ללא סיכון..
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלח לי דוא"ל,

רם דישון
    19/09/2010

ואשלח לך קישור למכשיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו