מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מס' שאלות שמעניינות אותי..דורי01/10/2010
איזה סוגי אנטנות יש בתאים הסלולארים של חברות הסלולאר, ולמה הם משתמשים בהם?
מהסתכלות ראיתי שיש שם צלחות ואנטנות יאגי, שאני משער שמשמות לתקשורת ובקרה בין התאים השונים ובין ההתאים לתחנות של החברות עצמן.
אבל יש גם את האנטנות שנותנות את הכיסוי הסלולארי לצרכנים (ניחוש שלי - אלו המלבנים האלו שמכוסים בפלסטיק לבן) - איזה סוג אנטנות אלה?
בנוסף רציתי לדעת איך אני יכול לדעת איזה אנטנות יש באזור מסוים (מגורים/עבודה/משהו דומה) ומה הנתונים עליהן?
מה אומר בדיוק התקן של ישראל לקרינת RF? (אני מכיר טיפה את התקן לעובדי קרינה - המחמיר מהתקן האזרחי - אבל רציתי לדעת יותר על התקן האזרחי ומה הוא אומר..)
ומה זה אומר בדיוק הערכי SAR ב ווט לקילו של המכישרים הסלולרים? מה הטווחים שיש היום בשוק ומה זה ערך ממוצע למכשיר בימינו. (כי אי אפשר לברוח מהקרינה לגמרי, אפשר למזער אותה עד כמה שאפשר...)
תודה מראש על המענה והזמן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון01/10/20101. אכן המלבנים הגדולים הם האנטנות שנותנות אש הכיסוי הסלולרי. אני מניח שהן בנויות ממערך פאזי אנכי של מספר אלמנטים קורנים. לגבי פרטים ופרמטרים- ראה באתר של חברת KATHREIN בגרמניה.
2. לגבי אנטנות באיזור מסוים- ראה (וחפור) באתר של המשרד להגנת הסביבה.
3. הסף הסביבתי הנמוך ביותר שנקבע ע"י המשרד להגנת הסביבה הוא 45 מיקרוואט לסמ"ר, וגם זאת רק בתדרים הסלולריים הנמוכים.
4. אם אינני טועה, התקן לעובדי קרינה מתייחס לקרינה בתדרים גבוהים בהרבה (קרני X). אם הוא נקבע ע"י המשרד להגנת הסביבה, הייתי מתיחס אליו בספקנות מה ומחמיר פי עשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
דורי01/10/20101. נכנסתי וקיבלתי את מה שרציתי... תודה. (מישהו פעם אמר לי שהם בנויים מ invrted f וזה לא היה נראה לי הגיוני ורציתי לוודא את זה).
2. זה היה דווקא קל ונגיש יותר ממה שמצאתי - 3 דק' חיפוש (מפתיע למשרדי ממשלה.. חח)
3. מהמשך לסעיף הקודם... כדי שאני אנתח בעצמי יותר טוב את מה שאני מבין מהאתר של המשרד לאיכות הסביבה... יש 3 חברות סלולאר באזור שלי (רחוקות ממני אבל קרובות לשבטי הצופים והנוער העובד ביישוב שלי).
שתיים מהם נמצאות במרחק אווירי של 200 מטר ובסעיף של עוצמת קרינה במיקרו ואט לסמ"ר רשום באחת 2.1 ובשנייה 0.215 , והשלישית נמצאת במרחק אווירי של כ75 מטר (פיזית נמצאת יותר גבוהה מאזור הפעילות, אך יוצא הרבה שמגיעים לאזור שם בזמן הפעולות) עם עוצמת קרינה במיקרו ואט לסמ"ר של 0.4
מה זה אומר על האנטנות? כי לפי מה שאמרת בתשובתך זה נמצא הרבה מתחת לסף - אז אני בטוח מפספס פה משהו...
**כל האנטנות הנל הינם תרנים.
4. אני התכוונתי לתקן עובדי קרינה הארופאי, שאותו אימץ צה"ל. אין לי את הדף לידי כרגע אבל מה שכן הוא תקן לדעתי מחמיר, והוא נמוך יותר מהתקן האזרחי פי 10 או 50.
והוא מתייחס גם לתדרים גבוהים באזור ה X אך גם לתדרים נמוכים כולל תחום ה HF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המידע על עוצמת הקרינה באתר
רם דישון02/10/2010של המשרד להגנת הסביבה אינו שווה את המקום אותו הוא תופס בשרת (פעם היינו אומרים "את הנייר עליו הוא כתוב").
הנתון הזה מתייחס לנקודה החמה ביותר בה החליט הסוקר למדוד. אני מאמין שליד רוב האנטנות ישנו מקום אחר בו עוצמת הקרינה גבוהה יותר ממה שרשום באתר.
קרא נא את התשובות שלנו לשאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)