מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדר חשמל בסמוך לשטח בנית מגוריםמתן19/10/2010
שלום רב, אשמח אם מי מבעלי התפקידים יוכל להאיר את עיני.
אני מתכנן לבנות את ביתי בקרוב. לפני מס ימים גיליתי, להפתעתי, כי בסמוך למגרשי ישנו מבנה חשמל (אני חשבתי עד אז כי הוא נטוש) פעיל ואקטיבי. לא זו בלבד, במבנה זה ישנו גנרטור חירום אשר עובד במקרה של הפסקת חשמל כללית. בנוסף, מחוץ למבנה ישנה מיכלית סולר חיצונית בגודל של 5 קוב המשמשת את הגנרטור. להזכירכם, כל זה כשלושה מטר משטח הבניה שלי וכחמישה מהבית העתידי עצמו.בבדיקת קרינה שביצענו עלו רמות קרינה בממוצע של 10 מ"ג, בהתאמה למרחק מהמבנה.
מעבר לעובדה שאני טמבל והייתי צריך לעלות על כך מזמן, האם החוק לצידי לגבי נושאים אלה : החשמל והקרינה, הגנרטור והדציבלים והסולר הממוקם בחוץ.
כמו כן, בהנחה שהישוב יטפל בנושא הקרינה בעזרת מיגון חדר החשמל (אני מקווה ועל כך לא אוותר) עד כמה עלי לחשוש מהגנרטור והשפעתו הבריאותית (קרינה או רעש) ו/או ממיכלית הסולר.
אשמח לשמוע וללמוד,
בתודה מראש,מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר חשמל בסמוך לשטח בנית מגורים - תגובה
רם דישון19/10/2010הגנרטור עובד רק בזמן הפסקות חשמל, שאינן רבות, לכן לא הייתי מתיחס אליו כלל.
היכן מדדו 10 מ"ג? ליד חדר החשמל או במקום הבית המיועד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יהודה20/10/2010תודה על התשובה המהירה,
קודם כל משמח ומרגיע לשמוע את דעתך על הגנרטור.
והייתי מוסיף רק את השאלה מה קורה אם אכן יש הפסקת חשמל והוא נמצא בפעילות יום שלם (למרות שזה כמעט ולא קורה, אך בכל זאת...) האם אז זה מגביר הסיכון?
לגבי הקרינה,
המדידות נערכו בכל מיני מקומות בשטח, כאשר בצמוד למבנה החשמל היה 14, בקיר הבית העתידי אשר ממוקם בצידו של מבנה החשמל נמדדו 10 וככל שהתרחקו מהמבנה כך ירדה הקרינה.
לגבי הקרינה, מהי הדרך האפקטיבית ביותר להתמודד עם הקרינה (חוץ מהזזת המבנה)?
האם מיגון המבנה על ידי מיגון קרינה מוסמך הינו פתרון מספק ואפקטיבי ?
האם מיגון שכזה יכול להרגיע את דאגתי לגבי נזקי הקרינה?
האם יש לך המלצה לחברה אשר מבצעת מיגון שכזה ומהם המחירים, להערכתך?
תודה,
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר דני וולף20/10/2010קרינה בתדירות ביתית כמו זו של החשמל מסוכנת רק אם אתה גר בסמוך אליה וישן בבית במשך שנים רבות. יום יומיים שלושה ואפילו חודש אחד לא מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך...
יהודה20/10/2010דני שלום,
תודה על תשובתך,
לצערי לא לגמרי הבתי אותך,
את ציינת את רמות הקרינה והתייחסת לכך שבתקופות זמן של יום יומיים ואף חודש אין סיכון.
אך אני מדבר על חיים שלמים, אני מתכנן לבנות את ביתי בסמוך למבנה החשמל שכרגע מפיק קרינה משמעותית (כפי שציינתי - 14 בקרבה אליו ועד 6 בשטח פנים הבית ה עתידי).
השאלה היא האם בעזרת מיגון טוב ואיכותי, ניתן להגיע למצב בו הקרינה יורדת לרמות מותרות ומומלצות ולא צריכה להיות בעיה בריאותית לחיות ליד מבנה שכזה?
כמו כן, האם ישנם חברות מוכרות ואיכותיו אשר מבצעות מיגון שכזה? ובאופן כללי ביותר, מהם המחירים למיגון שכזה?
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך... - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א20/10/2010יש חברה המספקת מיגון כזה. אבל לא ניתן להמליץ על חברות בפורום זה, אי לכך פנה אלי לדוא"ל הפרטי שלי, ואשלח לך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יהודה20/10/2010תודה רבה זמיר,
אפנה בפרטי.
בכל מקרה, האם באמת מיגון שכזה מספק מענה לקרינה. מענה כזה בו אני יכול לבנות בשקט את ביתי בסמוך למבנה ?.
זאת כמובן יחד עם בדיקה לאחר המיגון וכנראה כל מס' שנים.
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)