מטופלים רבים שואלים אותי...

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• רם דישון-תודה על מקצועיותך הרבה !!

דר יצחק
    14/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטופלים רבים שואלים אותי...
    ד"ר יצחק
    10/11/2010

שלום רב,
    מעריך מאוד את ההשקעה שלכם במתן תשובות טובות וברורות!
    כרופא, פציינטים רבים מפנים אלי שאלות שלדאבוני אינני יודע להשיב עליהן.
    לסיועכם הבהיר והמקצועי, אודה.
    ידוע לי שלא הכל נחקר והוכח עדיין חד משמעית.
    השאלות מתייחסות לאלטרנטיבה המועדפת, מתוך נקודת מוצא של מיזעור סכנת קרינה (גם אם טרם הוכחה) :
    1. אני נשאל: האם עדיף שימוש באוזניה פשוטה עם חוט כאשר מדברים בסלולרי, על פני דיבור באמצעות בלוטוס, או על פני דיבור רגיל כשהמכשיר צמוד לאוזן? האם יש מצב אחר שהוא המועדף (פרט לשימוש בדיבורית ברכב או להמנעות מלדבר בכלל...)?
    2. אני נשאל: האם מבחינת נזקי קרינה, כדאי לי להחליף את הסלולרי שלי מדור ראשון או שני לסלולרי מדור שלישי? מה הפרמטר/ם שעלי לבדוק אצל היצרן כדי לדעת את מידת הנזק המשוער של המכשיר שלי?
    3. אני נשאל: האם זה מומלץ לישון כשהסלולרי ליד המיטה?
    4. אני נשאל: האם מבחינת נזקי קרינה, כדאי לי להחליף את הלפטופ הישן שלי (בן 7 שנים) אשר תמיד מחובר לחשמל ולכבלים (ואיננו נישא על ידי) ללפטופ מדור חדש יותר? מה הפרמטר שעלי לבדוק אצל היצרן כדי לדעת את מידת הנזק המשוער של המכשיר שלי?
    5. אני נשאל: שימוש ביתי בלפטופ- האם עדיף להתקין נקודות חיבור קבועות לחשמל ולכבלים על פני שימוש באלטרנטיבה האלחוטית?
    6. אני נשאל: איזה מיקרוגל הכי בטוח לשימוש? איזה מאפיינים יש לבדוק? האם יש אתר אמין העוסק בכך?
    7. אני נשאל: האם זה מומלץ לעמוד ליד המיקרוגל כאשר הוא פועל? ולתינוקות?
    8. אני נשאל: האם מומלץ לאחסן מזון בכלי פלסטיק בפריזר? ובמקרר רגיל? ולחמם במיקרוגל? האם יש עדיפות לסוג החומר ממנו עשוי כלי הקיבול (זכוכית מסוג ספציפי?/קרמיקה מסוג ספציפי? וכו'). האם יש אתר אמין המסביר את סוג חומר כלי הקיבול המומלץ לשימוש, והחברות/יצרנים המומלצים?
    9. אני נשאל: האם מומלץ לקנות מים מינרלים בכלי פלסטיק או להתקין מסננים לברז? איזה מסננים מומלצים? האם יש עדיפות למיכלי המים הגדולים על פני הבקבוקים עצמם? היכן ניתן לבדוק איזה חברת מים מינרלים מומלצת? כמה זמן לאחר פתיחת בקבוק המים מפלסטיק, ראוי להשתמש בהם? אם המים המינרלים הועברו לכלי זכוכית שנמצא באוטו- כמה זמן מאז המזיגה לבקבוק הזכוכית ראוי להשתמש במים?
    10. אני נשאל: יש לנו סכו"ם עתיק מכסף - האם מומלץ לאכול בו? האם חומרי הניקוי וההברקה מומלצים לשימוש?
    11. אני נשאל: יש לי קצת חלודה בסכו"ם - האם מומלץ לשמור או לזרוק?
    12. אני נשאל: איזה כלי בישול וסכומ"ים מומלצים? האם יש אתר אמין המציין את החברות/יצרנים המומלצים?
    13. אני נשאל: אנו בונים בית חדש מן היסוד- למה כדאי וראוי לשים לב?
    14. אני נשאל: אני רוכשת מערכת מיזוג חדשה לכל הבית- למה לשים לב?
    תודה רבה!,
    ד"ר יצחק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות.

רם דישון
    10/11/2010

1. ההבדל בין אוזניה חוטית לאוזנית בלולתות' איננו מובהק. אוזנית בלותות' טובה, בתנאי שהיא צמודה לאוזן רק בעת שיחה. אם רוצים אוזניה קבועה באוזן- החוטית עדיפה, ובכל מקרה אוזניות האויר הן המומלצות ביותר. ראה פירוט בשאלות נפוצות.
    2. רוב הניידים דומים. הנתונים שהיצרן מספק אינם עוזרים להחלטה בכל מקרה. שורה תחתונה: אין טעם לעבור מדור שני לשלישי. העיקר להפחית בשיחות ולהשתמש באוזניה.
    3. בפירוש לא.
    4. לא כדאי להחליף את הלפטופ משיקולי קרינה. הקרינה שלו נמוכה. כדאי להרחיק את הספק מטר מהגוף.
    5. חיבור קבוע (חוטי) תמיד עדיף על האלטרנטיבה האלחוטית.
    6. אין סוג או דגם של מיקרוגל בטוח יותר או פחות. כולם דומים וטובים. חשוב לוודא שהמכשיר תקין ושלם (לא נפל או קיבל מכה) ושהמשקופים של הדלת שלמים ונקיים.
    7. לא מומלץ לעמוד ליד המיקרוגל בזמן שהוא פועל. בוודאי לא לילדים ותינוקות. מרחק של מטר מספיק.
    8. אין מניעה מאחסון מזון בקירור בכלי פלסטיק. לא הייתי מחמם מזון במיקרוגל בכלי פלסטי גם אם יש לו תו תקן (הכלי עלול להגיע לטמפרטורה של 200 מעלות בגלל תכולת השומן במזון). כלי זכוכית (או קרמי) עדיף לחימום במיקרוגל.
    9-10. אני משאיר לעמיתי בניהול הפורום לענות.
    11. מומלץ לנקות את החלודה ולהמשיך להשתמש. אין טעם לזרוק.
    12. למיטב ידיעתי- פלב"מ עדיפה. כל היצרנים טובים.
    13. א. להכנס לאתר של המשרד להגנת הסביבה ולחפש "אנטנות" בסביבה.
    ב. לבדוק אם יש ארון חשמל מרכזי או קו מתח גבוה בסביבה הקרובה.
    ג. לאחר הכניסה לבית למדוד שדה מגנטי על מנת לוודא שאין בבית "נקודות חמות".
    14. שוב למיטב ידיעתי, אין שום בעיה במערכות מיזוג אויר. משיקולי עלות/תועלת, מומלץ להתקין מזגן נפרד לכל חדר ולא מערכת מרכזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות מרובות לרם דישון ושאלה

דר יצחק
    14/11/2010

א. תודה מרובה !
    ב.לגבי תשובה 2: נאמר לי ע"י נציג חברת הסלולרי שהמכשיר שלי ישן ופולט יותר קרינה, איך אני בודק זאת תוך השוואה לדגם חדיש יתר?
    3: האם מומלץ להוציא את הסלולרי מחדר השינה. אם הוא לא בטעינה, מה המרחק המומלץ מן המטה?
    8. מה לגבי הקפאה והפשרה בכלי פלסטיק?
    12. האם יש אתר אמין העוסק בכלי בישול (ויצרניהם) מומלצים?
    13. קנינו שטח אדמה ריק שעליו צמחיית פרא- האם גם במקרה כזה ראוי לבדוק שדה מגנטי ונקודות חמות?
    - שוב תודות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות מרובות לרם דישון ושאלה - תגובה

רם דישון
    14/11/2010

2. לא הגיוני. זה נשמע כמו טיעון על מנת לשכנע אותך לשדרג את המכשיר ולשפר את העמלה של הנציג. מעבר לכך, עוצמת הקרינה תלויה יותר במרחק מהאנטנה המשרתת מאשר בדגם המכשיר.
    3. 60 ס"מ יספיקו. ניתן להשאיר את הנייד בחדר השינה.
    8.- יענו עמיתי.
    13. לגבי שדה מגנטי- קרוב לווודאי שאין צורך, אבל יש לבדוק מה יש במרחק של 15 מטר סביב המגרש. לגבי קרינה סלולרית ("נקודות חמות")- יש לוודא שאין אנטנה גלויה או נסתרת במרחק 200 מטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופלים רבים שואלים אותי... - תגובה

ד``ר דני וולף
    11/11/2010

לגבי עדיפות המים. צריך להבדיל בין שני גורמים: א. חיידקים ב. גורמים אחרים מזיקים, כמו מתכות כבדות, רעלים כימיים מהדברה, משמנים ומדלקים.
    לגבי החיידקים אני לא מודאג כי זה נבדק היטב, וגם לא קורה כלום, מעבר לקלקול קיבה, ועובדה שגם זה לא קורה, אחרת היינו יודעים.
    לגבי מתכות כבדות, רעלים, חומרי הדברה, שמנים ודלקים של תעשייה, זה הרבה יותר מסובך ומסוכן. חלק מהזיהום במתכות כבדות יכול לנבוע גם מהצנרת אם היא לא מפלסטיק, או מדוד חימום וכיו"ב. אינני יודע באיזו מידה הפילטרים מסננים את כול הרעות החולות האילו וכמה זמן הפילטרים יעילים, ייתכן לקוב מים הראשון, וייתכן יותר. הטעם הרע של מי הברז, האבנים, החול, הסידן ששוקע על הקומקום, כול אילו לא מהווים מטרד בריאותי כלל.
    לשאלה 10 לגבי סכום עתיק מכסף, ככול שהכסף יותר טהור הוא עדיף, כי כסף היא מתכת כמעט אינרטית בצורת מתכת. ברור שחומרי ניקוי והברקה אינם מומלצים לאכילה אבל אם שוטפים היטב את הסכום אחרי ההברקה לא אמורה להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות רבות לדר וולף ושאלה

דר יצחק
    14/11/2010

תודה מרובה !
    1. מבין ממך שמי ברז אינם בהכרח נקיים ממתכות כבדות. מה לגבי מים מינרליים?
    2. מה ההבדלים בין חברת המים המינרלים השונות?
    3. האם יש עדיפות למים מינרלים מיובאים?
    4. היכן ניתן לבדוק איזה חברת מים מינרלים מועדפת על פני אחיותיה?
    5.האם ישנה עדיפות כלשהי למיכלי המים הגדולים על פני בקבוקי המים של 1.5-2 ליטר?
    6. האם יש עדיפות לכלי זכוכית על פני בקבוק פלסטיק? מה ההנחיות לשימוש במים מינרלים בכלי פלסטיק?
    שוב תודות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות רבות לדר וולף ושאלה - תגובה

ד``ר דני וולף
    15/11/2010

אני רוצה להניח שמים מינרלים נקיים ממתכות כבדות, לגבי כול סוגי המים אותו הדבר, ואין חשיבות לגודל ולחומר ממנו עשוי הבקבוק. מי המינרליים אמורים לעבור בקרת איכות מאוד קפדנית, ולעבור בקרה והשגחה של מעבדות משוכללות ביותר בפיקוח משרד הבריאות. אני מאמין שכולם עושים עבודתם נאמנה, אני רגוע לחלוטין, סומך ובטוח במערכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו