מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום רבאלון10/11/2010
אני בטיפול שיניים ויש לי שן בינה שצריך לעקור כנראה. ועליי לבצע צילום פנורמי. אם אבחר שלא לא יוכלו לעקור את השן (זה אסור ככל הנראה ללא צילום). הבנתי שצילום פנורמי שקול קרינתית ל14-16 צילומי שיניים רגילים. מה עושים? אין אלטרנטיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אלון10/11/2010עברתי גם 2 צילומי חזה שלא הייתי צריך בכלל לפני כחודשיים. הייתי בבי"ח לאחר תאונה עם רכב עומד ללא אדם ולא נפגעתי בכלל. הם לא שיחררו אותי ללא צילום למרות שסירבתי. הבנתי שצילומי חזה הם נורא מקרינים אבל גם התנחמתי קצת שהיום התליחו להפחית בקרינה כי יש מכשור חדיש יותר. זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום רב - תגובה
רם דישון10/11/2010לא ברור לי מדוע צריך צילום פנורמי על מנת לעקור שן בודדת.
בדוק שוב עם הרופא. זה לא נראה לי הגיוני. יתכן שהוא רוצה לראות את מצב הפה כולו, ואז זה סיפור אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אסביר לך
אלון11/11/2010מסתבר שבצילום פנורמי (דבר שלא ידעתי) רואים לא רק את כל הפה, אלא גם רואים דברים שלא ניתן לראות בצילום רגיל. למשל בצילום רגיל לא ניתן לראות ורידים ונימים ועצבים(לפי מה שאני זוכר שנאמר לי) ובפנורמי כן ניתן, כך שלצילום זה כנראה יש יותר להציע מהרחבת התמונה לכלל הפה, לפי מה שהבנתי מהרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אסביר לך - תגובה
ד``ר דני וולף11/11/2010אין שום בעיה בצילומים האלו, צילום פנורמי אין לו כל כך הרבה קרינה, היום שהצילומים דיגיטליים, הקרינה זניחה, כך גם צילומי החזה שעשיתה, הסר דאגה מליבך, הטיפול הנכון בשיניים או בכול דבר אחר חשוב בעשרות מונים מהקרינה.
ו..... נכון בצילום פנורמי רואים הרבה דברים חשובים ועדיף לעשות צילום פנורמי לפני כל טיפול גדול. אל תהסס לרגע, הסיכון מהקרינה אפסי. הלוואי שרופאים רבים אחרים היו מורים על צילום פנורמי, עם פיענוח נכון כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלון13/11/2010אתם עושים עבודה מבורכת, עזרתם לי מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)