מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

תקן בטיחות
ארז18/11/2010תודה רבה, רם.
מעניין אותי לדעת מה התקן המקובל בארה"ב למתח חשמלי מעמודים כאלו.
לגבי אוויר יבש - לא מדוייק כ"כ כי ישנה לחות באיזור ואף פעם לא שמעתי רעש. חבר שלי גר ממש בסמוך וגם הוא לא העיד על שום רעש. לדעתי, התקן בארה"ב הוא חמור הרבה יותר מכל מקום אחר ובטח שמאירופה וישראל.
איזה מכשיר אני יכול לרכוש בארה"ב על מנת לבדוק את עוצמת המיליגאוס?
תודה, ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקן בטיחות - תגובה
רם דישון18/11/20101. לגבי התקן בארה"ב- ראשית, אינני יודע. שנית, מה שמענין הוא לא התקן של המתח (אינני בטוח שיש בכלל דבר כזה) אלא סף השדה המגנטי המותר לחשיפת אוכלוסיה ברציפות. חפש ברשת.
2. נושא האויר היבש והאם יש או אין רעש אינו רלוונטי. מה שחשוב הוא עוצמת השדה המגנטי בבית.
3. חפש באינטרנט ו/או ב- eBay עם מילות המפתח gauss meter. יש מכשיר נחמד שנקרא Gaussmaster שמתאים (אני משתמש במכשיר כזה). וודא שסף הרגישות שלו נמוך- לפחות 0.5 מיליגאוס (יש מכשיר משולב שמודד גם שדה מגנטי וגם עוצמת קרינה סלולרית. הסף שלו גבוה מדי בשדה מגנטי, כך שלא יביא לנו תועלת. אל תקנה אותו).
4. שורה תחתונה: 60-70 מטר כמו שכתבת נראים לי קרוב מדי, בהתחשב במתח הקו. אם אתה מהסס למדוד ורוצה ללכת על בטוח- חפש בית אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמודי חשמל בארה"בארז18/11/2010
שלום רב,
אני מאוד אשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין מסויים. אני מתגורר כרגע בדאלאס שבארה"ב ומעוניין לקנות בית הנמצא מרחק של כ - 60-70 מטר מעמוד חשמל גבוה אפור. עמוד כזה מאוד מוכר מהארץ, רק שההבדל שניתן להבחין די מיידית זה הרעש שלא קיים כאן כפי שקיים בארץ (מעיין 'תסססססס').
אני לא הייתי רוצה לקחת סיכון למשפחתי ולקנות את הבית אם ישנו חשש לקרינה גבוהה, אך אני יודע (ממאמרים שקראתי) כי התקנים בארה"ב מאוד מחמירים וכי כנראה מתח החשמל נמוך בהרבה מעמוד דומה שבארץ.
אשמח לשמוע מניסיונכם הרב אודות מתח החשמל והקרינה הנוצרת ממנו.
תודה, ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מעמודי חשמל בארה"ב - תגובה
רם דישון18/11/2010חסרים נתונים רבים על מנת לענות על השאלה.
שלח לפחות צילום, אולי ניתן יהיה להסיק ממנו משהו.
זה שאינך שומע את הזמזום זה בגלל שהאויר באיזורך יבש מאד, כך שיש פחות פריצות, אבל השדה עדיין קיים.
הטוב ביותר הוא להזמין מודד ולמדוד את השדה המגנטי בבית. את התוצאות שלח אלינו להערכה- אל תסמוך על מה שהמודד יספר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונות
ארז18/11/2010שלום רם - צירפתי תמונה.
תודה על העזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמונות - תגובה
רם דישון18/11/2010אלו עמודי מתח עליון (מאות קילוולטים).
בהחלט שווה למדוד. וודא שבשום נקודה בבית השדה המגנטי לא עולה על 2 מיליגאוס (בתדר 60 הרץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי, בישראל הדברים האלה עוברים רק
עירון19/11/2010וואי, בישראל הדברים האלה עוברים רק בשדות פתוחים,לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)