מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קניתי מיקרוגל חדששניר23/12/2010
שלום,
קניתי מיקרוגל חדש והצלחת של המיקרוגל היית בתוך תא המיקרוגל עצמו .
לא הצלחתי להוציא אותה מהתא והחלטתי לחתוך את האריזה של הצלחת כשהיא עדיין בתוך התא של המיקרוגל.
לקחתי מספרים קטנים ודחפתי אותם לתוך האריזה כדי לחתוך אותה.
אך לא שמתי לב והמספריים חתכו את האריזה, יצאו בצד השני וחדרו לתוך דופן התחתון של תא המיקרוגל עצמו.
כתוצאה מכך נוצר חור לעומק של 5 מילימטר במקום שבו חדרו המספריים לדופן התא (אולי פחות, קשה להגיד כי קוטר החור יחסית קטן) .החור הוא בדופן התחתון של תא המיקרוגל. מהחור הזה נמשכת שריטה שהיא נראת לי פחות עמוקה מהחור עצמו שאותה גם עשו המספריים . אורך השריטה הוא כחצי סנטימטר.
בנוסף כשרציתי למדוד את אורך השריטה כדי להתייעץ ,מד-מטר שלי (שהוא מעיין סליל מתכתי מגולגל שברגע שאני משחרר\עוזב אותו הוא נע במהירות רבה ומנסה לחזור לצורתו המגולגלת בחזרה)השתחרר מהיד והבליטה המתכתית שנמצאת בתחילת הסליל המגולגל הזה(מעיין "מדף" כזה שנמצא בתחילת מד מטר) פגעה בחוזקה רבה בדופן הימנית של תא המיקרוגל(שנמצאת מול הדופן השמאלית של המיקרוגל שבו יש את החור שממנו יוצאת הקרינה). אך לא שמתי לב לנזק כלשהו שנגרם לדופן, אבל אולי יש נזק או איזשהו שקע בדופן המיקרוגל שנגרם כתוצאה מהמכה מכיוון שהיא היית מאוד חזקה ,ורק שאני לא שמתי לב עליו...
האם יש סיכון כלשהו ולו המינימלי ביותר שכתוצאה מכך נפגם הבידוד המונע מהקרינה לצאת מהמיקרוגל ויש סיכון כלשהו ולו הקטן ביותר לבריאותי כשאני עומד 2 מטר מהמיקרוגל והמיקרוגל עובד ב100 אחוז מעוצמתו?
(אני רוצה לחזור ולהדגיש שלא מדובר פה בפגיעה חיצונית אלא פגיעה פנימית!! בדופן התחתון של תא המיקרוגל),
אם יש סיכון, עד לאיזה מרחק הייתם ממליצים לי להתרחק במקרה הגרוע ביותר שבו אכן נפגם בידוד המיקרוגל בשתי התקריות הנ"ל ויוצאת ממנו קרינה מסוכנת?
שאלה שניה, ראיתי שיש איזשהו מכסה על החור שממנו יוצאת הקרינה במיקרוגל(מעיין פלסטיק כזה), הסרתי אותו.
עכשיו אני חושב שאולי המכסה הזה מונע קרינה ובכך חשפתי את עצמי לקרינה מסוכנת.
האם יש רגליים לדבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קניתי מיקרוגל חדש - תגובה
רם דישון24/12/2010ראשית, החזר חזרה את המכסה ממנו יוצאת הקרינה. אין צורך להסיר אותו. למרות זאת, לא נגרם שום נזק או קרינה יתירה- תפקידו למנוע כניסת לכלוך ותו לא.
בקשר לחור בתחתית חלל התנור- אני הייתי מדביק עליו ניר אלומיניום ובזאת פותר את הבעיה. דאג לשולים של ניר האלומיניום ביד רחבה- 2 ס"מ מכל הצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, רק עוד שאלה
שניר24/12/2010אם מה להדביק את נייר האלומיניום ? עם דבק סלוטייפ זה טוב? כי אין לי רעיון אחר..
ובאופן כללי, שאלה היפוטתית, אם נפגם הבידוד במיקרוגל בשני התקריות שציינתי בהודעה הקודמת(התקרית עם המספריים והתקרית עם מד-מטר שהשתחרר לי מהיד והקצה שלו עם "המדף" המתכתי פגע בחוזקה רבה בדופן השמאלי של חלל המיקרוגל), האם הקרינה הנפלטת ממנו יכולה לגרום נזק ולו המינימלי ביותר אם אני עומד במרחק של 2 מטר מהמיקרוגל? אם כן, אז איזה מרחק יעלים את הקרינה לחלוטין במקרה שכזה(אני כמובן מדבר על מיקרוגל שלא כיסיתי בו עדיין את החור בנייר האלומיניום אלא החור חשוף והקרינה יוצאת דרכו אל מחוץ למיקרוגל )?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, רק עוד שאלה - תגובה
רם דישון24/12/2010הייתי מדביק עם סופר-גלו.
לשאלתך השניה- לא ניתן לדעת מרחוק. חייבים למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,רק עוד שאלה
שניר24/12/2010אני השתמשתי במיקרוגל הזה עם החור בשבוע האחרון בצורה הבא:
ביום שני-5 דקות
ביום שלישי-5 דקות
ביום רביעי- פעמיים חמש דקות, בסה"כ 10 דקות.
ביום חמישי-5 דקות
כלומר בסה"כ בשבוע הזה השתמשתי במיקרוגל 25 דקות.
בכל פעם שמרתי 2 מטר מהמיקרוגל,
האם יש חשש ולו הקטן ביותר שהיה יכול להגרם לי נזק כלשהו ולו הקטן ביותר בשבוע הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה,רק עוד שאלה - תגובה
רם דישון24/12/2010קרוב לוודאי שלא, אבל את האמת רק השוכן במרומים יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אם אפשר עוד שאלה
שניר26/12/2010חוץ מסרטן איזה עוד נזקים לגוף המצב המתואר היה יכול לגרום?
אם יכול להיות שנגרמה לי נזק מינמלי ביותר לאינטלגנציה כתוצאה מכך?
תודה, אם אפשר עוד שאלה - תגובה
רם דישון27/12/2010מתקופה כה קצרה- שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שניר27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)