כמה שאלות אליכם

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות אליכם
    שלומי
    04/01/2011

לפני כמה זמן שאלתי פה בפורום לגבי הטלפון הסלולרי שלי שנפל כמה פעמים ואף נשבר אצלו המסך פעמיים בכמה מהנפילות שלו(פעם אחד כי ישבתי אליו על ברזל(כשהטלפון היה בכיס האחורי במכנסיי) ופעם מנפילה חזקה).
    הוצע לי פה על ידי אחד מהמומחים לקחת את הטלפון הסלולרי שלי לבדיקה בחברת הסלולר שלי (אורנג').
    התקשרתי לחברה ואמרו לי שהם לא יכולים לבדוק את הטלפון שלי(NOKIA 2630).
    הטלפון עצמו נקנה בבריטניה ולא מהם, והבנתי שבגלל שהם עדיין לא מוכרים את הטלפונים האלה בארץ. גם המעבדות שלהם לא מיועדות לבדיקת הטלפונים האלה.

בכל מקרה, אני כנראה עוד מעט ארכוש מכשירי מדידה לקרינות .
    האם מכשיר מדידה לקרינה סלולרית יכול לבדוק שהקרינה הנפלטת מהטלפון הסלולרי היא לא חריגה?

אם כן, איך עושים זאת?
    שמים את מכשיר המדידה על הטלפון הסלולרי? אם כן, באיזה צד של הטלפון?
    איך לבדוק את העומסים השונים שהטלפון עובד בהם?
    הרי מן הסתם הוא ישדר חזק כשהוא רחוק מהאנטנה וישדר חלש כשהוא קרוב לאנטנה.
    איך בודקים אותו בכל אחד ממצבי הקיצון האלה?
    האם שמים את מכשיר המדידה על האוזניות של הדיבורית שלי?(אני תמיד מדבר בדיבורית עם צינוריות אוויר- אז לשים את מכשיר המדידה על האוזניות שנכנסות לאוזניים או על הרמקול שאליו מתחבר החוט החשמלי ואליו אני מדבר?)

בנוסף האם אני יכול עם המכשירים שמודדים קרינות RF לבדוק שאין דליפת קרינה מתנור המיקרוגל?
    אם כן, אז שוב איך עושים זאת?
    איפהאני עומד ביחס מהתנור? איך התנור צריך לעבוד כשאני מודד?
    מה היא הפרוצדורה כדי לוודא ב100 אחוז שאין כלל דליפת קרינה מתנור המיקרוגל שלי?
    (אני תמיד מקפיד לעמוד 2 מטר מתנור המיקרוגל בכל מקרה)

עוד שאלה, כשאני מרים את המיקרוגל בשביל להעביר אותו למקום אחר(נגיד אני רוצה לנקות את המקום שבו עומד המיקרוגל), שמתי לב שמספיק שאני ממש קצת אלחץ על הדפנות הצדדיות שלו, והדפנה ישר מתעקמת (היא ממש אלסטית), וכשאני משחרר היא חוזרת לצורה ומשמיע רעש כזה(מעיין בום כזה). זה קצת מפחיד אותי.
    האם הדבר לא פוגע בבידוד מהקרינה של המיקרוגל?
    יש לי תחושה שהיא חוזרת לצורתה במהירות רבה והדבר יכול להזיז אותה קצת ממקומה והדבר יגרום לדליפת קרינה.
    אני אצטרך עוד מעט שוב להחזיר את תנור המיקרוגל למקומה. יוצא שיהיה איזה שלוש פעמים היה את ה"המשחק" הזה עם הדפנה?
    האם יכולה להיווצר פה בעיית קרינה?

תודה
    אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות אליכם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרבה שאלות- ננסה לענות.

רם דישון
    04/01/2011

1. הדרך למדוד הספק שידור של סלולרי הוא במעבדה. בדיקה שטחית בבית יכולה להיעשות ע"י השוואה מול מכשיר תקין. שים את מכשיר המדידה על שולחןבמרחק כ-60 ס"מ מהסלולרי, הוצא שיחה ועקוב אחרי הקריאות במשך כ-30 שניות. לאחר מכן חזור על הניסוי עם מכשיר תקין באותו מיקום, והשווה את הקריאות.
    מאידך, לאחר כל כך הרבה עינויים הייתי מחליף אותו וגמרנו.
    2. מכשיר למדידת קרינה סלולרית יבדוק גם דליפה מתנור מיקרוגל. שים לב שדליפה יש תמיד- מה שחשוב הוא שהיא תהיה נמוכה. מודדים בחזית התנור, סביב הדלת ולפניה. וודא שבמרחק של כמה עשרות סנטימטרים הקרינה יורדת כמעט למינימום.
    3. העיוות בדופן הצדדית אינו משמעותי. אם המדידה נותנת תוצאות סבירות למרות העיוות- מה טוב; אם לא- החלף את התנור. להבא כשאתה מטלטל אותו, אחוז בגוף מלמטה ולא בדופן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שלומי
    04/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו