C.T - לד"ר שליטא

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• C.T - לד"ר שליטא
    קרנית
    14/01/2011

לד"ר שליטא שלום!

עברתי בדיקת C.T ומאז יש לי ירידה בכדוריות הדם הלבנות במשך 7 חודשים ירדתי
    מ-5.10 ל-3.68 WCB (רק בזה) כל שאר הבדיקות תקינות מה זה יכול להביע או איזה בדיקות אני צריכה לעבור כדי לדעת ממה הירידה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    C.T - לד"ר שליטא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• C.T - לד"ר שליטא - תגובה

ד``ר דני וולף
    18/01/2011

זהו צרוף מקרים, סרטן לא מתפתח תוך לילה, וגם לא תוך חודשים וגם לא אחרי CT אחד, וגם לא אחרי יותר. לגבי שאר הבדיקות, בהנחה שהיית אצל רופא ושרק הפרמטר הזה אינו תקין, הייתי אומר מעקב בלבד אחר ספירות הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• C.T - לד"ר שליטא - תגובה

ד"ר זמיר שליט"א
    20/01/2011

יפה ענה לך ידידי המלומד ד"ר וולף, רק רציתי לשאול אותך משהו שחורג מתחום האתר שלנו, האם את לוקחת תרופות "פשוטות" כמו אופטלגין ? זה עלול להוריד ספירת כדוריות לבנות.מכל מקום יש לעקוב.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתך-ד"ר שליטא

דנה
    03/02/2011

ראשית אנני לוקחת תרופות מכל סוג מסויים ושנית ביצעתי
    צילומי U.S בטן עליונה וגם שם יש הגדלה של הטחול מ 11.3 ל-13.6 מאז בדיקת ה-C.T יש הגדלה של 2.3 במשך שנה משהו שלא היה קודם בממדים אלו ויש לי שאלה אליך
    1. איך אדע אם לא תהיה חריגה בממדי הטחול האם יש צורך במעקב או שהדבר קורה לאחר בדיקת סיטי?
    2 האם יש קשר בין ירידה בכדוריות הדם הלבנות להגדלה בטחול? יש מצב לאיזון ?
    אני רוצה להבהיר שאנני מודאגת מבדיקה זו היא היתה הכרחית לשקט הנפשי שלי
    אבל אני אשמח לקבל את דעתך בנושא
    תודה לשניכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתך-ד"ר שליטא - תגובה

ד``ר דני וולף
    04/02/2011

א. לצורך מעקב על גודל הטחול (או גם איבר אחר) צריך להשתמש כל פעם באותה מדיה, ולצורך זה ה- US מצוין. בקיצור, מעקב אחרי גודל הטחול רק ב- US ולא ב- CT.
    ב.יכול בהחלט להיות קשר בין ירידה בכדוריות ובין הטחול, ולצורך כך תצטרכי ללכת לרופא המשפחה שלך עם כל הנתונים.
    ג. על כל פנים אין קשר לקרינה החד פעמית שהיית חשופה לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

דנה
    04/02/2011

שכחתי לציין שבסיכום בדיקת US האחרונה צויין ספלנומגליה- שלה יכולות להיות סיבות רבות כמו מחלה זיהומית, נגיפית ואחרות
    במילים אחרות מה הטיפול לכך? והאם יש צורך ברופא מקצועי לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף - תגובה

ד``ר דני וולף
    04/02/2011

קודם כל רופא משפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו