שלום

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שלום
    ו.ב
    02/02/2011

קראתי פה בפורום שמסוכן לגור בבית עשוי פומיס.
    בעקבות זאת שוחחתי עם בעל הדירה ובררתי מאיזה בלוקים עשוי הבית.
    הוא אמר שזה בלוקים של פומיס אבל נשבע שהחומר שגורם לקרינה לא הוסף אליהם.
    כדי לבדוק אם יש קרינה מסוכנת בבית ,הזמנתי מE-BAY את המכשיר הזה:
    Radalert 100 Digital Geiger Counter Radiation Detector
    מחנותEMOVENDO .
    כתוב שהמכשיר מודד קרינות אלפא,בטא ,גאמא וקרינות X-RAY.

המכשיר הראה אצלי בבית בשעות הלילה(10 בלילה) קרינה באיזור 17CPM (התוצאה המקסימלית ביותר היית 23CPM ). אני כמובן אעשה עוד מדידות.
    כשיצאתי החוצה עם המכשיר(שוב השעה היית 10 בלילה) הוא מדד בחוץ כ8CPM.

מדדתי גם בבית הורי. שמה הבית עשוי ממחיצות גבס ובחוץ הוא מכוסה סוג של בטון או משהו כזה.
    שמה נמדדה קרינה של 14CPM גם בפנים וגם בחוץ, אך זאת היית שעת בוקר.

האם התוצאות האלה מסוכנות? האם אני חשוף לקרינה מסוכנת ורצוי לעבור מפה?
    אם לא, אז איך זה שלמרות שהבית עשוי פומיס אין בו קרינה מסוכנת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום - תגובה

ד``ר דני וולף
    02/02/2011

מדידת קרינה מייננת בתוך בית צריכה ידע מקצועי רב ביותר ולא יכולה להיעשות על ידי מי שהוא לא בעל מקצוע, וגם על ידי בעל מקצוע המדידה מורכבת מאוד, צריך לסגור את החדר לכמה ימים ואז למדוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבין

ו.ב
    02/02/2011

אם אני לא חשוף לקרינה מיינת בבית(אלא רק במקרה שבו אאטום את הבית לכמה ימים) מה הסכנה שצפויה לי בבית?

שאלה שניה, איך אני יכול למצוא דירה אחרת שלא מקרינה אם מכשירי המדידה יראו לי תמיד קרינת בסדר גודל של הרקע בכל דירה שאראה(נצא מנקודת הנחה שבעל הדירה לא בנה מאיטונג והדירה עשויה מבלוקים שבעל הדירה כבר שכח מה הם או לחילופין בעל הדירה אומר לי שזה איטונג)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ו.ב
    02/02/2011

המדידה נשארת בסדר גודל של18-24CPM גם כשאני מקרב את המכשיר קרוב מאוד לקיר.
    ייתכן ובעל הדירה צודק והחומר שמקרין לא הוסף לחומרי הבניין של הבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבני פומיס

מהנדס קרינה
    02/02/2011

מצטרף לתשובתו של ד"ר דני וולף לגבי המדידה, אבל מה עם העיקר האם לבני פומיס מקרינים קרינה רדיואקטיבית.
    לבני הפומיס הוכרו על ידי המשרד לאיכות הסיבבה בהגדרה של "עיסוק". זו הגדרה מפוברקת כזו, אגב, חוקית למהדרין, כדי להכניס את השרץ של לבני הפומיס המקרינים על סף הגבול המותר!!! כלומר, לבני הפומיס עומדים בתקן (ששונה לכבודם) אולם הם מקרינים קרינה רדיואקטיבית על גבול התקן וכדאי להימנע מהשימוש בהם, או במקרה שלך לגור בבית כזה.
    בברכה מהנדס קרינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבני פומיס - תגובה

ד``ר דני וולף
    03/02/2011

אני מצטרף לתשובתו של מהנדס הקרינה. לבני הפומיס עשויים מחומר גלם שהוא עצמו המקרין, בניגוד, למשל, לבטון או לחומרי בנייה אחרים, שבהם מוסיפים אפר פחם שהוא המקרין. ומכאן שתשובת בעל הדירה שלך לא כל כך רלוונטית לעניינינו.
    לגבי המדידה של קרינה רדיואקטיבית, הירשם לאוניברסיטה הקרובה אליך ולמד 4-5 שנים הנדסה ואז תוכל להבין טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו