מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותטלי06/02/2011
שלום רב,
בעבר השבתם לי על שאלה בתחום וכעת יש לי עוד כמה שאלות:
1. אני לקראת טיפולי פוריות. הייתי כשלוש שעות בקומה עליונה שהיישר מעליה אנטנות סלולריות רבות. האם יתכן כי זה יגרום נזק לעובר עתידי?
2. מה באשר למחשב נייד המחובר לחשמל או על בטריות באותן נסיבות (השלכות על עובר עתידי).
3. אולי זה לא התחום שלכם אך אולי תדעו: עברתי בדיקת אמ..אר. אי עם חומר ניגוד גדוליניום. בררתי לגבי הנושא של המגנט עצמו אך לא הצלחתי לקבל מידע לגבי ההשלכות של חומר הניגוד גדוליניום. פניתי אפילו לברור טרטולוגי אך לא קיבלתי מידע ברור - לכן אני חוששת שמא החומר שנספג בגוף יכול לשאת השלכות על התפתחות של עובר פגום וכו'. אם ידוע לכם משהו בעניין אודה מאוד.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשאיר לד"ר וולף להתיחס, אבל:
רם דישון06/02/20111. במפורש לא. הקרינה חלשה והחשיפה קצרה.
2. גם כאן הקרינה חלשה והעובר מוקף במים ורקמות שבולעים את הקרינה. כלום כמעט לא מגיע אליו.
3. את התשובה לשאלה זו אשאיר לד"ר וולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לרם דישון
טלי07/02/2011תודה רבה על תשובותיך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות - תגובה
ד``ר דני וולף07/02/20111. לגבי השאלות הראשונות, מצטרף לחלוטין לתשובתו של תותח העל המהנדס רם דישון.
לגבי גדולניום, זהו חומר ניגוד שאינו מקרין, ולא גורם שום נזק לבריאות, וה- MRI בעצמו שיש לו קרינה אלקטרומגנטית חזקה בזמן כל כך קצר, וחד פעמי גם כן אינו מזיק.
בקיצור, אין חשש, אין נזק.
המשך היריון מוצלח ובלי דאגות מיותרות, גם כך יש מספיק דאגות בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - שאלה נוספת
טלי07/02/2011סוף סוף משיהו יודע על גדוליניום ונותן תשובה לא מגומגמ - תודה רבה! אגב, ציינת לגבי הMRI עצמו כי מדובר בבדיקה קצרה - אני עברתי בדיקה ממושכת יחסית (באופן חריג) של כשעה ורבע - האם זה משמעותי? שוב המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר דני וולף08/02/2011זה נקרא קצר מאוד, אנחנו מדברים על קרינה של שעות ביום למשך שנים רבות כסיכון, למשל לעובדים במכון ה-MRI וכיו"ב. בקיצור תשובתי לא משתנה, היריון מוצלח ובלי חששות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף
טלי08/02/2011שוב תודה רבה על תשובותיך. מאחר שאתה היחיד שגילה ידע על השלכות חומר הניגוד גדוליניום (אפילו רופאי נשים עימם התייעצתי לא ממש הכירו את החומר!) אטריד אותך ברשותך בשאלה נוספת - ולו רק כדי לההשתחרר מהחרדה הזו שמלווה אותי מאז בצעתי את הבדיקה: לא זכור לי אם החומר שהוזרק לי היה גדוליניום רגיל או דותרם DOTAREM - (שלפי מיטב הבנתי זה סוג של גדוליניום הניתן לחולי כליות). מאז כאמור חלפו שנתיים... כשהתקשרתי לברר בבית החולים לגבי סוג החומר, התיק שלי היה במחסן אך נאמר לי שיתכן שבעקבות כל השאלות ששאלתי בשעתו את צוות הרדיולוגים, הם חששו אולי לתת לי את הגדוליניום הרגיל, ותחת זאת הזריקו לי דותרם (לא שהייתה לי בעיית כליות אך הלחצתי אותם כי אני עצמי הייתי לחוצה. אם אכן לדעתך זה משמעותי לשאלתי אוכל לברר זאת באופן ודאי). מכל מקום, מה שחשוב לי לוודא זה כי גם חומר זה, בדומה לגדוליניום הרגיל, אינו גורם לנזקים לעובר עתידי ולביציות - ושוב המון תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף09/02/2011חומרי הניגוד של הMRI אינם קורנים בכלל, הם מתכות שנמצאות בתרכובות אורגניות ואין להם שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - רק להודות מאוד
טלי09/02/2011תודה רבה רבה! הסרת חששות שליוו אותי כשנתיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)