מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לכבוד מומחי הפורוםו.ב13/02/2011
שלום רב,
אני הייתי רוצה להתייעץ אתכם איזה מכשיר מדידה לשדה מגנטי לקנות.
אני מחפש מכשיר מדידה שדה מגנטי לצרכים ביתיים כמו מדידה שדה מגנטים: ממקררים,מכונות גילוח,מכונות ייבוש שיער,מכונות כביסה,מייבשי כביסה, מגברים ששמו אצלי בבית(של הוט למשל),שדה חשמלי שנוצר סביב פלאפונים(לא המיקרו אלא החשמלי), שדה חשמלי שנוצר סביב אוזניות BLUETOOTH(מהרמקול),נורות פלורסנטיות,כבלי חשמל ,מחשבים,ציוד שמע ,תקעי חשמל,אל פסק ,נורות פלורסנטיות להפסקות חשמל והסוללות שלהם, כל מיני מטענים שונים ומשונים, בין אם זה מטענים שמטענים מכשירי חשמל, בין שזה מטענים שמטענים סוללות כאלו או אחרות ,בין שזה מטען שמתחבר לשקע מצת הסיגריות ברכב ומטעין משם כל מיני מכשירי חשמל וכול מכשיר חשמלי אחר שעלול להמצא בבית או להיות בשימוש אישי כלשהו בין שהוא עובד על סוללות כלשהם, בין שהוא מתחבר לשקע החשמל ,בין שהוא מתחבר לשקע USB במחשב ומשם מקבל את החשמל שלו.
כמו כן אני רוצה מכשיר שיוכל למדוד לי את הקרינות ברכב שלי, מבלי שיהיו קרינות מסוכנות שהוא לא יראה אותם רק כי הם בתדירות נמוכה מידי בשבילו(או גבוהה אבל עדיין נחשבת כתדירות של הרשת החשמלית,ולכן גם מכשיר שמודד קרני מיקרו שגם אותו ארצה לקנות מאוחר יותר לא ימדוד אותה, כי היא תיפול בין 2 הכסאות)
אך אני לא יודע מה היא התדירות הכי נמוכה שיכולה להיות בבית ומה התדירות הכי גבוהה אבל עדיין נחשבת כתדירות של הרשת החשמלית,ולכן גם מכשיר שמודד קרני מיקרו שגם אותו ארצה לקנות מאוחר יותר לא ימדוד אותה, כי היא תיפול בין 2 הכסאות, כפי שציינתי קודם.
אני רואה מכשירים שמתחילים למדוד מכל מיני תדירויות של הרשת החשמלית.
אז השאלה שלי היא,
מה היא התדירות הכי נמוכה שב100 אחוז אף מכשיר בייתי לא עובד בה ולכן גם לא קורן בה?
ומה היא התדרירות הכי גבוה שב100 אחוז אף מכשיר בייתי לא עובד בה ולכן גם לא קורן בה?
חשוב לי לקנות מכשיר שאוכל לסמוך עליו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכבוד מומחי הפורום - תגובה
רם דישון13/02/2011המכשירים הפשוטים עליהם אנו ממליצים מכסים את תחום תדרי הרדיו ותחום תדרי הרשת. אכן יש "חור" לא קטן במרווח ביניהם. אינני מכיר מכשיר במחיר שפוי שמכסה את כל התחום.
אם זה באמת מטריד אותך, קנה ספקטרום אנאלייזר פשוט לתחום מאפס עד 3 גיגהרץ. אפשר להשיג משומש תקין ב- $5000. הבעיה היא שתצטרך קורס ממושך בשביל לדעת איך להשתמש בו. תוכל לקחת קורס לטכנאי אלקטרוניקה או מדידות.
התדר הנמוך ביותר הוא 45 הרץ, והגבוה ביותר היום הוא 3 גיגהרץ. הרבה מכשירים ביתיים כוללים מתנדים בכל מיני תדרים בתוך התחום הזה.
ועצה מעשית לסיום: במרחק מטר מכל מכשיר פועל שמנית הקרינה יורדת לערך נמוך מאד ובטוח. חבל על הכסף ועל בלבול המוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לשאול את השאלה הזאת
ציון19/02/2011אבל ראיתי שכבר שאלו.
רק לוודא.
באמת גלי חשמליים מתנודדים מ45 הרץ עד 3 גיגההרץ?!
כלומר התדירות של גלים חשמאליים בחלקה גדולה יותר מהתדירות של גלי המיקרו שהם מתנודדים מהתדירות 800 מגהרץ.
או שהכוונה היית עד 3 קילוהרץ?
כי כמו שאני מבין 800 מגה הרץ זה 800 כפול מיליון ו3 גיגה הרץ זה 3 כפול מיליארד.
ו3 כפול מיליארד זה כמובן תדירות יותר גדולה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רציתי לשאול את השאלה הזאת - תגובה
רם דישון19/02/2011חפש חומר באינטרנט בנושא זה.
אני מקווה שאינך מצפה לקורס בהנדסת חשמל במסגרת הפורום. גלים אלקטרומגנטיים מתנודדים בין 0 עד קרינה קוסמית, 10 בחזקת 12 תנודות לשניה ומעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר,
ציון19/02/2011יש מכשירי חשמל ביתיים שמקרינים בתדירות יותר גדולה מהתדירות של גלי מיקרו?
אז יש לי שאלה, למה המכשיר עם טווח התדירויות הכי גדול שראיתי שמודד קרינה הוא בטווח שבין 13 HZ עד ל 75000 HZ .
מי עם יתר התדירויות עד 3 גיגה הרץ שיש בבית?
מה הטעם בכלל במכשירי מדידה למדידה שדה מגנטי שנוצר במכשירים ביתיים אם חלק ענקי כל כך של תדירויות(מ75 אלף הרץ עד 3 גיגה הרץ), חלק ענקי עד כדי כך שלא ניתן אפילו לדמיין את גדולו, לא מופיע כלל במכשיר.
זה כמו ללכת לחוף הים, לחפון בכף היד ערימה של חול, לספור כמה גרגירי חול יש בערמה ולהגיד שזה כמות גרגירי החול שיש על החוף.
מה התועלת במכשירים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלומר, - תגובה
רם דישון20/02/2011אני מקווה שאינך מצפה לקורס בהנדסת חשמל במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,
ציון20/02/2011אז אם אני רוכש מכשיר למדידה שדות מגנטיים מסוכנים בבית.
מאיזה תדירות ועד איזה תדירות הוא אמור למדוד כדי שאוכל לישון בשקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקי, - תגובה
רם דישון20/02/201135 עד 55 הרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)