מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיפוי בלוטות רוק, עצמותבוקי19/03/2011
בן 48 אובחנתי לפני כ-4 חודשים בתיסמונת פיברומילאגיה במחלקה ראומוטולוגית-בלינסון.
בשל ANTI SSB חיובי נשלחתי לבצע בדיקות מעבדה חוזרות במעבדת בלינסון(הרופאה אמרה שמעבדה יותר מדויקת).
בביקרת שניה ANTI SSB עדין חיובי ובדיקת ANA שיצאה במעבדת קופ"ח שלילית יצאה בבלינסון חיובית 1:160.
לשם איבחון SJOGREN'S SYNDROME בצעתי מבחן שרימר יצא תקין. כמו כן נשלחתי למיפוי בלוטות רוק.
עלי לציין שלפני מעקב ראומוטלגיה אני מצוי שנתיים במעקב מרפאת כאב כאבי פנים לדעת ראומוטולגית שייך לפיברו בלי קשר אני ממשיך מעקב במרפאת כאב שם לאחר סדרת בדיקות נשלל טרגימנל נאורולוגי. כעת נשלחתי לדופלר עורקי צוואר ומיפוי עצמות SPECT עמוד שדרה צווארי.
בבירור שערכתי הסתבר שאי אפשר לבצע את 2 המיפויים באותו יום.
כיוון שזה חומר רדיואקיטיבי לא כל כך מעונין לבצע את 2 המיפויים.
כיוון שראומטולגית חולה ולא היה ניתן לשאול אותה והיה לי תור בצעתי מיפוי בלוטת רוק
שאלותי :
1. אני יודע שזה חוכמה שלאחר מעשה אך האם זה היה נבון יותר לבקש מראומוטולגית להחליף מיפוי בלוטות רוק בביופסיה מהפה כדי לאחשף לפחות קרינה?.
2.הייתי מעדיף לא לבצע מיפוי עצמות SPECT עמ"ש צווארי בכלל בגלל הקרינה של החומר האם שווה לדבר עם רופאת כאב שתוותר על מיפוי עצמות יש לי צילום חוליות צוואר מלפני 3 שנים?.
3.לפני 7 שנים בצעתי מיפוי עצמות לאחר מכן יצא לי לבצע פעם אולטראסאונד כלייות וגילו ציסטה שלא הייתה קיימת האם יש מצב שהיא יכול להיווצר מהידבקות חומר רדיוקטיבי לתא(לפי הסבר שקראתי על בדיקות מיפוי)?.
4.האם ניתן לשם האיבחון של כאבי פנים לוותר על המיפויו ולבצע בדיקה עם פחות קרינה שתתן אינדקציה על עצמות צוואר פנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי בלוטות רוק, עצמות - תגובה
ד``ר דני וולף19/03/2011קודם כל תשובה ישירה לשאלה: מיפוי עצמות או מיפוי בלוטת הרוק שווה בערך ל- 250 צילומי חזה כפי שאתה יכול לראות בשאלה מספר 9 בשאלות הקבועות, וזה פחות מאשר CT. שתייה מרובה יכולה להפחית במקצת מאוד את הקרינה אולם זה לא משמעותי.
יש לך כנראה כמה מחלות, ולכן אתה צריך לעבור את כל הבירור. ברור שעדיף מיפויים רבים על ביופסיה אחת. ייתכן גם שלמרות המיפויים תצטרך לעבור את הביופסיה לשם אבחנה חד משמעית.
מיפוי עצמות נותן תשובות אחרות מאשר צילום ע"ש צווארי, וצילום פנים, והקרינה לא שונה בהרבה.
סה"כ כל הקרינה שעליה מדובר זניחה, ולא צריכה להוות שיקול אצלך, היא מהווה שיקול אצל הרופא מזמין הבדיקה, ואפשר לסמוך בנושא זה על הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)