מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיסהאופק23/04/2011
שלום רב, קראתי בשאלות ותשובות על כך שטיסה עלולה להזיק בשל קרינה מיננת בגלל הגובה הרב.
עד כמה זה מסוכן (קשה להבין מהתשובה כי היא מבולגנת ובלי סימני פיסוק), והאם המטוסים לא חוסמים את הקרינה.
אני בן 17 ואני שואל, בקשר לצבא, אם לא כדאי ללכת בכלל לנסות להתקבל לקורס טיס, בגלל שטייסים נמצאים זמן רב באוויר וזה יכול להזיק, אז האם אתם ממליצים לא ללכת לקורס טיס (מבחינה רפואית כמובן) תנו בקשה דעתכם על כך.
תודה מראש,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה - תגובה
ד``ר דני וולף24/04/2011כפי שכתוב בתשובה לשאלות הקבועות שאלה 9 בערך חצי צילום חזה לכל שעת טיסה. הסיכון מזערי, אבל קיים. את הקרינה המייננת עוצרות רק מתכות כבדות כמו עופרת, ובוודאי שלא מתכת המטוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטרנט אלחוטי
אופק25/04/2011קודם תודה רבה על התשובה.
רציתי בנוסף לדעת אם עדיף לחבר את הלפטופ ישירות למודם או שאין בעיה להמשיך להשתמש באינטרנט אלחוטי, שמגיע ממודם המחובר למחשב אחר. (כלומר האם גם ל"ראוטר" הקולט של הלפטופ יש סיכון, או רק לראוטר שמחובר למודם), לפעמים הראש נמצא פחות מ-60 ס"מ מהמחשב ולכן זה חשוב לי.
בקשר לשאלה הקודמת, רציתי לדעת אם להיות טייס/נווט בצבא יכול להיות מסוכן בגלל הקרינה, והאם אם הייתם במקומי זה היה שיקול רציני מבחינתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטרנט אלחוטי - תגובה
ד``ר דני וולף25/04/2011אם הייתי מוכשר כמוך להיות טייס, לא הייתי הולך להיות רופא!
עלה והצלח ולך רק לטייס, הקרינה לא מהווה שום שיקול במקרה זה.
אגב יש מקצועות בצבא שהם הרבה יותר בעייתיים, ולאו דווקא בקישון, אלא דווקא במקומות בהם מפעילים רדרים, כמו בחיל הים, או במערכות הטילים חץ וכיפת ברזל וכיו"ב או אפילו במקום שהבת שלי נמצאת ב- 8200.
לראוטר של מחשב נייד יש קרינה בפני עצמה קרינה מסוג RF ולמודם חוטי אין קרינה, אולם הקרינה ה- ELF של המחשב הנייד מסוכנת וחזקה יותר כך שלהתקרב אליו למרחק של פחות מ- 60 ס"מ לא רצוי, אולם, מדובר בזמן רב ולא בדקות ספורות או שעות ביום, ובמשך ימים רבים ושנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)