סיכון מבדיקות CT

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• סיכון מבדיקות CT
    מעיין
    11/05/2011

שלום קוראים לי מעיין ואני בת 20.
    לצערי הרב באמת, כשהייתי ילדה בת שנתיים נחבלתי קשות בראש והייתי צריכה באותו חודש לעבור 4 בדיקות CT עקב דימום תת עכבישי גדול.
    ובגיל 17 עברתי תאונת דרכים קשה מאוד גם עם חבלת ראש הפעם עם דימום אפידורלי משמעותי ועברתי ניתוח והייתי שבוע ללא הכרה עד שהתאוששתי והשתקמתי.
    במצטבר, בכל הזמן הזה עברתי כ 21 בדיקות CT ראש, כש 18 מהם מתרכזים בשנה וקצת. אני נורא מודאגת, כי כל הבדיקות היו בזמן נורא קצר, למרות שהיה הצדק - אני רק בת 20 . ואפילו היום יוצא לי לערוך מדי פעם בדיקות CT למעקב והערכה מחודשת עקב כאבי ראש מאז התאונה .
    אני נורא מפחדת שאפתח סרטן ביום מן הימים.. כמה קרינה חטפתי? וכמה האחוזים שלי עולים, ולאיזה סוג של סרטן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכון מבדיקות CT

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכון מבדיקות CT - תגובה

ד"ר זמיר שליט"א
    11/05/2011

תשובה יותר נקודתית יתן לך עמיתי המלומד ד"ר וולף,
    אני רק אציין כאן שהרופאים שוקלים הכרח לצלם, מול הסיכון מקרינת ה- CT שהיא חזקה בהרבה מזו של צילום חזה.
    הקטנת הסיכון להבא ניתן לקבל מעכשיו רק על ידי מעבר לצילומי ..MRI.
    זה יותר יקר, אבל כדאי לדרוש זאת, ובהתאם למצבך, אמורים לאשר לך זאת.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון מבדיקות CT - תגובה

ד``ר דני וולף
    12/05/2011

אין לי הרבה מה להוסיף על דברי עמיתי המלומד הד"ר שליט"א. "חטפת" המון קרינה מייננת, והסיכון שלך לפתח סרטן מכך גדל במקצת מאוד. אגב, בניגוד למה שחושבים ב- CT ראש יש פחות קרינה מאשר ב- CT חזה או בטן.
    כך או כך אין טעם לעסוק בחישובים של סיכונים, ראי שאלה 9 את יכולה לחשב בעצמך, 21 סיטי ראש כשכל CT הוא כ- 100 - 500 צילומי חזה, ומעלה את שכיכחות הסרטן ל:
    1:2000 כלומר 21 סיטי יהיה סיכון של 21:2000 .
    אין שום טעם לעסוק בזה, פשוט להיזהר להבא ולהימצא במעקב קבוע, כשלרוע המזל גילוי סרטן במוח נעשה בעיקר על ידי ...... CT או MRI .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שאלה

מעיין
    12/05/2011

MRI עם חומר ניגוד יאבחן גידולים באותה רמה של ה CT?
    או שה CT מאבחן יותר טוב?
    21 ל 2000 זה סיכוי ממש גדול, לא?:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שאלה - תגובה

ד``ר דני וולף
    13/05/2011

למה שתחשבי על גידולים???????????????
    MRI מאבחן טוב יותר מ- CT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו