mri

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• mri
    שגית
    16/05/2011

בארבעת החודשים האחרונים ביצעתי סיטי בטן וmri ראש וצוואר.היום נשלחתי גם לmriעמוד שדרה מותני.אני חוששת לבצעו מרוב ריבוי הבדיקות בזמן קצר.
    ובנוסף היא גם לא דחופה.הרופא טען שיש קרינה אלקטרומגנטית .וקראתי באינטרנט שיש להמעיט גם בבדיקה זאת היות וזה כמו להכנס לפלאפון גדול.
    שאלותיי:
    1. האם כדאי לי לדחות את הבדיקה?ואם כן בכמה זמן רצוי שיהיה הפרש בין הבדיקות לבדיקה?
    2. ידוע לי שאין בה קרינת x.מהי הקרינה הקיימת והאם היא מגדילה את הסיכון לסרטן ובכה?
    3. מהן הסכנות וההשלכות של בדיקה זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    mri

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• mri - תגובה

רם דישון
    16/05/2011

ב-MRI הקרינה פחותה בהרבה מאשר ב-CT. בצעי את הבדיקה על פי שיקולי הרופא- הסיכון בה זניח שבזניחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri - תגובה

ד``ר דני וולף
    17/05/2011

להוסיף לדברי ידידי המלומד המהנדס רם דישון.
    קרינה אלקטרומגנטית, גם אם חזקה מאוד חד פעמי ולזמן קצר לא גורמת שום נזק. בניגוד לקרינה מייננת של CT שכל חשיפה לקרינה נספר ונזכר ולא נסלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri

שגית
    17/05/2011

תודה על תשובתכתם.אך התייחסתם למקרה חד פעמי ואצלי מדובר כבר בפעם השלישית בארבעה חודשים האם זה לא משנה את התמונה?באותו אזור גם עברתי סיטי.
    יש לציין שרופא אחד המליץ זאת כלאחר יד מבחינת לא מזיק.
    לצערי הרב,אני מודעת לכך שבסיטי הקרינה מצטברת וכפי שציינת לא נסלח.מאז שעשיתי את סיטי הבטן והאגן יש לי חששות כבדים מאוד בעיקר לאור התבוננות בדיסק שיש בו 850 תמונות.האם זה אומר שנחשפתי ליותר קרינה?זה פשוט מבעית.
    ויש לי תחושה שרופאים מפנים לסיטי ככיסוי עבורם למרות שלא רציתי בשל הקרינה אך הפחידו אותי שיש לברר שמא חלילה ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri - תגובה

רם דישון
    17/05/2011

מספר התמונות אינו משחק כאן. עבור אותה מנת קרינה ניתן לייצר הרבה מאד תמונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri

שגית
    17/05/2011

תודה על תשובתך.אך לא ענית לי על השאלה הראשונה:ציינתם בתשובתכם שקרינה אלקטרומגנטית חד פעמי לא מזיקה .אך אצלי זוהי הפעם השלישית בראבעה חודשים זה כבר לא חד פעמי.האם יש נזק במקרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri - תגובה

ד``ר דני וולף
    17/05/2011

רק חשיפה לקרינה של חצי שעה ומעלה ביום במשך רוב ימות השבוע, במשך שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו