מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות קרינה אלקטרומ"ג מותרות בהריוןקרינה בהריון05/06/2011
בעבודתי אני יושבת מול חדר שרתים, מתעסקת עם מכשירים (רסיברים וטרנסמיטרים), ונאלצת לעבור על פני ארון חשמל בדרכי למטבח
שאלותיי הן:
1. כמה קרינה אלקטרומגנטית "מותר" לאישה לפני ובזמן ההריון לספוג? האם תוכלו לנקוט במספר? נערכו אצלנו בחברה מדידות קרינה, ואני מעוניינת לבקש מהם את התוצאות ולראות האם הם עומדים בתקן. האם לאישה בהריון "מותר" לספוג כמות מעטה יותר של קרינה מאשר אישה שהיא לא בהריון?
2. לגבי ארון החשמל - העבירו את העובדים שישבו בחדר הצמוד לארון החשמל מכיון שגילו שרמות הקרינה שם גבוהות מן התקן (נדמה לי שמעל 6). האם יש סכנה לאישה בהריון כאשר היא עוברת כעשר- עשרים פעמים ביום ליד הארון?
3. כיצד משכנעים אותם לתת לי לראות את התוצאות. המנהלים מחזיקים בידיהם את התוצאות וטוענים שרמות הקרינה מותרות, ולא מאפשרים לאף אחד לראות את התוצאות, אולם אני משוכנעת שאף אחד לא לקח בחשבון אישה בהריון.
אני מאוד מודאגת. תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת הכרחית לשאלה
קרינה בהריון05/06/2011במקום עבודתי מדובר במכשירי RF. אני מתעסקת בהם במסגרת עבודתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת הכרחית לשאלה - תגובה
ד``ר דני וולף06/06/2011יפה הוספת, ויש להבדיל בין קרינת RF לבין קרינת ELF (קרינה ביתית). ארון החשמל הוא קרינה ביתית והנזק מקרינה כזו הוא לשעות רבות ביום למשך שנים רבות, כך שמעבר ליד הארון לא מסכן כלום.
לגבי קרינה ה- RF אני כלל לא בטוח שהמכשירים שציינת מקרינים, רסיברים וראוטרים שהם לא אלחוטיים לא מקרינים. אינני יודע את סוג העבודה ובמה מדובר, ובכל מקרה לגבי קרינת RF שעה ביום זה הרבה.
זה שהמעביד לא מראה לכם את תוצאות הבדיקה, רק אומר שהוא אנטי-דמוקרט, ולא אנושי, גם אם המודדים ציינו בפניו שהקרינה עומדת בתקן. נקיטת הצעדים נגדו, שייכת יותר לעוכרי הדין מאשר לנו בפורום, ואגב הפסיקות הן, שגם שלא הוכח שהקרינה מסכנת וגם שהיא עומדת בתקן, פצוי על נזקים מתחייבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת-רמות קרינה מותרת בהריון
קרינה בהריון06/06/2011תודה רבה עבור תשובתך
אשמח אם תתייחס גם לשאלה בנוגע להריון. כמה קרינה "מותר" לאישה בהריון לספוג.
הבהרה: בחדר שבו אני עובדת יש מכשירי RF וטרנסימטרים (לא ראוטרים). הרסיברים הם לא אלחוטיים, אבל יש לכולם סוללות, כך שגם אם מנותקים מהחשמל, הם לא מפסיקים לעבוד. בנוסף יש טרנסימטרים (בתוך שעונים) שהם אלחוטיים. ערכו אצלנו בדיקות עם מכשיר מדידה וטענו שהכל בסדר, וכן בדקו את חדר השרתים וטענו שגם איתו הכל בסדר, אבל לא ציינו את מידת הקרינה שחדר השרתים מקרין.
אני מודאגת מכך שאני יושבת ליד חדר השרתים. האם תוכל לציין כמה קרינה "מותר" לאישה בהריון לספוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת-רמות קרינה מותרת בהריון - תגובה
ד``ר דני וולף06/06/2011ההתייחסות בתשובה הקודמת, הייתה לאישה בהיריון. קרינה RF לא יותר משעה בשבוע מצטבר, אם הקרינה משמעותית, אבל לדעתי אין שם בכלל קרינה RF נשאל את תותח העל המהנדס רם דישון מה דעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת-רמות קרינה מותרת בהריון - תגובה - תגובה
רם דישון06/06/2011הנתונים שמסרת אינם מספיקים.
ראשית, אם מונעים ממך לראות את דוח המדידה- סימן שיש מה להסתיר. זה כבר חשוד.
שנית, נסי לענות על השאלות הבאות:
1. מה הספק השידור של הטרנסמיטרים.
2. כמה טרנסמיטרים יש?
3. האם משדרים קבוע, או לפרקי זמן קצרים?
4. האם מחוברים לאנטנות או לעומס סרק?
5. מה המרחק משולחנך לטרנסמיטר הקרוב?
עם תשובות לשאלות אלו יתכן שאוכל להיות יותר ספציפי.
אם את רוצה ללכת "על בטוח"- רכשי שני מכשירי מדידה פשוטים ומדדי בעצמך. מחירם שווה לכל נפש. לפרטים- פני בדוא"ל פרטי או טלפונית. המכשירים הם בגודל של קופסת סיגריות כך שתוכלי למדוד מבלי שאיש יבחין.
אבל אני חוזר שוב- עצם העובדה שמסתירים את דוחות המדידה מחשידה מאד מאד. אם הכל בסדר, איזו סיבה יש להסתיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)